Oamkin uusi yhteiskuntavastuuraportti julkaistu

Julkaistu: 30.11.2021 klo 11:00 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) uusin yhteiskuntavastuuraportti on julkaistu. Raportti kertoo, miten vastuullisuus ja kestävä kehitys näkyvät Oamkin ydintoiminnoissa eli opetuksessa, tki-työssä sekä arjessamme kampuksilla. Raportti kertoo lukuvuodesta 2020–2021.

– Olemme eläneet varsin poikkeuksellisia aikoja eikä entiseen maailmaan ole enää paluuta. Vastuullisuuttamme on haastettu uudella tapaa – myös kykyämme sietää epävarmuutta, kertoo rehtorimme Heidi Fagerholm.

Vastuullisuus tarkoittaa Oamkissa esimerkiksi sitä, että työelämän muuttuviin tarpeisiin reagoidaan nopeasti, kuten kouluttamalla lisää sairaanhoitajia ja rakennusmestareita. Oamkista valmistuvat opiskelijat osaavat toimia työssään vastuullisesti, sillä kestävä kehitys on osa jokaisen opiskelijan opintopolkua. Oamkin toiminnalla on laaja vaikutus Pohjois-Suomen hyvinvointiin, sillä suurin osa Oamkista valmistuvista jää töihin Pohjois-Suomen alueelle.

Oamk arvioi toimintansa ympäristövaikutuksia säännöllisesti ja tavoitteena on puolittaa korkeakoulun hiilijalanjälki vuoden 2019 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Oamkin tki-hankkeissa puolestaan kehitetään jatkuvasti uusia vähähiilisiä ja digitaalisia ratkaisuja sekä digipedagogiikkaa yhteiskunnan tarpeisiin.

Oamkin toimintaa ohjaavat Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu -linjaukset. Korkeakoulun toimintaa peilataan myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Nyt julkaistu raportti on Oamkin kuudes vastuullisuusraportti. Raporttiin on koottu Oamkin toiminnan taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia vaikutuksia sekä ympäristövaikutuksia, ja ne on esitelty käytännön esimerkkien kautta. Yhteiskuntavastuuraportti mukailee GRI-standardia (Global Reporting Initiative).

 

Lisätiedot:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.oamk.fi/fi/oamk/yhteiskuntavastuuraportti-2020