Ammatillisen opettajankoulutuksen (AMOK) opiskelijan toimintaohjeet (päivitetty 13.5.)

Julkaistu: 16.3.2020 klo 16:02 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oamkin kampukset sulkeutuivat keskiviikkona 18.3. ja ovat kiinni loppukevään ajan. Ammatillisen opettajakorkeakoulun henkilöstö työskentelee Oamkin ohjeistuksen mukaisesti pääsääntöisesti etänä. Tässä kootusti muutamia toimintaohjeita huomioitavaksi. 

Aloittavat uudet opintoryhmät 
Ammatillisessa opettajankoulutuksessa aloittavien uusien opintoryhmien opetus toteutuu etäopetuksena lähiopetuksen sijaan touko- ja kesäkuussa. Aloittavia opintoryhmiä, joita muutos etäopetukseen koskee, ovat:  
- Monimuoto-opiskelu Rovaniemellä (aloituspäivät 7.-8.5.2020) 
- Lähiopetukseen painottuva opiskelu Oulussa, aloitus kesällä (aloituspäivät 2.-3.6.2020) 
- Verkko-opiskelu illalla, aloitus kesällä (aloituspäivät 2.-4.6.2020) 

Syksyn opintoryhmien opetus aloitetaan suunnitellusti lähiopetuksena. Syksyn opintoryhmien aloituswebinaarit verkossa toteutuvat ryhmien aikataulun mukaisesti touko-kesäkuussa. Kaikkien opintoryhmien tuutorit ohjeistavat tarkemmin opintoryhmän aloituksesta ennen opintoryhmän ensimmäistä tapaamista.  
 
Ammatillinen erityisopettajankoulutus aloitetaan syksyllä.  Erityisopettajankoulutuksen tuutorit ohjeistavat tarkemmin opintojen aloituksesta jo ennen uuden lukuvuoden alkua (1.6.). 
 
Lukuvuoden 2020-2021 opetussuunnitelma 
Ammatillisen opettajan- ja erityisopettajankoulutuksen päivitetyt opetussuunnitelmat julkaistaan 1.6.2020 mennessä Opiskelijan ohjeet sivustolla https://www.oamk.fi/opinto-opas/amokTällä hetkellä sivustolla näkyy kuluvan lukuvuoden opetussuunnitelma, joka on voimassa 31.5.2020 asti. 

Opetusharjoittelu 
Opintoihin sisältyvässä harjoittelussa opiskelijoiden tulee noudattaa harjoitteluoppilaitosten ohjeistusta mm. opetuksen toteuttamisesta. Jos harjoittelua on mahdollista jatkaa tai toteuttaa etäopetuksena, niin opetus olisi hyvä tallentaa osaamisen osoittamiseksi ja arvioimiseksi. Tallenteet voi jakaa esim. 365.oamk.fi -palvelussa.  

Jos et ole vielä aloittanut opetusharjoitteluasi, sen ajoitusta tälle keväälle ei kannata suunnitella. Harjoittelun sijasta voit edistää muita opintojasi. 
 
 
Muut opinnot 
Lähiopetuksena ilmoitetut opintojaksot toteutuvat toistaiseksi etäopetuksena. Amokin valinnaisissa on paljon itsenäisesti tehtäviä opintoja, joita on kätevä tehdä itsenäisesti ja kotoa käsin. Tutustu opintojaksokuvauksiin http://www.oamk.fi/opinto-opas/amok-ops/ammatillinen-opettajankoulutus/valinnaiset 
 

Opettajan osaamisen kehittymissuunnitelmatilaisuudet 
Tilaisuudet järjestetään toistaiseksi kaikki verkossa. Tarkempi ohjeistus tulee kehittymissuunnitelmatilaisuuden vetovastuussa olevalta opettajalta lähempänä tilaisuuden ajankohtaa. Ohjeet kehittymissuunnitelman laatimiseen ja kevään tilaisuuksien ajankohdat näet sivuiltamme http://www.oamk.fi/opinto-opas/amok-ops/ammatillinen-opettajankoulutus/opettajan-osaamisen-kehittymissuunnitelma  
 
Opiskelutodistukset, opintosuoritusotteet 
Saat sähköisesti allekirjoitettuja asiakirjoja (opiskelutodistus ja ote opintosuorituksista) omatoimisesti 24/7 Pepin ylävalikon TILAUKSET-otsikon alta. Asiakirjat ovat välittömästi käytössäsi. Voit siirtää ne sähköisesti eteenpäin tai tulostaa. Ohjeet sähköisen asiakirjan hankkimiseen » 

Valmistuminen 
Normaalisti todistuksia valmistellaan viikoittain, mutta poikkeusolosuhteiden vuoksi viivästyksiä todistusten valmisteluissa on odotettavissa. Todistuksia tullaan tekemään erityisesti Opettajan osaamisen kehittymissuunnitelma -tilaisuuksien jälkeen. Amokin todistushakemus kannattaa laittaa ajoissa vireille Pepissä ja voit tehdä sen, vaikka kaikkia opintosuorituksiasi ei ole vielä kirjattu Peppiin. 

Opintojen ohjaus 
Opintojen ohjausta saat tuutoriltasi sähköpostitse, puhelimitse tai verkon välityksellä. Opiskelijapalveluiden väki on myös tavoitettavissa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja 020?611 0220. Ammatillisen opettajakorkeakoulun henkilöstön yhteystiedot löytyvät sivulta  http://www.oamk.fi/fi/oamk/yhteystiedot/henkilosto?osasto_id=1022000&nimi=&hae_nimi_tai_tehtava=1 

Seuraa Oamkin tiedotusta www.oamk.fi/koronavirus 

Tsemppiä etäopiskeluun!