Oulun ammattikorkeakoulu osallistuu YK:n kestävän kehityksen liputuskampanjaan

Julkaistu: 25.9.2023 klo 13:48 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oamk on mukana maailmanlaajuisessa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita esiin nostavassa liputuspäivässä. Osallistumme liputuskampanjaan tuhansien muiden organisaatioiden kanssa näyttääksemme sitoutumisemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

 25.9.2023 tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun YK:n 193 jäsenvaltiota sopivat kestävän kehityksen tavoitteista ja Agenda 2030 -toimintaohjelmasta. Nämä 17 tavoitetta ohjaavat koko maailman kestävän kehityksen työtä vuosina 2016–2030.

Oulun ammattikorkeakoulu nostaa tänään kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) lipun salkoon näyttääkseen sitoutumisensa kestävän kehityksen edistämiseen, lisätäkseen tietoisuutta YK:n toimintaohjelmasta ja kirittääkseen muutosta yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Oamkin yhteiskuntavastuullisuuden tavoitteena on, että koulutuksemme, TKI-toimintamme ja kampusarkemme ovat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia. Varmistamme, että toimintamme vaikuttavuus Pohjois-Suomeen ja koko yhteiskuntaan on merkittävä. Olemme mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta askel kerrallaan.

YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelma on jo puolessa välissä, ja valitettavasti nykyisellä tahdilla tavoitteet jäävät saavuttamatta globaalisti. Suomi on yksi parhaiten suoriutuvista valtioista tavoitteiden saavuttamisessa erityisesti, kun tarkastellaan sosiaalisen kestävyyden tavoitteita. Kuitenkin ympäristöön ja ilmastoon liittyvissä tavoitteissa on vielä paljon petrattavaa.

SDG-liputuspäivä sai alkunsa vuonna 2019 Alankomaissa, ja viime vuosina tuhannet toimijat ovat liittyneet mukaan edistämään kestävää kehitystä ja parempaa tulevaisuutta.

Tutustu tarkemmin vastuullisuusohjelmaamme: oamk.fi/yhteiskuntavastuu