Oamkin hallitus päätti sopeuttamistoimenpiteistä yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen

Julkaistu: 30.6.2020 klo 15:06 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) 12.5.2020 käynnistetyt yt-neuvottelut on käyty.

Hallitus hyväksyi johdon esityksen toimenpiteistä tavoiteltujen säästöjen aikaansaamiseksi. Alustavan arvion mukaan pysyvä henkilöstön vähennystarve oli noin 40 henkilötyövuotta. Säästötoimenpiteenä toteutetaan yhteensä enintään 38 henkilötyövuoden vähennys, joista valtaosa toteutuu eläkeratkaisuilla ja määräaikaisten työsuhteiden lukumäärää vähentämällä. Toteutettavat irtisanomiset kohdistuvat korkeintaan 9 henkilöön ja osa-aikaistamiset korkeintaan 4 henkilöön.

Yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisen taustalla on tappiollinen tilinpäätös vuodelta 2019, tappiollinen talousarvio vuodelle 2020 ja alkuvuoden 2020 odotettua huomattavasti budjetoitua heikompi talouden tuloskehitys sekä tulevien vuosien kulurakenne. Neuvottelujen tavoitteena on saavuttaa vuoden 2020 aikana puolentoista (1,5) miljoonan euron säästöt. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on lisäksi kahden (2) miljoonan euron vuositason säästöt.

Lomautuksiin ei tällä hetkellä ole tarvetta, vaan 2020 loppuvuoden talouden tasapainotuksessa otetaan huomioon ministeriön myöntämien lisäpaikkojen mukana tuleva lisärahoitus ja säästöjärjestelyjen osittainen toteutuminen jo vuoden 2020 aikana.

Oamk tukee irtisanottavia yhteistoimintamenettelyssä sovitulla tavalla ja työsopimuslain edellyttämällä tavalla.

Lisätietoja:

Toimitusjohtajan/rehtorin sijainen, vararehtori Jyrki Laitinen, 050 344 1733, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.