Heidi Fagerholm on valittu Oulun ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi

Julkaistu: 25.6.2020 klo 13:01 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun hallitus on valinnut uudeksi rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi Heidi Fagerholmin Dreieichista Saksasta.

Heidi Fagerholm on koulutukseltaan tekniikan tohtori. Hänellä on vahva kansainvälinen työura ja merkittävä johtajakokemus suurissa organisaatioissa. Lisäksi hänellä on Suomen Akatemian ja Tekesin hallitustehtävien myötä kertynyt asiantuntemusta korkeakouluista. Hän on tiede- ja innovaationeuvoston jäsen, ja hänellä on dosentuuri Åbo Akademissa. 

Tällä hetkellä Heidi Fagerholm toimii tutkimus- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana pörssiyhtiö Merck KGaA:n palveluksessa Saksassa. Tätä ennen hän on työskennellyt johtotehtävissä Suomessa muun muassa Kemira Oyj:ssä, Ahlstrom Oyj:ssä ja Ciba Oy:ssä.

– Olen erittäin innostunut uudesta työtehtävästä, sillä tutkimuksen ja koulutuksen yhdistäminen sekä organisaatioiden johtaminen tulosten saavuttamiseksi on vahvinta osaamistani. Lähden innolla kehittämään Oulun ammattikorkeakoulua eteenpäin yhdessä henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa, Heidi Fagerholm kertoo.

– Heidi Fagerholm on tehnyt erittäin hyvää yhteistyötä korkeakoulujen kanssa useiden vuosien ajan niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Hänen vahvuutensa ja kokemuksensa ovat suureksi hyödyksi Oulun ammattikorkeakoululle ja koko Oulun korkeakouluyhteisölle, sanoo Oulun ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Heidi Fagerholm aloittaa Oulun ammattikorkeakoulun palveluksessa 1.10.2020 ja ottaa rehtorin tehtävän vastuulleen myöhemmin sovittavana ajankohtana. 

Rehtori Jouko Paaso siirtyy eläkkeelle ensi vuoden puolella. Hän on johtanut ammattikorkeakoulua vuodesta 2009 alkaen.

Ammattikorkeakoulun rehtorin tehtävää haki neljätoista henkilöä. 
           

Lisätietoja:

Jouko Niinimäki, 0294 484071, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.