Oamkin uudet yksikönjohtajat ovat aloittaneet työssään

Julkaistu: 10.2.2020 klo 15:32 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) kuuden uuden yksikön johtajat ovat aloittaneet työssään. Oamkin koulutus-, tutkimus- ja innovaatiotoiminta organisoitiin vuoden 2020 alusta kuudeksi yksiköksi, jotka ovat Tekniikka ja luonnonvara-ala, Sosiaali- ja terveysala, Liiketalous, Informaatioteknologia, Kulttuuriala ja Ammatillinen opettajankoulutus. 

Tekniikka- ja luonnonvara-alan yksikönjohtajaksi valittiin tekniikan tohtori, dosentti Ville Isoherranen, jolla on vahva kokemus niin korkeakoulusektorilta kuin yritysmaailmastakin. Hän on toiminut useissa tekniikan alan yrityksissä myynnin, markkinoinnin ja teknologian rajapinnoissa sekä johtanut myös erikokoisia organisaatioita.

Sosiaali- ja terveysalan yksikönjohtajana aloitti 1.2. Master of Science Taina Junttila, joka on työskennellyt aikaisemmin Seinäjoen ammattikorkeakoulun sekä Laurean yksikönjohtajan tehtävissä. Junttila on toiminut koko työuransa ajan sosiaali- ja terveysalan koulutuksen parissa kotimaassa ja ulkomailla ja hänellä on vahvat kansainväliset verkostot.

Kulttuurialan, Liiketalouden, Informaatioteknologian ja Ammattilisen opettajankoulutuksen  yksikönjohtajiksi valittiin henkilöt, jotka työskentelivät jo aiemmin Oamkissa.

Musiikin maisteri Riitta Tötterström toimii Kulttuurialan yksikönjohtajana. Hänellä on vahva kokemus Oamkin kulttuurialan ktki-johtana toimimisesta ja hän on ansioitunut niin alan substanssiosaamisen saralla kuin esimiestyössään johtaessaan organisaatiota.

Kauppatieteiden tohtori Tiina Gallén on työskennellyt Liiketalouden koulutuksessa vuodesta 2004 alkaen sekä toiminut viimeisten vuosien aikana koulutus- ja tki-johtajan sijaisena. Hänellä on vahva koulutuspohja kauppatieteisiin, erityisesti johtamisen saralla.

Informaatioteknologian yksikönjohtaja on diplomi-insinööri Jari-Pekka Rontu. Hän on työskennellyt aiemmin Oamkin ktki-johtajana ja johtanut informaatioteknologian osastoa vahvasti työelämän tarpeita huomioiden.

Ammatillisen opettajankoulutuksen (Amok) yksikönjohtaja on kasvatustieteen tohtori Asko Karjalainen, joka on johtanut Amokia viimeiset 10 vuotta ja vienyt yksikön toimintaa eteenpäin niin korkeakoulupedagogiikan asiantuntijana kuin organisaation johtajana.

Yksikönjohtajien esimiehenä toimii vararehtori Jyrki Laitinen. 

­– Oamk katsoo vahvasti tulevaisuuteen ja kehittää toimintaansa tukemaan Pohjois-Suomen menestystä sekä alueen työ- ja elinkeinoelämää. Tämä organisaatiouudistus on osa tiivistyvää korkeakouluyhteistyötä, jonka tavoitteena on turvata ja vahvistaa Pohjois-Suomen tulevaisuutta.

 

Lisätietoja:

Vararehtori Jyrki Laitinen, 050 344 1733, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.