Syksy käyntiin hybridimallilla – päivitettyjä koronaohjeita

Julkaistu: 14.8.2020 klo 14:41 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oamk on päivittänyt koronaohjeitaan koskien opetusta ja työskentelyä. Ohjeissa on huomioitu viranomaisten määräykset ja suositukset. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme valmiita reagoimaan tarvittaessa.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden opetus toteutetaan lähiopetuksena, mikäli se on mahdollista järjestää vähintään metrin turvavälejä noudattaen. Mikäli turvavälejä ei voida noudattaa, järjestetään opetus myös ensimmäisen vuoden opiskelijoille etänä. Opintojen aloitusviikko järjestetään pääosin lähiopetuksena turvavälejä noudattaen.

Opinnot, joissa etäopetus ei ole mahdollista (kuten laboratoriotyöt), järjestetään kampuksilla. Mikäli turvavälien noudattaminen ei näissä tilanteissa ole mahdollista, opettaja jakaa opiskelijoille kertakäyttöiset maskit. Muutoin Oamk ei jaa maskeja opiskelijoille yleisesti, mutta suosittelee niiden käyttöä. THL on ohjeistanut, miten maskeja käytetään oikein.

Opintojaan jatkavien opiskelijoiden osalta voimassa on edelleen ohjeistus, jonka mukaan opetus järjestetään pääosin etänä ensimmäisen jakson eli 24.8.–25.10. välisen ajan. Jatkavat opiskelijat opiskelevat kampuksilla tänä aikana ainoastaan niissä välttämättömissä tapauksissa, joissa etäopetus ei ole mahdollista. Yksiköt päättävät lähiopetuksen järjestämisestä ja tiedottavat siitä opiskelijoita ja henkilöstöä.

Riskiryhmään kuuluvat opiskelijat konsultoivat tilanteestaan opiskeluterveydenhuoltoa ja sopivat käytännönjärjestelyistä tutkintovastaavan tai opettajatuutorin kanssa.

Suosittelemme opiskelijoita ottamaan käyttöön 31.8. alkaen käytettävissä olevan THL:n Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään.

Kampuksillamme on käsidesipisteitä, ja käytössä olevia tiloja siivotaan tehostetusti. Huolehditaan jokainen yhdessä omasta ja muiden turvallisuudesta noudattamalla THL:n turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kiitos, että kannat vastuuta korkeakouluyhteisöstämme!