sivuid: 90

Likis-lähiruokatapahtuma järjestetään turvallisuus huomioiden 19.–20.9.

Julkaistu: 14.9.2020 klo 08:53 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijat järjestävät nyt jo neljättä kertaa Likis-lähiruokatapahtuman. Tämän vuoden Likis pidetään 19.–20.9. Kaukovainiolla, osoitteessa Kotkantie 1, Oulu. Tapahtuma on siirtynyt Kotkantien kampuksen perimmäiselle parkkipaikalle.

Koronavirustilanteen vuoksi Likis järjestetään aiempaa pienempänä tapahtumana, sillä tapahtuman turvallisuudesta ei haluta tinkiä. Myyjien määrä on rajoitettu noin 30:een, kun aiemmin tapahtumassa myyjiä on ollut viitisenkymmentä. 

– Näin pystymme takaamaan, että jokaisen myyjän välillä on vähintään kolme metriä turvaväliä. Jokainen myyjä ja tapahtumassa työskentelevä opiskelija käyttää myös kasvomaskia. Käsidesiä on saatavilla ympäri tapahtuma-aluetta, kertoo tapahtumavastaava, lehtori Antti Hirvonen. 

Vaikka tapahtuman ohjelmistoa on tänä vuonna hieman karsittu koronan vuoksi, voivat kävijät tutustua Lakeuden reserviläisten toimintaan, Karvakavereiden koiriin ja Haipuksen tilan lampaisiin. Lapsille on tarjolla poniratsastusta, polkutraktorirata ja maalauspiste koko viikonlopun ajan. Lauantaina soittaa lavalla Laid Back Townies. Lauantaina järjestetään myös ilmainen kuljetus ja vierailu Kellon kalasatamaan, jossa mm. kalastusmahdollisuus. Sunnuntaina Likiksessä ovat paikalla Linnunradan tilan alpakat ja taikuri Roope Ylitalo.

Likis on avoinna lauantaina 19.9. klo 10–16 ja sunnuntaina 20.9. klo 10–15. Likikseen on vapaa pääsy.

Likiksen järjestävät Oamkin agrologiopiskelijat, joille tapahtuman järjestäminen on myös mielenkiintoinen oppimiskokemus. 

Likis edistää ekologista ja kestävää ruoantuotantoa sekä vastaa kasvavaan lähiruoan kysyntään Oulun seudulla. Tervetuloa hankkimaan syksyn satoa suoraan tuottajilta!

Lisätietoja: 

Tapahtumavastaava Antti Hirvonen, 050 317 4870, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tapahtuma-assistentti Minna Leinonen, 040 585 7664, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Oamk.fi/likis