kuvakorkeus:

Matkalla kohti Arktiset Askeleet -tapahtumaa

Julkaistu: 6.10.2021 klo 12:42 Ajankohtaista

Haluaisitko osallistua /lähettää tanssijoita Arktiset Askeleet –tapahtumaan, mutta et tiedä mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon? Tässä tiedotteessa pyrimme valaisemaan hakuprosessiin liittyviä asioita —kysythän lisää, jos jotain jää vielä epäselväksi.

Mikäli haluat lähteä mukaan valtakunnalliseen Arktiset Askeleet –tapahtumaan, tutustu nettisivuilla tapahtuman sääntöihin ja valitse teos / teokset, jolla haluat osallistua. Jokainen teos tulee ilmoittaa erikseen sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta määräpäivään mennessä. Vuoden 2022 tapahtuman esiraatiin lähetetyt sähköiset ilmoittautumiset tulee olla tehtynä viimeistään perjantaina 11.2.2022 ennen klo 23:59. Sähköisen ilmoittautumislomakkeen mukana tulee olla linkki suoratoistettavaan tallenteeseen ja tallenteen käsittelymaksu tulee olla maksettuna.

Tanssin ammattilaisista ja tanssinopettajaopiskelijoista koostuva esiraati katsoo anonyymeinä kaikki saapuneet teokset valiten joukosta kokonaisuutena toimivimpia ja mieleenpainuvimpia soolo- ja ryhmäkoreografioita varsinaiseen tapahtumaan maaliskuun lopulla. Tieto varsinaiseen tapahtumaan valituista teoksista toimitetaan esiraadin päätyttyä niin kyseisten teosten taustayhteisöille kuin Arktisten Askelten www-sivuillekin. Teoksille, joille halutaan palaute, mutta jotka eivät tulleet valituksi varsinaiseen tapahtumaan, toimitetaan palaute sen valmistuttua.

1.-3.4.2022 järjestettävään varsinaiseen tapahtumaan valituille teoksille toimitetaan lisäinformaatiota tapahtumasta (mm. tapahtuman tarkempi aikataulu) sitä mukaa, kun tiedot tarkentuvat. Tapahtuman aikataulu pyritään kokoamaan niin, että ulkopaikkakuntalaiset tanssikatselmukseen osallistujat saapuvat tapahtumapaikalle perjantaina tai viimeistään lauantaiaamuna. Perjantai ja lauantaiaamupäivä on varattu harjoituksille. Jokaiselle teokselle varataan harjoitusaikaa ja harjoitusajan kesto riippu katselmukseen valittujen teosten lukumäärästä. Vuoden 2022 tapahtumassa harjoitusaikaa on alustavasti varattu jokaiselle teokselle teoksen kesto x 1 + 4 minuuttia. Saman yhteisön kaikki teokset harjoitellaan peräkkäin, jos ei toisin toivota. Kaikki tapahtuman toiminta perjantaista sunnuntaihin on keskitetty tapahtumapaikalle; harjoitukset, esiintyminen, ruokailut sekä tapahtuman oheisohjelmat.

Varsinainen tanssikatselmus käynnistyy lauantaina avajaisineen puolen päivän jälkeen ja todennäköisesti jatkuu sunnuntaina aamulla. Tarkempi ohjelma lyödään lukkoon sen jälkeen, kun on selvinnyt, minkälaisia teoksia ja kuinka paljon tanssikatselmukseen osallistuu. Arviointiraati arvioi ja jakaa harkintansa mukaan kunniakirjoja ja stipendejä teoksille, joiden toivotaan esiintyvän sunnuntain loppunäytöksessä. Toivommekin, että kaikki osallistuvat teokset varautuvat olemaan Arktisissa Askelissa koko viikonlopun ajan.

Tieto loppunäytökseen valituista teoksista toimitetaan tapahtumatoimistoon aikaisemmasta poiketen vasta viimeisen katselmuksen jälkeen sunnuntaina. Toivomme, että tanssijat ja opettajat ymmärtävät, että arviointiraati valitsee myös loppunäytöksen esiintyjät erilaisista lähtökohdista. Teoksia ei missään vaiheessa laiteta paremmuusjärjestykseen. Loppunäytös on sunnuntaina noin klo 13:30 ja se kestää arviolta kaksi tuntia. Loppunäytöksessä kerrotaan ensin raadin jakamat kunniakirjat ja stipendien saajat, ja sen jälkeen alkaa näytös, jossa palkitut teokset esiintyvät. Raati koostaa kirjallisen palautteen kaikille varsinaiseen tapahtumaan osallistuneille teoksille.

Jos tapahtumaa ei voida järjestää koronavirusepidemian tms. syyn takia lähitapahtumana, tapahtuma järjestetään virtuaalisena eArktiset -katselmuksena, johon tapahtuman osallistujat voivat osallistua turvallisesti omalta paikkakunnaltaan. Tällöin kaikki tapahtuman katselmukset ja osallistujille suunnattu ohjelma (tanssityöpajat, ajanvieteohjelma, taiteilijavieraan työpaja, iltadisco ja seminaari) järjestetään etälähetysten muodossa. Osallistujille suunnattu ajanvieteohjelma suunnitellaan yhteisöllisyyttä silmällä pitäen, jotta osallistujat pääsisivät osaksi Arktistunnelmaa ja kokisivat osallistuvansa tapahtumaan yhdessä muiden ympäri Suomea olevien tanssijoiden kanssa. Varsinainen arviointiraati ja nuorisoraati tulevat työskentelemään Oulussa, jossa he katsovat esityksistä kootut nauhoitukset ja käyvät arviointikeskustelun. Varsinainen raati antaa jokaiselle teokselle palautteen ja jakaa stipendit ja kunniamaininnat valitsemilleen teoksille.

Toivottavasti sait tästä riittävästi tietoa tehdäksesi päätöksen osallistumisesta, olet tervetullut mukaan!

Kysy lisää, mikäli jotain jäi vielä epäselväksi:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tapahtuman johtaja Marjukka Koivuniemi 044 9870 389
Tapahtumatuottaja Jutta Kotala 044 9587 601