Oamk turvaa opintojen etenemisen lisäämällä verkko-opetusta

Julkaistu: 13.3.2020 klo 16:10 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) lisää etäopetusta koronavirustilanteen vuoksi. Verkko-opetuksella halutaan turvata opiskelijoiden opintojen eteneminen sekä opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuus. Henkilöstöä on pyydetty tekemään mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Riskiryhmään kuuluvien, niin henkilöstön kuin opiskelijoiden, on syytä pysyä kotona. 

Oamk tekee parhaillaan suunnitelmia siirtyä liki kokonaan etäopetukseen vaiheittain. Kaikkea opetusta, kuten laboratoriotyötä, ei kuitenkaan voi siirtää verkkoon. Oamk seuraa toiminnassaan Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ohjeita, joiden mukaan ammattikorkeakoulut pyrkivät lisäämään etä- ja verkko-opetusta.

Ammattikorkeakoulujen rehtorit käsittelivät koronaviruksen vaikutuksiin varautumista perjantaina 13.3 järjestetyssä kokouksessaan.

Korkeakoulukampuksen sulkemisesta ei päätä korkeakoulu vaan muut viranomaiset, joiden ohjeiden mukaisesti Oamk toimii.

Kevään vieraskielisten koulutusten valintakokeet pidetään suunnitellusti 1.–3.4., pois lukien ulkomailla järjestettävät kokeet. Kaikissa valintakoetilaisuuksissa saa olla enintään 500 henkilöä kerrallaan paikalla.

Myös ensi viikolla alkavan kevään toisen yhteishaun osalta edetään nykyisten suunnitelmien mukaan, mutta ammattikorkeakoulut valmistelevat yhteiset varasuunnitelmat, mikäli valintakokeita ei voida järjestää suunnitellun mukaisesti. Valmistelusta vastaa ammattikorkeakoulujen yhteinen opiskelijavalintahanke, ja se tapahtuu yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Opiskelijoiden harjoittelusta jokainen Oamkin yksikkö antaa omat ohjeensa ja ohjeistaa opiskelijoita. 

Oamk ei järjestä isoja seminaareja tai tapahtumia toukokuun loppuun saakka, esimerkiksi tanssitapahtuma Arktiset Askeleet on päätetty siirtää syksyyn.

Oamkin kriisiryhmä seuraa tilannetta ja päivittää ohjeita tilanteen ja viranomaisohjeiden muuttuessa.

 

Katso myös Arenen tiedote: Pyrimme turvaamaan opintojen etenemisen koronasta huolimatta

Seuraa näitä Oamkin sivuja: oamk.fi/koronavirus ja oamk.fi/coronavirus