Oulu At Your Service -tapahtumasta kansain­vä­lisille osaajille tietoa Oulusta

Julkaistu: 18.1.2021 klo 09:18 Tulevat tapahtumat

Oulun kaupungin, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttama Oulu at Your Service -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 20.1. klo 14-16 englanninkielisenä verkkotapahtumana. Tapahtumassa annetaan tietoa kaupungin erilaisista palveluista sekä käytännön vinkkejä elämästä Oulussa.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille ja työntekijöille sekä heidän perheenjäsenilleen, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden on myös mahdollista tutustua tapahtuman avulla Ouluun jo ennen tänne saapumistaan ja esitellä tulevaa kotikaupunkiaan myös perheilleen. Tapahtuma nauhoitetaan myöhempää katselua varten.

Palvelujen esittelyä ja matkai­lu­mainosta

Tervehdyksensä tapahtumaan tuovat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Heidi Fagerholm. VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilän puheenvuoron ja matkailuneuvonnan palveluesittelyn myötä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden nähdä Oulu monipuolisena ja kiinnostavana pohjoisen pääkaupunkina sekä mielenkiintoisena matkakohteena. 

Liikuntapalvelut esittelee Oulun talviharrastusmahdollisuuksia, ja nuorisopalvelut kertoo nuorten elämästä Oulussa. Oulu10-palvelut kertoo, mistä voi ostaa bussi- ja muita lippuja, vuokrata viljelypalstan tai hankkia kalastusluvan.

Työllistymisestä ja yrittäjyydestä ovat kertomassa Pohjois-Pohjanmaan TE-palvelut, BusinessOulu, BusinessAsema sekä TalentHub. Monikulttuurikeskus Villa Victor esittelee maksutonta suomen kielen opiskelua, monikielistä neuvontaa ja tapahtumatarjontaa.  Osallistujat voivat lisäksi kysyä chatin kautta lisätietoja eri palveluista.  

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet Oulun yliopiston sivuilta: https://www.oulu.fi/university/ouluatyourservice