Kulttuurin toimijat pitchaavat BusinessAsemalla 12.3.

Julkaistu: 7.2.2020 klo 14:37

Oulu2026 ja Oamkin CULTA-hanke järjestävät torstaina 12. maaliskuuta klo 17.30 uuden pitchauskilpailun kulttuurialan toimijoille, yhteisöille ja yrityksille. Tapahtumapaikkana on uusi BusinessAsema. Cultural Climate Change Pitching -kilpailussa haetaan ratkaisuja, joilla edistetään Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen päätavoitetta, kulttuuri-ilmastonmuutosta. Miten kulttuurin keinoin voimme tehdä Oulusta ja muista kaupungeista parempia paikkoja elää?

Tapahtumassa kuullaan luovia ideoita, kuinka paikallista kulttuuria voidaan edistää. Karsinnan läpi käyneet ideat ovat paikallisten toimijoiden kehittämiä ja mukana on myös kansainvälisiä ehdotuksia.

Yleensä Oulussa on totuttu pitämään myyntipuheita jääkylmästä avannosta, mutta kulttuuri-ilmastonmuutoksessa on kyse kylmien kaupunkien lämmittämisestä kulttuurin avulla. Täten kulttuuriväki pitchaa omat ehdotuksensa kulttuurisaunan lauteilta ja puhekielenä on kansainvälistä yleisöä huomioon ottaen englanti. Kilpailun tuomariston muodostavat kulttuurin alojen yksikönjohtaja Riitta Tötterström Oulun ammattikorkeakoulusta, Oulu 2026 -hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen, Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintäpäällikkö Arja Hankivaara. Parhaan ehdotuksen toteutukseen on luvassa 2026 euron rahoitus.

Lisätietoja

Henri Turunen
Oulu2026
henri.turunen#ouka.fi (korvaa # -> @)
040 621 2015

Katriina Klemola
Culta-hanke, Oamk
katriina.klemola#oamk.fi (korvaa # -> @)
040 180 1445

 Liitetiedostot
rivityyppi Nimi Koko
cultural_climate_change_pitchauskilpailu.pdf cultural_climate_change_pitchauskilpailu.pdf  (Mediatiedote tapahtumasta) 583 KB