Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin liki 1200 hakijaa

Julkaistu: 22.1.2020 klo 17:49 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat liki 1 200 hakijaa. Hakuaika ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 22.1. Oamkin kuuteen englanninkieliseen koulutukseen oli yhteensä 1 183 hakijaa. Aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 165.

Tekniikan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan Degree Programme in Information Technology -koulutukseen oli yhteensä 460 hakijaa. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoon johtavan International Business -koulutuksen hakijamäärä oli 409. Valintakokeet järjestetään huhtikuussa. Osa opiskelijoista valitaan todistuksen perusteella.  

Ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin (YAMK) oli yhteensä 314 hakijaa. Eniten kiinnostusta herätti Water and Environmental Management -koulutus, jonka 20 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 128 hakijaa. Ensimmäistä kertaa haussa olleeseen Clinical Optometry -koulutukseen oli yhteensä 53 hakijaa. Opiskelijavalinnat tapahtuvat ennakkotehtävän perusteella ja osassa YAMK-tutkinnoista järjestetään myös valintakoe.

Hakijamääriin voi tarkistusten jälkeen tulla muutoksia. Hakutoiveiden priorisoinnin poistumisen myötä vieraskielisten koulutusten hakijamäärät eivät ole vertailukelpoisia aiempien vuosien hakijamääriin. Hakija voi saada useamman opiskelupaikan, mutta yhden korkeakoulupaikan säännön mukaan hän voi vastaanottaa vain yhden opiskelupaikan syksyllä 2020 alkavasta koulutuksesta.

Vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 5. kesäkuuta.

Keväästä 2020 alkaen korkeakouluun hakeville on kaksi toisistaan erillistä yhteishakua. Englanninkielisen koulutuksen aloituspaikat olivat tarjolla ainoastaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa.

Kevään toisessa yhteishaussa 18.3.–1.4.2020 ovat tarjolla suomenkieliset koulutukset ja käytössä on edelleen hakutoiveiden priorisointi. Hakijalle tarjotaan pääsääntöisesti vain yhtä opiskelupaikkaa valintamenestyksen mukaisesti.

Lisätietoa:

Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.