Designliike Kuren perustajat ovat Oamkin vuoden 2020 alumnit

Julkaistu: 2.12.2020 klo 19:00 Tiedotteet medialle

Suomalaisen designin erikoisliikkeen Kuren opiskeluaikanaan perustaneet Hannu Laukkanen, Emma Pakanen ja Jenni Santaniemi ovat Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) vuoden 2020 alumneja. Oamk julkisti vuoden alumnit verkkolähetyksenä toteutetussa alumnijuhlassa 2.12.

Laukkanen, Pakanen ja Santaniemi perustivat Kuren Oulun keskustaan vuonna 2017 opiskellessaan liiketaloutta Oamkissa. Suomalaiseen designiin hurahtaneet kaverukset opiskelivat yrittäjyyttä Oamkin Terwa-akatemissa, joka oli tuolloin uusi suuntautumisvaihtoehto. Terwa-akatemiassa opiskellaan yrittäjyyttä käytännössä eli opiskelijat perustavat ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen yhdessä tiimiyrityksen. Tästä Kure sai alkunsa. Kure perustettiin alun perin yhdeksän hengen tiimissä, mutta valmistumisen jälkeen Laukkanen, Pakanen ja Santaniemi jatkoivat Kuren toimintaa kolmestaan täyspäiväisinä yrittäjinä. Nyt Kure myy yli 70 suomalaisen brändin vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita. Kurella on myös verkkokauppa.

– Kuren tarina huokuu kantavaa luota itseesi -teemaamme, jossa kannustamme ihmisiä luottamaan itseensä ja toteuttamaan omia unelmiaan. Meillä Oamkissa uskalletaan yrittää ja kokeilla, iloitsee rehtori Heidi Fagerholm.

– Oamkin Terwa-akatemia tarjosi meille hyvän ponnahduslaudan yrittäjyyteen. Meillä on vieläkin lämpimät välit Terwan tiiviiseen yhteisöön, joten tämä on meille iso juttu, että meidät huomioidaan tällä tavalla!, iloitsevat Laukkanen, Pakanen ja Santaniemi. 

Kuren vastuullinen toiminta heijastaa myös Oamkin arvoja. Yritys tukee kotimaisten merkkien asemaa sekä tarjoaa eettisesti ja ekologisesti valmistettuja, kestäviä tuotteita. Kure ei lähde mukaan kulutusjuhlapäiviin kuten Black Fridayhin. Sen sijaan he lahjoittivat kyseisen perjantain myynnistä 10 % Suomen luonnonsuojeluliitolle. 

Oamkista on valmistunut yli 27 000 henkilöä. Heistä noin 75 % työskentelee Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 5693 565

Vuoden 2020 alumnit Emma Pakanen, Hannu Laukkanen, ja Jenni Santaniemi.