Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka Oamkin luotaitseesi-kampanjan keulakuvana

Julkaistu: 25.3.2020 klo 09:13 Tiedotteet medialle

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka sekä Finnish Nigtmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen toimivat Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijarekrytointikampanjan keulakuvina. Oamk jatkaa vuonna 2017 lanseeraamaansa #luotaitseesi-teemaaa, jonka tarkoituksena on rohkaista nuorta olemaan oma itsensä ja tekemään itselleen sopivia valintoja elämässään.

Janne Puhakka teki rohkean teon, kun hän kertoi olevansa homoseksuaali. Puhakasta tuli historian ensimmäinen miesten SM-liigassa pelannut pelaaja, joka rohkeni kertoa homoseksuaalisuudestaan julkisuudessa.

– Päätin jakaa mun tarinan, jotta maailma vois olla kaikille yhdenvertainen tulevaisuudessa. Luotaitseesi ja tiedä, että olet arvokas sellaisena kuin oot, kertoo Puhakka Oamkin mainosvideossa

Karoliina Korhosen alun perin kavereilleen tekemästä Finnish Nightmare -sarjakuvasta on kasvanut kansainvälinen ilmiö. Myös Korhosen tarina kertoo itseensä luottamisen merkityksestä, sillä hän on painottanut haastatteluissa, ettei omaa osaamista saa vähätellä ja häpeillä. 

Medianomiksi Oamkista valmistunut Korhonen valittiin viime vuonna Oamkin vuoden alumniksi.

– Olemme iloisia, että Janne ja Karoliina lähtivät mukaan luotaitseesi-kampanjaamme. Meille on tärkeää kannustaa nuoria luottamaan itseensä ja tulemaan meille opiskelemaan juuri sellaisena kuin ovat, kertoo viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala.

Korkeakoulujen yhteishaku on parhaillaan menossa. Oamkiin on ensimmäisten hakupäivien aikana tullut selvästi enemmän hakemuksia kuin viime vuonna. Yhteishaku päättyy 1.4.

Oamkista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa. Valmistuneista 85 prosenttia on tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon työuransa kannalta. Tämä ilmenee hiljattain julkistetusta ammattikorkeakoulujen valtakunnallisesta uraseurantakyselystä, joka tehdään vuosittain viisi vuotta aiemmin valmistuneille.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Linkit kampanjavideoihin:

Karoliina Korhonen https://www.youtube.com/watch?v=N2FC4Pjft2Q

Janne Puhakka https://www.youtube.com/watch?v=YaivNb_dy_g