Rakennusmestaripulaa helpotetaan syksyllä alkavalla muuntokoulutuksella

Julkaistu: 22.1.2021 klo 08:28 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) alkaa kouluttaa uusia rakennusmestareita muuntokoulutuksella, sillä rakennusalalla on puute työnjohtajista. Lisäksi Pohjois-Suomessa käynnistyy lähivuosina useita suuria rakennushankkeita, jotka tarvitsevat koulutettua työvoimaa johtotehtäviin. Oamk on saanut rakennusmestareiden muuntokoulutukseen noin 384 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Syksyllä alkavaan muuntokoulutukseen otetaan 30 opiskelijaa. Koulutuksessa suoritetaan rakennusmestarin AMK-tutkinto kahdessa vuodessa, kun normaalisti koulutus kestää 3,5 vuotta. Tutkinto antaa talonrakennustyömaiden vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot kaikissa vaativuusluokissa sekä erityisalojen vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot betoni-, puu-, teräs- sekä pohjarakentamisessa. Koulutukseen on myös sisällytetty tietomallinnuksen opetusta. 

Koulutukseen voivat hakea ne, joilla on jo tekniikan korkeakoulututkinto tai opistoasteen insinööritutkinto tai teknikon tutkinto. Opiskelemaan voi hakea myös muun alan korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, jos hakijalla on lisäksi riittävä määrä tekniikan alan opintoja.  

Muuntokoulutuksen toivotaan houkuttelevan myös naisia miesvaltaiselle alalle. Haku koulutukseen on 5.–19.4.2021. Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla. 

Ensimmäinen rakennusmestareiden muuntokoulutus alkoi Oamkissa vuonna 2018.

Lisätietoja:

Lehtori Juha Pennanen, 040 541 2303, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lehtori Matti Toppi, 040 661 3375, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rakennusmestareiden muuntokoulutus