PPSHP:ssä harjoittelussa oleville/tuleville opiskelijoille ja oppilaitoksille

Julkaistu: 16.3.2020 klo 16:44 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

13.3.2020
Muutoksia harjoitteluun maanantaista 16.3.2020 alkaen

Oulun yliopistollisessa sairaalassa koronavirustartuntojen määrän lisääntyminen vaikuttaa yksikköjen toimintaan ja opiskelijan harjoitteluun. Vaikutuksia opiskelijoiden harjoitteluun ja niistä johtuvia toimenpiteitä arvioidaan. Yksikkökohtaiset nopeatkin muutokset ovat mahdollisia.

16.3.2020 voimaan astuvat seuraavat toimintaohjeet riippuen opiskelijan opiskelujen kestosta

1. AMK-opiskelija, jolla on opintopisteitä suoritettuna alle 100.

Harjoittelu keskeytyy eikä uusia harjoitteluja toteuteta toistaiseksi 

2. AMK-opiskelija, jolla opintopisteitä suoritettuna 100 tai enemmän sekä keväällä valmistuva lähihoitaja

Harjoittelu jatkuu sovitusti toistaiseksi ja uudet harjoittelujaksot aloitetaan normaalisti. Mikäli yksikön tilanteen tai muun syyn vuoksi tilanne muuttuu, voi se aiheuttaa harjoittelun keskeytyksen.

Koronavirusepidemian vuoksi keskeytyneitä tai peruuntuneita jaksoja ei voida automaattisesti jatkaa/toteuttaa epidemian päätyttyä organisaatiossa.  Tilannetta seurataan. Päivitettyä tietoa löytyy PPSHP:n opetussivuilta. Harjoittelussa olevat opiskelijat seuraavat harjoitteluyksikön tilannetta ja tulevista harjoittelujaksoista ohjaavat opettajat voivat arkisin olla yhteydessä alueen opetuskoordinaattoriin tai PPSHP:n opetusylihoitaja Taina Kärsämänojaan p. 040 7689114 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai harjoitteluyksikköön.

Mikäli on syytä epäillä koronavirustartuntaa, opiskelija ei tule harjoitteluun. Opiskelija on yhteydessä harjoitteluyksikköön, josta opiskelija ohjataan soittamaan koronapäivystysnumeroon p. 046 920 3665, josta ohjataan opiskelija näytteenottoon ja antaa jatko-ohjeet.

Kotona oleva, sairastunut opiskelija voi soittaa OYS:n ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon (call center) 08 315 2655, josta kriteerien täyttyessä puhelu ohjataan suoraan infektiolääkärille.

Rajoitukset ulkomailta palanneen ja palaavan opiskelijan harjoitteluun PPSHP:n toimitiloissa

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koska epidemiatilanne Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on muuttunut nopeasti, maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueeksi on luovuttu.

Ajalla 2.3.–11.3.2020 epidemia-alueella (THL:n sivuilla tieto epidemia-alueista) oleskelleet opiskelijat

Opiskelija ei voi tulla harjoitteluun seitsemään (7) vuorokauteen Suomeen palaamisesta (vaikka olisi välillä ollut harjoittelussa).

12.3.2020 tai myöhemmin ulkomailta palaava opiskelija

Tartuntariskin rajaamisen vuoksi mistä tahansa ulkomailta Suomeen palaava opiskelija ei voi tulla harjoitteluun. Ulkomailta palaava opiskelija on poissa harjoittelusta maahan tuloaan seuraavan seitsemän (7) kalenteripäivän ajanjakson sisältämät harjoittelupäivät.

Matkasta ja paluupäivästä ilmoitetaan harjoitteluyksikköön.

Intra: Koronavirukset (COVID-19, MERS) -hoito-ohje (linkki toimii vain PPSHP:n intraan pääsevillä)
THL: Toimenpideohje epäiltäessä koronaviruksen COVID-19 aiheuttamaa infektiota

Ohje päivittyy tilanteen mukaan ja muutoksista tiedotetaan oppilaitoksille.

Juha Korpelainen              Teija Puhto                         Pirjo Lukkarila
johtajaylilääkäri                  infektioylilääkäri                 hallintoylihoitaja