Ovet avoinna Oamkissa!

Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Suomen yhteisöllisempään korkeakouluun! Meillä on avoimet ovet Kontinkankaan ja Kotkantien kampuksillamme 6.–7.11. kello 9–15. Esittelemme koulutustarjontaamme ja kerromme, millaista on opiskelu Oulun ammattikorkeakoulussa ja millaisiin ammatteihin voit työllistyä. Kuulet myös, milloin ja miten voit hakea meille opiskelemaan. Tule löytämään oma alasi!

Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti lukiolaisille tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville, mutta muutkin toiminnastamme ja ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Kontinkankaan kampuksella on esillä sosiaali- ja terveysalan koulutuksemme. Pääset tutustumaan erilaisiin sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöihin, joissa harjoitellaan esimerkiksi tehohoitopotilaan tai röntgeniin tulevan asiakkaan hoitoa.

Kotkantien kampuksella esittelemme kulttuurin, liiketalouden, luonnonvara-alan ja tekniikan alan koulutuksemme. Voit vierailla eri laboratorioissa sekä opetus- ja harjoitustunneilla. Näet esimerkiksi, miten uutislähetys tehdään.

Molemmilla kampuksilla on mukana myös avoin ammattikorkeakoulu, joka on myös hyvä väylä ammattikorkeakouluun. Esittelemme Kontinkankaan kampuksella myös Ammatillista opettajakorkeakoulua. Järjestämme ilmaisen kuljetuksen kampuksillemme Oulun yliopiston Abipäiviltä.

Lämpimästi tervetuloa! 

Opastetut kierrokset Kontinkankaan kampuksella

Opiskelijat toimivat oppaanasi tutkimusretkelläsi sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöihin. Kierrokset ja työnäytökset järjestetään keskiviikkona ja torstaina kello 9–14 välisenä aikana. Kierrokset lähtevät aina tasalta sekä puolelta. Viimeiset kierrokset starttaavat kello 14.00. Yksi tutustumiskohde vie aikaa noin puoli tuntia. Poikkeus on ensihoidon ja hoitotyön kierros (MedSim), joka kestää tunnin. Kaikki opastetut kierrokset lähtevät 2. kerroksen aulasta. 

RadSim: Röntgenhoitajakoulutuksen Radsim-tiloissa opiskelijat opiskelevat simuloimalla, testaten ja harjoitellen turvallista lääketieteellisen säteilyn käyttöä erilaisia kuvantamismenetelmiä hyödyntäen.

OptSim: Näönhuollon harjoitusluokassa opiskellaan käytännössä näön tutkimisen ja silmien terveyden tutkimisen menetelmiä sekä sovitetaan piilolaseja. Opiskelijat hiovat linssejä ja valmistavat silmälaseja erilaisten vaatimusten mukaisesti.

MedSim: Hoitotyön simulaatiotiloissa opiskelijat harjoittelevat todellisuutta vastaavia hoitotilanteita turvallisesti. Hoidettavina potilaina toimivat tietokoneohjatut potilassimulaattorit.

RehaSim eli Mahdollistava koti: Kuntoutuksen simulaatioympäristö, joka tarjoaa kodinomaiset, esteettömät ja turvalliset tilat oppimis-, tuotekehitys- ja kehittämistyöhön. RehaSimiä hyödyntävät muun muassa toimintaterapian opiskelijat.

Lisäksi pääset käymään eri työnäytöksissä:

Fysioterapeuttiopiskelijat esittelevät fysioterapeuttista tutkimista ja fysioterapeuttisia menetelmiä toiminnallisilla rasteilla.

Toimintaterapeuttiopiskelijat kertovt toimintaterapian työstä ja esittelevät toimintaterapian koulutusta.

Kaikilla tutkinto-ohjelmillamme on oma esittelypöytä 2. kerroksen aulassa eli kuulet myös, millaista suun terveydenhuollon ja bioanalytiikan opiskelu on. Sosionomiopiskelijat esittelevät laaja-alaista sosiaalialan työtä ja kokemuksiaan opiskelusta ja harjoitteluistaan sosiaalialan tutkinto-ohjelmassa.

Kotkantien kampuksen kierrosten aikataulut

Harkitsetko uraa tekniikan parissa? Käy kurkistamassa ja tutustumassa opetuslaboratorioidemme toimintaan! Voit osallistua rakennusalan opetukseen haluamanasi aikana keskiviikkona kello 9-14 ja torstaina kello 12-14 välisenä aikana. Ilmoittaudu rakentamistekniikan ständillä, niin viemme sinut tunnille.

