Oamkin kampukset sulkeutuvat, toiminta jatkuu (päivitetty 3.4.)

Julkaistu: 17.3.2020 klo 17:26 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oamkin kampukset sulkeutuvat keskiviikkona 18.3. ja ovat kiinni 13.4. asti. Opiskelijat eivät pääse kampuksille tuona aikana.

Kampusten sulkeminen ei tarkoita toimintojen loppumista. Työt jatkuvat opetussuunitelmien mukaisesti. Toteutustavat vaihtelevat tässä poikkeustilanteessa normaalista. Opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen. 

Opiskelija, tarkistathan Moodlesta, sähköpostista ja lukkarikoneesta, miten opintojaksosi opetus ja ohjaus järjestetään. 

Oamk haluaa kiittää henkilöstöä ja opiskelijoita nopeasta sopeutumisesta poikkeustilanteeseen. 

– Tilanne ei ole helppo kenellekään ja kaikki tekevät kovasti töitä, että opiskelu ja työt sujuisivat mahdollisimman hyvin. Oamkissa on huippuporukkaa, rehtori Jouko Paaso kiittää. 

Henkilökunta pääsee kampuksille kulkulätkällä sisään. Huom! Oamk noudattaa viranomaisten ohjeita, jonka mukaan yli 10 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet kielletään ajalla 18.3.–13.4.

Exam

Kaikki sähköiset Exam-tentit perutaan 18.3-13.4.2020. Selvitämme vaihtoehtoisia tenttien suoritustapoja, jotta opinnot voivat edetä mahdollisimman jouhevasti.

Opiskelijalounaat (päivitetty 3.4.)

Kelan sivuilta voi katsoa opiskelijaravintolat ja ravintolan sivulta katsoa tiedot sen aukiolosta. 

Fazer Amican ravintoloista ainakin Kantakortteli (Albertinkatu 16, Terveystalon sisäpiha) myy opiskelijoille kotipakettiaterioita.

Unirestan ravintola Vanilla keskustassa (Torikatu 34–40) palvelee myyden vain take away -annoksia myös opiskelijahintaan uuden Kelan ohjeistuksen mukaisesti. Katso ravintolan sivuilta tarkemmat tiedot.

Seuraavat ravintolat ovat tämän hetken tiedon mukaan kiinni: Juveneksen Linnanmaalla sijaitseva Foodoo, Unirestan Linnanmaalla sijaitseva Kastari ja Kontinkankaan sijaitseva Medisiina.

Kevään valintakokeet

Kevään vieraskielisten koulutusten valintakokeita 1.–3.4. ei järjestetä kampuksilla. Valintakokeiden sijaan ammattikorkeakoulut käyttävät todistusvalintaa ja valintatehtäviä valitessaan opiskelijoita vieraskieliseen koulutukseen (katso Arenen tiedote). Tarkemmista muutoksista tiedotetaan myöhemmin sekä lähetetään aiempiin kampuskokeisiin kutsutuille sähköpostia hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Kevään toinen yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa keskiviikkona 18. maaliskuuta. Yli puolet aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla. Jos kesäkuun alkuun ajoitettua AMK-valintakoetta ei pystytä järjestämään koronan vuoksi, ammattikorkeakoulut toteuttavat opiskelijavalinnan muilla keinoin.

TKI-toiminta

Toiminta jatkuu Oamkissa pääosin entiseen tapaan. Tilojen sulkeminen ei lähtökohtaisesti koske yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytössä olevia tiloja, erityisesti kriittisillä tutkimuksen aloilla (katso AVIn tiedote). Jos on tarvetta työskennellä Oamkin tiloissa, täytyy muistaa 10 henkilön kokoontumisrajoite ja huolehtia käsihygieniasta. 

Kirjaston palvelut

Kirjoja ei tarvitse palauttaa heti ja myöhästymismaksuja ei peritä 16.3.–13.4. myöhässä olevista lainoista. Asiakas voi myös itse uusia lainansa Finnassa tai pyytää sähköpostin/chatin/puhelimen välityksellä niiden uusimista. 

Oamk päivittää ohjeita koronavirustilanteen ja viranomaisohjeiden muuttuessa

Seuraa sivua oamk.fi/koronavirus

Kaikille voimia tässä poikkeustilanteessa! Huolehtikaa itsestänne ja toisistanne!