Musiikin opiskelijoiden toimintaohjeet (16.3. Klo 8.07, päivitetty 23.3.)

Julkaistu: 16.3.2020 klo 14:48

23.3.

Hei opiskelijat,

tavoitteena on, että kaikkien opinnot etenevät koronaviruksesta huolimatta suunnitellussa aikataulussa ja että kaikki, jotka olivat suunnitelleet valmistuvansa tänä keväänä, valmistuvat. Alla joitakin päivitettyjä ohjeita toisen etäviikon alkajaisiksi.

1. instrumenttitutkinnot toteutetaan soveltuvin menetelmin

a. klassiset

 • suoritusmerkinnän perusteena on, kohtaako opiskelijan osaaminen opintojakson tavoitteet
 • arvioinnissa huomioidaan opintomenestys koko opiskeluajalta
 • opiskelija videoi tutkinto-ohjelmansa joko kokonaan tai supistettuna versiona arviointilautakunnan kuunneltavaksi, palaute voidaan antaa verkon kautta.
 • tänä lukuvuonna aiemmin tehdyllä opintojakson tavoiteosaamista osoittavalla tallenteella tai esiintymisellä voi korvata instrumenttitutkinnon
 • laulajien tutkintosäestykset pyritään järjestämään kriittisin osin
 • klassiset instrumenttiopiskelijat voivat tilanteen niin pakottaessa tehdä videot ilman säestystä (ks. https://mypianist.app)

b. popjazz-opiskelijat tekevät instrumenttitutkintojen taiteellisista osuuksista etä-äänitykset:

 • rumpali äänittää oman osuutensa ja lähettää session basistille, joka äänittää oman osuutensa, josta jatketaan kukin yhtyeen jäsen vuorollaan niin, että saadaan koko setti valmiiksi. Työkaluksi riittää läppäri; äänikortti ja laadukkaat mikrofonit ovat bonusta. Vaatimattomammasta äänenlaadusta ei rankaista opiskelijoita.
 • tekniset osuudet voidaan toteuttaa Zoomin avulla.

c. Olkaa yhteydessä instrumenttiopettajiinne ja säestäjiin tarkemmista yksityiskohdista. Outi Nissi on tavattavissa alkaen 31.3.

2. Opetusharjoittelu

 • toteutetaan etäopetuksena. Nyt on hieno mahdollisuus opiskella toimintamallia.
 • liity fb-ryhmään Musiikin etäopetus. Siellä on runsaasti ohjeita ja vertaiskokemuksia. Myös didaktiikan opettajat auttavat. Ainakin osa teistä on jo hoitanutkin opetusta etänä. Tietääkseni Zoom on äänenlaadullisesti paras sovellus, mutta eri systeemejä saa testailla ja yhdistellä.
 • on tärkeää, että Johtosävelen harjoitusoppilaiden avoimen amkin opinnot saadaan toteutettua niin kuin myös musiikkipedagogiopiskelijoiden oma harjoittelu.

3. Ooppera, liedseminaari, kamarimusiikki, popjazz-ensemblet

 • suoritusmerkinnät annetaan ensisijaisesti sen työn perusteella, mitä on jo tehty lukuvuonna 2019-2020
 • opintojaksojen (vastuu)opettajat ovat yhteydessä, mikäli tarvitaan täydentäviä tehtäviä
 • Ooppera pyritään toteuttamaan soveltuvana versiona ensi syksynä. Jos näin käy, siitä kirjataan erilliset suoritusmerkinnät. Oopperatyöryhmä on tästä asiasta yhteydessä.

4. Opinnäytetyö

 • opinnäyteseminaari ja muu opinnäytetöiden ohjaus sisältäen atk-, kieli- ja abstraktiasiat toimii normaalisti mutta verkon kautta.
 • Jaana ja Jouko ovat yhteydessä syksyllä 2016 ja ennen sitä aloittaneisiin opiskelijoihin, joiden opinnäytetyön tilanteesta ei ole tietoa. Nyt on mahdollista panostaa oppariin, kun iltamenot on peruttu. Jos opiskelijat niin toivovat, voidaan järjestää study groupeja edistämään opinnäytetöiden valmistumista. Opinnäytetyön valmiiksi tekemiseen on aikaa kaksi kuukautta.

5. Muut opinnot toteutetaan vaihtoehtoisilla tavoilla

 • olkaa yhteydessä opettajiin, jos on epäselvää

Instrumenttiopetukseen osallistuminen edellyttää sitä, että myös hahmotusaineiden, kielten ja pedagogisten aineiden opinnot etenevät. Nyt on hyvä tehdä rästejä pois.

Kesäopinnoista tiedotetaan erikseen, mutta vinkiksi että ilmoittautuminen campusonline.fi-tarjontaan on alkanut. Siellä on kulttuuri- ja musiikkiopintoja tarjolla.

Tuutoropettajat ovat tukenanne:

MUS2019 Kristiina, Mari
MUS2018 Maija Lehtonen, Olli
MUS2017 Outi/Maija Lehtonen, Johanna
MUS2016 Jaana, Samuli
Kirkkomuusikot Ismo
Aiemmin aloittaneet Ismo, Samuli, Outi, Kristiina

16.3.

Hei musiikin opiskelijat, 
 
opetussuunnitelman mukainen opetus pyritään järjestämään mahdollisimman kattavasti etänä, verkossa ja itsenäisesti opiskellen. Soiton- ja laulun opetus ja didaktiikka samoin kuin liedseminaari ja kamarimusiikki järjestetään normaalisti, jos opettajat eivät muuta tiedota. Koululla saa harjoitella.
 
Musiikkikoulu Johtosävel toimii normaalisti. Työnantajan palveluksessa tehtävästä opetusharjoittelusta linjaa työnantaja. Tietääkseni alueen musiikkikouluja ei ole toistaiseksi suljettu. 
 
Julkiset yleisötilaisuudet on peruttu toistaiseksi. Järjestetään opintoihin liittyvät esiintymiset luokkatunteina oman ryhmän sisäisesti ja selvitetään, voisiko niitä ainakin osittain striimata verkkoon. 
 
Palataan kevään tutkintokonsertteihin, kun olemme sopineet niistä musiikin tiimipalaverissa. 
 
Tavoitteena on, että kevään valmistumiset ja opintojen eteneminen eivät vaarannu. 
 
Seuratkaa aktiivisesti tiedotusta Oivassa ja Tuudossa oamk.fi/koronavirus. 
Sairaiden ja riskiryhmäläisten tulee pysyä pois kampukselta. 
 
Pelkää käsiä huolellisesti saippualla. Pesu kestää riittävän kauan, kun laulat mielessäsi kaksi kertaa ”Paljon onnea vaan...” 
 
Tsemppiä kaikille! 
Riitta Tötterström