Vierailut ulkomailta Oamkiin

Julkaistu: 18.11.2020 klo 07:24 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oamkissa ei ole mahdollista vierailla maista, joille viranomaiset ovat asettaneet matkustusrajoituksia tai rajoittavia suosituksia.

Mikäli välttämättömän laitehuollon, asennuksen tai muun vastaavan välttämättömän lyhytaikaisen vierailun vuoksi on tuotava Oamkin tiloihin vierailija maasta, jolle viranomaiset ovat asettaneet matkustusrajoituksia eli kyseessä on liikennevalomallin punainen tai harmaa maa, voi yksikönjohtaja myöntää poikkeusluvan lyhyelle vierailulle.

Maahan tullessa on noudatettava THL:n suositusta omaehtoisesta karanteenista. Jos vierailijalla on Suomeen saapuessaan alle 72 tuntia vanha todistus negatiivisesta koronatestistä ja hän oleskelee Suomessa alle 72 tuntia, ei henkilön tarvitse mennä toiseen testiin, eikä jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Maahantulon sallimisesta päättää rajavalvontaviranomainen rajatarkastuksen yhteydessä. Rajavalvontaviranomaisella on oikeus tarkistaa maahantulon edellytysten täyttyminen ja tarvittavat työntekoon tai toimeksiantoon liittyvät asiakirjat. Rajavartiolaitos ei myönnä ennakkolupaa maahantuloa varten.