Oamk suhtautuu vakavasti opiskelijoiden huoleen opiskelijoiden etuuksien leikkaamisesta 

Julkaistu: 25.9.2023 klo 13:09 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) suhtautuu oululaisten korkeakouluopiskelijoiden huoleen opiskelijoiden etuuksien leikkaamisesta vakavasti. Lukuisat opiskelijajärjestöt ovat ottaneet kantaa hallitusohjelman linjauksiin, jotka leikkaavat opiskelijoiden asumiseen liittyviä tukia ja opintorahaa erityisesti indeksijäädytysten muodossa.  
 – Jaamme opiskelijoiden huolen huomioista, joita he ovat esittäneet. Etuuksien leikkaukset kiristävät opiskelijoiden toimeentuloa, millä on varmasti vaikutusta useiden opiskelijoiden jaksamiseen, Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Heidi Fagerholm sanoo.

Oulun Linnanmaan kampuksella on alkanut tänään 25.9. mielenilmaus kampuksen valtauksen muodossa, jossa korkeakouluopiskelijat kritisoivat hallituksen opiskelijoiden etuuksiin kohdistamia toimia. Mielenilmaus on rauhanomainen.

Fagerholm korostaa, että Oamk käy jatkuvaa vuoropuhelua opiskelijoiden kanssa opiskelun sujuvuuteen liittyvistä kysymyksistä. Hän korostaa, että opiskelijoiden opintojen ja muun elämän hyvä tasapaino on koko korkeakouluyhteisön asia. Henkilökunnan ja opiskelijoiden intressit ovat tässä suhteessa samat.

Opiskelijoiden etuuksiin liittyvien huolien ohella hallitusohjelmassa on ammattikorkeakouluja kohtaan kiitettävääkin.
– On hienoa, että hallitus on kiristyneestä taloustilanteesta huolimatta edelleen sitoutunut kansalliseen tavoitteeseen nostaa Suomen tutkimus- ja kehittämismenoja 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Olemme Oamkina mukana TKI-toiminnassa vahvasti, Fagerholm kiittelee.