Tapahtuma yleisölle

Tervetuloa vuoden 2023 Arktisiin Askeliin!
 
Arktiset Askeleet on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen tanssikatselmus, jonka tavoitteena on tuoda tanssin laajaa kenttää sekä osallistujien että katsojien nähtäväksi ja koettavaksi. Katselmukset live-striimataan nettiin, joten Arktisten tunnelmiin on mahdollista päästä mukaan myös omalta kotisohvalta.
 
Tänä keväänä Arktisissa on vuorossa lasten ja alakouluikäisten tanssijoiden oma tapahtuma! Tapahtuma järjestetään Arktisten kotipaikalla Pohjankartanossa (Leevi Madetojankatu 1, 90140 Oulu). Tapahtumaamme saapuu jälleen eri puolilta Suomea lähes 350 tanssijaa ja heidän huoltojoukkojaan sekä koreografeja ja tanssin ammattilaisia. Teokset ja esiintyjät tapahtumaan on valittu tammikuussa järjestetyn esiraadin perusteella. Arviointiraati on valinnut varsinaiseen katselmukseen teoksia monista eri lähtökohdista – tapahtumassa tullaan näkemään monia eri tanssilajeja, hienoja koreografioita, tanssikasvatuksellisesta lähtökohdasta rakennettuja kokonaisuuksia ja paljon tanssin iloa! Lisäksi lavalla nähdään tänä vuonna tanssia laajasti eri-ikäisten lasten tanssimana, nuorimmat tanssijat esiintyvät vielä yhdessä vanhempiensa kanssa ja tapahtuman vanhimmat ovat jo alakoulun viimeisillä luokilla.
 
Tämän vuoden tapahtumassa saamme nauttia lisäksi taiteilijavieraiden teoksista. Lauantaina katselmuksen avajaisissa näemme otteen Gäng Gäng Companyn Susi -teoksesta. Teoksen koreografi Liisa Heikkinen pitää myös tapahtumaan osallistuville tanssijoille oman Susi-teemaisen työpajan lauantai-aamuna. Sunnuntaina tapahtuman loppunäytöksessä saamme nähdä kolmen soolon osiot Oamkin tanssinopettajakoulutuksen Oamk Dancen Aladdin ja taikalamppu -baletista.
 

Paikka:

Leevi Madetojan katu 1, Oulu

Aikataulut

Arktiset Askeleet 2023 näytökset
 
Lauantai 1.4.
Klo 14:00 Avajaiset ja tanssikatselmuksen 1. osa (kesto noin 1h)
Klo 16:00 Tanssikatselmuksen 2. osa (kesto noin 1h)
--------------------------------------------

Sunnuntai 2.4.
Klo 10:00 Tanssikatselmuksen 3. osa (kesto noin 1h)
Klo 13:00 Katselmuksen loppunäytös (kesto noin 1,5 tuntia)
Livestriimi Kaleva yhteistyö( vaatii kirjautumisen, linkki päivitetään myöhemmin)
 

Lippujen hinnat


15 eur / yksi näytös
10 eur / yksi näytös opiskelijat, työttömät, eläkeläiset
45 eur / yksi näytös perhelippu (2 aik. + 2 lasta)
20 eur / päivä (la / su)
35 eur / viikonloppu

Lipunmyynti Pohjankartanon juhlasalin läheisyydessä avataan tunti ennen jokaisen katselmuksen alkua.
 
Katsomon ovet avataan puoli tuntia ennen ensimmäistä ja kolmatta katselmusta. Ensimmäisen ja toisen katselmuksen välissä ovet ovat auki, jolloin katsomossa voi viettää aikaa.
 

Näytteilleasettajia Arktiset Askeleet 2023 tapahtumassa

 

TikinTaika -tilausompelimo

Tanssipaku.fi

JoJo Oulun Tanssin Keskus

daCi Finland

Oamk tanssinopettajakoulutus

 

Ohjeita yleisölle ja osallistujille

 
Sisäänkäynti Pohjankartanoon Suvantokadun puolelta. Tapahtumatoimisto on pääovien läheisyydessä.
Lipunmyynti katselmuksiin tapahtuu juhlasalin lähellä olevassa aulatilassa ja avataan aina tunti ennen katselmusten alkua.
Pohjankartanossa on kahvio, joka palvelee katselmusten aikana.
Aiempien vuosien totuttuun tapaan yleisötilaisuuksiin saavutaan terveinä ja huolehditaan mm. käsihygieniasta ja yskitään oikein.