Liiketalouden ja informaatioteknologian suosio kasvoi syksyn yhteishaussa

Julkaistu: 17.9.2020 klo 12:22 Tiedotteet medialle

Liiketalouden ja informaatioteknologian koulutusten hakijamäärät kasvoivat eniten syksyn yhteishaussa Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk). Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 16.9. Oamkiin haki yhteensä 2803 hakijaa, joista 1 708 hakijaa oli merkinnyt Oamkin ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Hakijamäärä on 17 % suurempi kuin viime syksynä.

Suosituin ala oli aiempien vuosien tapaan sosiaali- ja terveysala, mutta liiketalouden suosio kasvoi noin kolmanneksella. Oamkissa oli tarjolla 445 aloituspaikkaa eli jokaista aloituspaikkaa haki keskimäärin yli kuusi hakijaa. Suurimmat hakijamäärien kasvut olivat liiketalouden ja informaatioteknologian koulutuksissa.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa suosituin koulutus oli sosionomikoulutus. Hakijoita oli yhteensä 710. Sosionomikoulutukseen on 35 aloituspaikkaa eli jokaista aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä yli 20 hakijaa.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa oli tarjolla kuusi tekniikan alan koulutusta, joista kolme oli täysin uusia: Lean-johtaminen, rakennusprojektin tehokas johtaminen ja robotiikka. Lean-johtaminen oli kaikista suosituin. Koulutuksen 20 aloituspaikkaa haki lähes 100 hakijaa. Seuraavaksi suosituimmat olivat rakennusprojektin tehokas johtaminen sekä autoala.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinta painottuu todistusvalintaan. Todistusvalinnan osuus on 60 prosenttia. Hakijat, jotka eivät tule hyväksytyksi todistusvalinnan kautta, voivat osallistua valintakokeeseen. Valinnassa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen aloituspaikoista 80 prosenttia varataan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville.

Tämän hetkisen tiedon mukaan AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10. ammattikorkeakoulujen kampuksilla noudattaen tarkkoja turvallisuusohjeita. Tarvittaessa muutoksista informoidaan hakijoita sähköpostitse ja tiedot mahdollisista muutoksista julkaistaan myös Oamkin www-sivuilta.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinnat suoritetaan kirjallisen ennakkotehtävän perusteella.

Syksyn yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.11.2020.

 

Lisätietoja: 

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Anu Skog
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 533 7499 

YAMK-tutkinnot
Tutkintovastaava Vesa Moilanen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 6307 641