Vai kiinnostaako sinua kulttuuriala? Tule tutustumaan opiskelijoidemme arkeen heidän opetus- ja harjoitustunneillaan. Busineksestä kiinnostuneiden kannattaa suunnata liiketalouden ständille. Entä onko sinusta insinööriopiskelijaksi? Tule pelaamaan sähkö-, automaatio-, energia- ja talotekniikan opiskelijoiden pakohuonepeliä.

Lisäksi kampuksen pääaulassa maaseutuelinkeinojen koulutuksen opiskelijamme kertovat sinulle, millaista on opiskella agrologiksi. Ovatko kaikki alan opiskelijamme maalta kotoisin? Tulet yllättymään! Voit keskiviikkona tehdä ostoksia lähiruokatorilla, jossa on myynnissä tuotteita lähialueen tuottajilta.

Kierrokset lähtevät pääaulasta infotiskin vierestä.

10.00 Tuotantotekniikan laboratorio: Konetekniikan opiskelijat harjoittelevat laboratoriossa, jossa valmistetaan prototyyppejä sekä piensarjoja nykyaikaisilla koneistus- ja vesileikkauslaitteistolla.
10.30 Viestintä: Millaista journalismin tai visuaalisen suunnittelun opiskelu on?
11.15 Tanssi: Seuraa tanssinopettajajaopiskelijoiden arkea heidän opetus- ja harjoitustunneillaan.
11.30 Energia ja LVI -kierros: Pääset näkemään oikeita mittauksia opiskelijoiden kanssa energiatekniikan laboratoriossa.
11.30 Musiikki: Pääset kurkkaamaan musiikkipedagogiksi opiskelevien tunteja.
12.30 Sähköautomaation kierros: Vieraillaan sähköautomaation laboratoriossa ja tavataan alan opiskelijoita.
13.00 Tuotantotekniikan laboratorio: Konetekniikan opiskelijat harjoittelevat laboratoriossa, jossa valmistetaan prototyyppejä sekä piensarjoja nykyaikaisilla koneistus- ja vesileikkauslaitteistolla.
13.30 Viestintä: Millaista journalismin tai visuaalisen suunnittelun opiskelu on? 
13.30 Oamkilla on interaktiivinen teos esillä Lumo-valofestivaalilla. Tervetuloa katsomaan ja kokemaan kulttuurin koulutusalojen eli musiikin, tanssin ja viestinnän yhteisteoksen harjoitusta. 

Aikataulut ovat keskiviikkona ja torstaina samat. 

Huom! Vinkka Kino 6.11. klo 16.30-18.20. Viestinnän 2. kerros, Galleria Å (opasteet ala-aulasta).
Vinkka Kino esittelee viestinnän tutkinto-ohjelmassa viime lukuvuosien aikana valmistuneet av-työt. Kaiva esille leffamieli ja hyppää elokuvafiilikseen! Elokuvien lisäksi pääset kuulemaan ohjaajahaastatteluja ja esittämään kysymyksiä tuotantojen tekijöille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoa FB-tapahtumasivulla.

Koulutusinfot keskiviikkona ja torstaina

Tule kuuntelemaan, miten ja milloin haet? Millaiset valintakokeet ovat?

Kontinkankaan kampus

Luokka/tila: Lou_A2082

12.00–12.30 Sosiaali- ja terveysala 

Kotkantien kampus

Luokka/tila: Auditorio 2

11.00 Luonnonvara-ala (agrologi)

11.30 Liiketalous (Tradenomi liiketalous/tietojenkäsittely, International Business)

12.00 Tekniikka (Eri alojen insinöörit, rakennusarkkitehti- ja -mestari, Information Technology)

12.30 Kulttuuri (medianomi, musiikkipedagogi, tanssinopettaja)

Lisäksi lyhyitä esityksiä rakennusalan koulutusmahdollisuuksista sekä informaatioteknologiasta

Luokka/tila: Business Kitchen

10.30 Rakennusalan koulutusmahdollisuudet

11.00 Informaatioteknologia-alan monimuotoisuus opettajille ja opiskelijoille (LUNO- ja Sinä osaat -hankkeet)

12.30 Rakennusalan koulutusmahdollisuudet

 

 

Hyppää onnikkaan!

Bussi lähtee tasatunnein Oulun yliopistolta kello 9–14 välisenä aikana. Ohjaamme sinut Abipäivillä oikealle pysäkille. Bussi ajaa ensin Kontinkankaan kampukselle ja sieltä Kotkantien kampukselle, ja palaa samaa reittiä takaisin yliopistolle. Bussissa on opiskelijoitamme, joka kertovat opiskelusta Oulun ammattikorkeakoulussa ja ohjaavat sinut oikealle kampukselle.

Kuljetus on ilmainen.

Aikataulut

Huom! Ajat ovat viitteellisiä moottoritien remontista johtuen.