Oulun ammattikorkeakoulu on Pohjois-Suomen suosituin korkeakoulu

Julkaistu: 2.4.2020 klo 12:58 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on Pohjois-Suomen suosituin korkeakoulu. Kevään toisessa yhteishaussa jokaista Oamkin aloituspaikkaa tavoitteli keskimäärin 3,5 ensisijaista hakijaa. Oamkin vetovoimaluku on Pohjois-Suomen ammattikorkeakouluista ja yliopistoista korkein. Kevään yhteishaku päättyi 1.4.

Oamkiin haki yhteensä 10 685 hakijaa, mikä on 10 % enemmän kuin viime vuonna. Hakijoista 5 068 oli merkinnyt ensisijaiseksi hakutoiveekseen Oamkin. Määrä on 13,5 % suurempi kuin viime keväänä. Oamk on Suomen viidenneksi suosituin ammattikorkeakoulu ensisijaisilla hakijoilla mitattuna.

– Hienoa, että olemme edelleen vetovoimainen korkeakoulu. Kun katsoo kaikkia Suomen yliopistoja ja ammattikorkeakouluja, olemme Suomen 13. vetovoimaisin korkeakoulu ensisijaisilla hakijoilla mitattuna. Ensisijaisten hakijoiden vetovoimalukuhan on korkeakouluille tärkein luku, kertoo viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala.

Oamkin kätilö- ja ensihoitajakoulutuksiin oli ennätysmäärä hakijoita. Kätilökoulutuksen hakijamäärä kasvoi peräti 42 % ja ensihoitajakoulutuksen 26 % viime vuodesta. Yhtä kätilökoulutuksen aloituspaikkaa tavoittelee 23 hakijaa ja ensihoitajakoulutuksen paikkaa 53 hakijaa. Ensihoitajakoulutus oli kaikkein vetovoimaisin koulutus.

Oamkilla oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa tarjolla ennätysmäärä koulutuksia, joista kaksi oli täysin uusia: Palveluliiketoiminnan kehittäminen ja Hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija. Uudet koulutukset vetivät hyvin hakijoita, sillä niihin tuli yhteensä lähes 400 hakemusta eli noin seitsemän hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden. Keskimäärin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen haki viisi hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Suurin osa ammattikorkeakoulututkinto-opiskelijoista valitaan ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon perusteella. Kulttuurialalla opiskelijavalinta suoritetaan edelleen valintakokeen perusteella, mutta muilla aloilla todistusvalinnan osuus kasvaa 60 prosenttiin.

Hakijat, jotka eivät tule hyväksytyksi todistusvalinnassa, voivat jatkossakin tulla hyväksytyksi valintakoevalinnan kautta. Sekä todistus- että valintakoevalinnassa ensikertalaisten kiintiö on 80 prosenttia.

Yhteishaussa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella ammattikorkeakoulujen tiloissa. Valintakokeiden osalta tehdään parhaillaan varautumissuunnitelmia koronaepidemian vuoksi. Tarvittaessa näistä muutoksista informoidaan hakijoita sähköpostitse ja tiedot mahdollisista muutoksista julkaistaan myös Oamkin www-sivuilta.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinnat suoritetaan pääsääntöisesti kirjallisen ennakkotehtävän perusteella.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.