Oulun ammattikorkeakoulu mukaan Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuoden toteuttamiseen

Julkaistu: 31.5.2023 klo 14:34 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oulun ammattikorkeakoulu on saanut rahoituksen Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuoden toteuttamiseen liittyvälle AVARA-kokonaisuudelle. Tiedot viime syksynä järjestetyn avoimen projektihaun toteutettaviksi valituista projekteista julkistettiin tänään Oulussa.

AVARA Testbeds / Art & Tech Festival edistää taide- ja teknologia-alan yhteistyöstä syntyvien innovaatioiden kehittymistä ja tukee näin uusien taidemuotojen ja taiteen kokemisen tapojen syntymistä. AVARA on yksi Oulu2026-kulttuuriohjelmaa täydentämään nyt valituista 62 projektista. Avoimessa haussa projektiehdotuksia vastaanotettiin lähes 300.

AVARA-tapahtuma on LUMO-valofestivaalin rinnakkaistapahtumana järjestettävä taide- ja teknologia-alan verkostoitumis- ja co-design -tilaisuus, jonka sisältönä syntyy kokeellisia taideinstallaatioita ja uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia opiskelijoille ja taiteentekijöille. Tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran 16.–17.11.2023 Oulussa, ja toistuu jatkossa vuosittain ainakin kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 saakka.

AVARA-projektissa luodaan myös pysyvämpi työtila Art&Tech -teosten pilotoimiseen, työpajojen järjestämiseen ja poikkitieteellisten taiteilijaryhmien residensseille sekä kansainvälisille konferensseille.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Julia Heikkinen, Oulun ammattikorkeakoulu

Puh. 050 5288897

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Oulu 2026 -projektin tiedote: Avoimesta hausta 62 uutta ohjelmaprojektia Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen

Kuva: Janina Blomstrom