Ohjeita Oamkin keväällä 2020 vaihdossa oleville tai vaihtoa suunnitteleville opiskelijoille koronavirustilanteen johdosta

Julkaistu: 12.3.2020 klo 16:01 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Hyvä vaihdossa oleva tai vaihtoon lähtöä suunnitteleva opiskelija,

Koronaviruksen levitessä yhä laajemmin, kohonnut tartuntariski on nyt koko maailmassa ja koskee kaikissa vaihtokohteissa olevia Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijoita. Tästä johtuen, Oamk on päivittänyt toimintaohjettaan alla olevan mukaisesti.

Oamk on tehnyt 12.3. päätöksen, jonka mukaan suosittelemme vaihdossa olevia opiskelijoita maasta riippumatta palaamaan Suomeen. Oamk korvaa välttämättömät ylimääräiset paluumatkan kulut, joita opiskelijan matkavakuutus tai apuraha ei kata. Noudata matkalla viranomaisten, Suomen ulkoministeriön ja Oamkin ohjeita ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta koko matkan ajan.

Vaihdosta palaavien opiskelijoiden tulee tehdä etäopiskelua 14 vuorokauden ajan paluun jälkeen.

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu suosittelevat, etteivät opiskelijamme myöskään myöhemmin kevätlukukaudella 2020 lähde suunnitelluille vaihtojaksoille. 

Seuraa Oamkin päivittyvää toimintaohjetta ja tiedotusta:  

Oamkin nettisivut: https://www.oamk.fi/fi/oamk/ajankohtaista/?kieli=&ak_osio=uutisjuttu&kid=68&tiedote_id=64819

Oiva (opiskelijat): https://oiva.oamk.fi/ajankohtaista/uutiset/?kieli=fi&kid=68&id=64660
Heimo (henkilöstö): https://heimo.oamk.fi/ajankohtaista/uutiset/?ak_osio=uutisjuttu&id=64660&tiedote_id=64660

Toimi seuraavasti:

  1. Ilmoita keskeyttämisestä vaihtoyliopistollesi ennen lähtöäsi ja tiedustele mahdollisuutta suorittaa aloittamasi opinnot loppuun etäopintoina. Ilmoita viipymättä keskeytyksestä myös Oulun yliopiston Kansainvälisen liikkuvuuden palveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
  2. Selvitä, onko sinun mahdollista muuttaa aiemmin hankittuja lentolippuja. Monella lentoyhtiöllä muutokset ovat tällä hetkellä mahdollisia, vaikka alkuperäinen lippu olisi muutoskelvoton
  3. Ota yhteyttä matkavakuutusyhtiöösi ja selvitä matkavakuutuksen kautta mahdollisesti saatavat korvaukset
  4. Säilytä kaikki kuitit, tositteet ja matkaliput kuluista, jotka ovat mahdollisesti aiheutuneet varattujen lentojen peruuttamisesta tai muuttamisesta, niitä vastaan voit hakea korvausta kustannuksista Oamkilta. Lisätietoa korvausasioista saa Kansainvälisen liikkuvuuden palveluista, Oamk: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  5. Liikkuvuusapurahat opiskelijat saavat pääsääntöisesti pitää sen suuruisena kuin ne on myönnetty, vaikka vaihto keskeytyisi koronavirusepidemian takia ennenaikaisesti. Tarkemmat ohjeet esimerkiksi Erasmus+ -ohjelman force majeure -prosessista lähetetään erikseen sellaisille opiskelijoille, joita asia koskee.
  6. Matkustaessasi seuraa Suomen ulkoministeriön matkustusohjeita. Tee myös matkustusilmoitus Suomen ulkoministeriölle, ellet ole tehnyt sitä jo aiemmin.
  7. Matkustettaessa noudata aina paikallisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia taudin torjunnasta
  8. Mikäli korkeakoulujen suosituksesta huolimatta päätät jäädä tai matkustaa vaihtokohteeseesi, teet sen omalla vastuullasi.

Suomessa Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL seuraa koronavirustilannetta yhteistyössä Euroopan tartuntatautiviraston ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa.

Ajankohtaiset suomalaiset viranomaistiedot asiasta on julkaistu THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19.

Ohjeita epidemia-alueilla matkustaville: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-epidemia-alueella-matkustaville-koronavirus-covid-19

Ohjeita Suomeen palaaville: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-suomeen-saapuville-matkustajille-koronavirus-covid-19

Mikäli palattuasi epäilet koronavirusinfektiota, ota yhteyttä puhelimitse paikalliseen terveyskeskukseen tai sairaalaan saadaksesi jatko-ohjeet.

  • Oulussa: Oulun seudun yhteispäivystys, puh. 08 – 315 2655 (avoinna vuorokauden ympäri).
  • Oulaisissa: arkisin klo 8 - 16 Oulaisten terveyskeskuksen päivystys (puh. 08 – 479 3401) ja muina aikoina Oulaskankaan yhteispäivystys (puh. 08 – 315 7840)