Oma pitchauskilpailu kulttuurille - Miten sinä edistäisit kulttuuri-ilmastonmuutosta 2026 eurolla?

Julkaistu: 7.2.2020 klo 14:37 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Torstaina 12. maaliskuuta klo 17.30 Oulun kauppatorilla Polar Bear Pitchingin yhteydessä järjestetään uusi pitchauskilpailu kulttuurialan toimijoille, yhteisöille ja yrityksille. Pitchauskilpailussa haetaan ratkaisuja, joilla edistetään Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen päätavoitetta, kulttuuri-ilmastonmuutosta. Miten kulttuurin keinoin voimme tehdä Oulusta ja muista kaupungeista parempia paikkoja elää?

Yleensä Polar Bear Pitchingissä on totuttu pitämään myyntipuheita jääkylmästä avannosta, mutta kulttuuri-ilmastonmuutoksessa on kyse kylmien kaupunkien lämmittämisestä kulttuurin avulla. Täten kulttuuriväki pitchaa omat ehdotuksensa kulttuurisaunan lauteilta ja puhekielenä on kansainvälistä tuomaristoa huomioon ottaen englanti. Parhaan ehdotuksen toteutukseen on luvassa 2026 euron rahoitus. Ilmoittautuminen on auki perjantaihin 21. helmikuuta saakka. Tutustu sääntöihin ja ilmoittaudu osoitteessa: http://bit.ly/culturalpitch 

Kilpailun järjestävät Oulu2026 ja Oulun ammattikorkeakoulun hallinnoima CULTA-hanke.

Culta-hanke toisena järjestäjänä

CULTA-hankkeessa kehitetään luovien alojen toimijoiden liiketoimintaosaamista ja kannustetaan luovien alojen toimijoita Suomi-Venäjä -rajan ylittävään yhteistyöhön. Hankkeen toiminnoilla pyritään tavoittamaan erityisesti korkeakouluopiskelijoita, kulttuurinalan organisaatioita ja yhdistyksiä sekä luovien alojen yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä Venäjän suuntaan.

Yksi esimerkki projektin toimista on myös useamman päivän mittaiset koulutuskokonaisuudet, joissa opiskelijat Venäjältä ja Suomesta muodostavat tiimejä, jotka kehittävät uusia kulttuuripalveluja ja tuotteistavat omaa osaamistaan. Tähän liittyen Culta-hanke järjestää Oulussa kulttuurin alan opiskelijoille suunnatun innovatiivisen koulutusviikon 10.-13.3.2020.

Culta-hankkeen päärahoittaja on Karelia CBC -ohjelma, jota rahoittaa EU, Suomi ja Venäjä. Oulun ammattikorkeakoulun lisäksi hankkeessa ovat partnereina Petroskoin yliopisto, Karjalan kulttuurin- ja taiteen opisto sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja Culta-hankkeesta:
Katriina Klemola
projektipäällikkö, Oamk
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 180 1445

Lisätietoja pitchauskilpailusta:
Henri Turunen
tuottaja, Oulu2026 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 621 2015

 Liitetiedostot
rivityyppi Nimi Koko
cultural_climate_change_pitchauskilpailu.pdffileicon[.pdf] cultural_climate_change_pitchauskilpailu.pdf  (Mediatiedote tapahtumasta) 583 KB