Opettajille tarjolla tukea verkko-opetukseen, kampukset auki ja Exam-tilat käytössä

Julkaistu: 16.3.2020 klo 12:28 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oulun ammattikorkeakoulu siirtyy pääsääntöisesti etäopetukseen. Opettajille tarjotaan tukea verkko-opetukseen. Jokaisessa yksikössä toimii digimentori, jolta voi pyytää apua. Teknisissä asioissa ja ongelmatilanteissa auttaa ICT-palvelut. Tällä viikolla on tarjolla koulutusta  Zoom- ja Teams-etätyöskentelyvälineisiin. Koulutuksiin ei tarvitse ilmoittautua.

ICT-palvelut on myös tehnyt ohjeen käytännön IT-asioista etätyössä.

Amokin koordinoima Pedapalvelu aloittaa tiistaina, josta tulee lisätietoa myöhemmin.

Mikäli mahdollista, verkko-opetuksessa kannattaa käyttää kuvan osalta live-yhteyttä harkiten, jotta emme kuormita verkkoa tarpeettomasti. Toivomme myös, etteivät opiskelijat striimaisi elokuvia tms. koulun verkossa.

Oamkissa on henkilökunnalla käytössä kriisitilanteisiin Secapp kriisiviestintäjärjestelmä. Huolehdithan, että olet asentanut Secapp-sovelluksen työpuhelimeesi tai siihen numeroon, joka merkitty Oamkin henkilötietojärjestelmään. Tämä mahdollistaa, että saat reaaliaikaisesti kiireellisesti viestittävät tiedot. Täältä löydät ohjeet. Voit myös soittaa Janne Jokilehto 050 356 7306 tai Antti Hirvonen 050 317 4870, jos sinulla on kysyttävää/vaikeuksia asentaa sovellus puhelimeesi.

Sairauspoissaolo 7 pvää omalla ilmoituksella

Omailmoitteisen sairaspoissaolon enimmäispituutta on väliaikaisesti nostettu. Sairaslomatodistusta ei tarvita 7 päivää ja tätä lyhyemmissä sairastapauksissa.  Muutoksella pyritään välttämään terveydenhuollon kuormittamista. Jokaisesta sairauspoissaolosta tulee viipymättä ilmoittaa omalle esimiehelle ja tehdä poissaoloilmoitus Sympaan. Uusi ohje on voimassa 16.3. lähtien 31.5.2020 saakka.

Opiskelijoiden harjoittelu

Oamk pyrkii etsimään ratkaisua, että opetus, oppiminen sekä opiskelijoiden valmistuminen on mahdollista tässä tilanteessa. Opiskelijoiden harjoittelusta jokainen Oamkin yksikkö antaa omat ohjeensa ja ohjeistaa opiskelijoita. Opettajat miettivät myös ratkaisuja, voisivatko opiskelijat tehdä syksyn opintoja nyt harjoittelun sijaan.

Myös työnantajien ohjeita tulee noudattaa harjoittelussa ja projektiopinnoissa. Esimerkiksi Oys on ilmoittanut keskeyttävänsä niiden opiskelijoiden harjoittelut, joilla on alle 100 opintopistettä. Sen sijaan yli 100 opintopisteen suorittaneet sairaanhoitajaopiskelijat ovat lisätyövoimana sairaalassa.

Projektitilat ovat kampuksilla toistaiseksi auki, ohjaus tapahtuu verkon kautta.

Exam ja riskiryhmäläiset

Exam-tilat ovat kampuksilla auki. Niiden siivousta on tehostettu ja tiloista löytyy mm. käsidesiä ja liinoja puhdistusta varten. Koronaviruksen riskiryhmään kuuluville ollaan järjestämässä vaihtoehtoisia suoritustapoja.

Opinto-ohjaus etänä

Opinto-ohjaus tapahtuu jatkossa etänä (käytössä mm. AC, puhelin ja sähköposti). Jo sovitut ajat muutetaan etäyhteydeksi, ja opinto-ohjaaja laittaa tarkemmat ohjeet sähköpostitse.

Kampukset auki

Kampukset ovat yhä auki ja koululle saa tulla. Vaikka opetus on nyt pääosin verkossa, pienryhmiä ja laboratoriotoimintaa jatketaan osassa opintoja.

Hox! Älä tule sairaana töihin tai koululle! Ulkomailta palaavan työntekijän tai opiskelijan tulee tehdä etätyötä/etäopiskelua 14 vuorokauden ajan paluun jälkeen. Pysy kotona, jos epäilet altistuneesti koronavirukselle.

Kampusten mahdollisista sulkemisista päättävät muut viranomaiset.

Kaikki yleisötilaisuudet peruttu

Oamk on perunut kaikki yleisötilaisuudet 31.5. asti. Kulttuurin yksikössä pohditaan, voisiko osa tilaisuuksista striimata.

Tanssinopettajakoulutus on keskeytetty, mutta musiikin ja viestinnän harjoittelukoulut toimivat vielä.

Kotimaan matkat peruttu

Oamkin henkilöstön kaikki matkat, myös kotimaan matkat, ovat toistaiseksi peruttu.

Ravintoloissa poikkeusjärjestelyjä

Koronatilanteen vuoksi kampusten ruokaloissa on valikoimaa supistettu ja hygieniaan kiinnitetty erityishuomioita. Katso Compass Groupin tiedote.

Seuraa eri viestintäkanavia

Oamkin kriisiryhmä kokoontuu päivittäin. Kriisiryhmä päivittää ohjeita tilanteen ja viranomaisohjeiden muuttuessa.

Korona-tilanne ja sen aiheuttamat toimet herättävät varmasti monenlaisia kysymyksiä ja tunteita.Työskentelyn jatkaminen työjärjestyksen mukaan on yksi keskeinen arkea rytmittävä elementti. Oamkissa pyritään löytämään jatkuvasti ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin.

Olethan itse aktiivinen ja seuraat näitä kanavia:

oamk.fi/koronavirus, Secapp, Heimo, Oiva, Moodlea, Tuudo ja sähköposti.

Ja lopuksi hyvä muistisääntö käsien pesuun: Pesu kestää riittävän kauan, kun laulat mielessäsi kaksi kertaa ”Paljon onnea vaan...”

Hyvää työ- ja opiskeluviikkoa kaikille!