Esipuheet vuoden 2022 tapahtumassa

Leevi Madetoja -pianokilpailu soi keväisessä Oulussa

Hyvät pianokilpailuun osallistuvat nuoret, heidän tukijoukkonsa ja pianomusiikin ystävät, voimme koronahaasteiden jälkeen vihdoinkin järjestää Valtakunnallisen XII Leevi Madetoja -pianokilpailun Oulussa. Se on hieno asia myös siitä syystä, että tällaista tapahtumaa voidaan pitää askeleena kohti Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -juhlavuotta.

Pianokilpailu tuo keväiseen Ouluun pitkään kaivattua elävää musiikkia ja yhdessäoloa. Kilpailu on kannustava kohtaamispaikka ja yhteisöllinen oppimistilanne pianonsoiton opiskelijoille ja opettajille sekä pianonsoitosta kiinnostuneelle yleisölle. Tulemme varmasti kaikki nauttimaan tästä.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) järjestää Valtakunnallisen XII Leevi Madetoja -pianokilpailun yhdessä Oulun konservatorion, Limingan seudun musiikkiopiston, Savonia ammattikorkeakoulun, POTKU – Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuki ry:n sekä Oulun seudun pianomusiikin ystävät ry:n kanssa.

Toukokuun viimeisellä kokonaisella viikolla Ouluun kokoontuu lähes 70 nuorta pianistia jakamaan näkemyksiään sekä tutuista että tuntemattomammista pianoteoksista kolmessa ikäsarjassa. 17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan finaali järjestetään Oulu Sinfonian konserttina, jonka johtaa kapellimestari Esa Heikkilä.

Oamkin musiikkipedagogiopiskelijat kartuttavat osaamistaan tapahtuman yhteydessä. Kahden kilpailijamme instrumenttiopintojen lisäksi opiskelijamme ovat vahvasti mukana monenlaisissa tuotannollisissa tehtävissä opettajiensa ohjaamina.

Kilpailun toteuttamisen mahdollistavat yhteistyökumppaneidemme lisäksi sponsorit, jotka ovat tukeneet kilpailun palkintorahastoa. Pro Musica -säätiö tukee kilpailun tuotannollisia kustannuksia. Suuret kiitokset heille kaikille!

Lämpimästi tervetuloa Oamkin Poiju-saliin Linnanmaalle ja Oulun musiikkikeskukseen kannustamaan nuoria pianisteja ja nauttimaan hyvästä musiikista!

Heidi Fagerholm
Rehtori, toimitusjohtaja Oulun ammattikorkeakoulu

Seuraava