Yhteishaussa tarjolla liki 1 500 aloituspaikkaa, palveluliiketoiminnan osaajille kysyntää

Julkaistu: 15.3.2020 klo 09:00 Tiedotteet medialle

Palvelualan osaajia tarvitaan yhä enemmän julkisella ja yksityisellä sektorilla. Oamk vastaa tarpeeseen tarjoamalla kaksi uutta ylempää AMK-koulutusta 18.3. alkavassa yhteishaussa: Palveluliiketoiminnan kehittäminen sekä Hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija.

Palveluiden tuottamisessa tarvitaan asiantuntijoita, jotka osaavat kehittää palveluita hyödyntämällä digitaalisuutta.

– Tällä hetkellä yli 70 prosenttia bruttokansantuotteesta tuotetaan eri palveluissa. Digitaalisuus on jo nyt ja etenkin tulevaisuudessa mukana kaikissa palveluissa jollain tasolla, kertoo palveluliiketoiminnan kehittäminen -koulutuksen tutkintovastaava Päivi Aro. 

Digitalisaatiota hyödynnetään myös sosiaali- ja terveyspalveluissa koko ajan enemmän. Hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija -koulutuksessa perehdytään digitaalisiin keinoihin ja toimintamalleihin sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisen edistämiseksi. 

Ylemmät AMK-tutkinnot ovat työelämälähtöisiä tutkintoja, jotka voi tehdä pääosin verkko-opintoina. Tutkinto antaa saman kelpoisuuden kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. 

Kaikkiaan Oamkilla on kevään yhteishaussa tarjolla yhteensä 1 465 aloituspaikkaa AMK-tutkintoon ja ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen. Opiskelupaikkoja on tarjolla Oamkin kaikilta koulutusaloilta: informaatioteknologia, kulttuuri, liiketalous, luonnonvara-ala, sosiaali- ja terveysala sekä tekniikka. Aloituspaikkoja on tarjolla eniten tekniikassa sekä sosiaali- ja terveysalalla. Hakuaika päättyy keskiviikkona 1.4.kello 15.00.

Suurin osa valitaan todistuksen perusteella

Ammattikorkeakoulututkintojen valintaperusteisiin tuli tänä vuonna merkittäviä muutoksia. Suurin osa opiskelijoista valitaan nyt ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon perusteella. Kulttuurialalla opiskelijavalinta suoritetaan edelleen valintakokeen perusteella, mutta muilla aloilla todistusvalinnan osuus kasvaa 60 prosenttiin.

Hakijat, jotka eivät tule hyväksytyksi todistusvalinnassa, voivat jatkossakin tulla hyväksytyksi valintakoevalinnan kautta. Sekä todistus- että valintakoevalinnassa ensikertalaisten kiintiö on 80 prosenttia.

Yhteishaussa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella ammattikorkeakoulujen tiloissa. Yhdellä kokeella haetaan kaikille aloille kulttuurialaa lukuun ottamatta. AMK-valintakokeessa on sekä kaikille hakijoille yhteisiä osioita että eri koulutusalojen omia osioita. Hakija valitsee jo hakuvaiheessa valintakoepaikan ja -ajan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoepaikaksi voi valita myös ammattikorkeakoulun, johon ei ole hakenut.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.