Maskisuosituksiin kevennyksiä koronatilanteen ollessa rauhallinen

Julkaistu: 16.6.2021 klo 10:40 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Koronaepidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla on pysynyt rauhallisena, minkä johdosta Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on keventänyt maskisuosituksia.

Uuden suosituksen mukaan maskien käyttö esimerkiksi julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, ei ole enää välttämätöntä. Turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattaminen on kuitenkin edelleen tärkeää. Lisäksi maskeja kannattaa käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

Maskeja suositellaan edelleen käytettäväksi

  • joukkoliikenteessä
  • koronavirustestiin hakeutuessa ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • riskialueelta Suomeen saapuessa, kun siirrytään maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Lisäksi maskin käyttösuositus on edelleen voimassa sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Suositusten kevenemisestä huolimatta on hyvä muistaa, ettei koronaepidemia ole vielä ohi. Ohjeiden ja suositusten noudattamisen lisäksi onkin tärkeää ottaa koronarokote omalla vuorollaan.

Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan 20-vuotiaita (vuonna 2001 syntyneet) ja sitä vanhempia. Katso lisätiedot Oulun kaupungin sivuilta.