AVARA – Art & Tech <3 Sustainability

Julkaistu: 2.10.2023 klo 07:00

Kuva: Jenina B. / Design Inspis

Aika: To 16.11—Pe 17.11.2023, koko päivä

Paikka: Radisson Blu (Hallituskatu 1, Oulu)

Tapahtuman tyyppi: seminaari

Puhujat ja työpajat

AVARA – Art & Tech <3 Sustainability tuo yhteen digitaalisuudesta ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneet taiteen ja luovan alan tekijät. AVARA on Oulun ammattikorkeakoulun Centre for Arts Innovationin uusi vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Taiken Luova verkko -hankkeen kanssa.

AVARA – Art & Tech <3 Sustainability on taide- ja teknologia-alan verkostoitumis- ja yhteiskehittämistilaisuus. Kansainvälisessä tapahtumassa keskitytään digitaalisuuden ja kestävän kehityksen teemoihin luovilla aloilla.  

Tapahtuma on suunnattu erityisesti taiteen ja luovien alojen ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisista mahdollisuuksista luovassa työssä.  

Kaksipäiväinen tapahtuma koostuu uusiin teknologioihin ja kestävyyteen liittyvistä keynote-puheenvuoroista, paneelikeskusteluista, työpajoista, yhteiskehittämisestä ja esityksistä. Tilaisuudessa kuullaan taide- ja teknologia-alojen kansainvälisistä esimerkeistä, käytännöistä ja innovaatioista.  

Tapahtuman kieli on pääsääntöisesti englanti, joten ohjelma on julkaistu vain englanniksi. Mikäli johonkin ohjelmasisältöön on mahdollista osallistua myös suomeksi, siitä mainitaan erikseen. 

Ohjelma

Torstai 16.11.2023, The Connection of Art and Digitality

8.30 Registration
Coffee and tea

9.00 Opening the event, Blair Stevenson (Oulu University of Applied Sciences) & Sofia-Charlotta Kakko (Arts Promotion Centre Finland)

09.15 Keynote: Sustainably Digital On the Future Existences of Art and Culture, Tanja Sihvonen (University of Vaasa)  

10.00 Workshops

Emerging Technologies:  

Workshops featuring emerging technologies offer an opportunity to receive a hands-on introduction to how to utilize some of the latest technologies in creating artworks and productions. Choose one workshop to attend and explore the other technologies during the following speed dating session.

 • Xsens (motion capture)
 • Varjo (VR)  
 • Studio Moritz Simon Geist (sonic robots)

Finding Funding:

 • Creative Net: From idea to project / Luova verkko: Ideasta hankkeeksi (myös suomeksi)

  Do you have a project idea in mind that could strengthen expertise or increase employment within the creative industries? The Creative Net’s workshop focuses on clarifying project ideas and helping to make ideas suitable for ESF+ funding. 

 • EU Creative Europe programme project workshop  

  Are you planning a project dealing with digitalization, green transition, audience building, inclusion or other themes together with European partners? In this workshop you will get a short introduction into Creative Europe and can develop your project ideas together with other participants.

12.00 Lunch

13.00–13.45 Panel Discussion: Emerging technologies: Art & Tech – Sustainable match? Nuno N. Correia (Tallinn University), Jari Kauppinen (Theatre Academy, Uniarts Helsinki), Mónica Riki? (ES)

14.00 Speed Dating with Technologies (X-Sense, Varjo, Studio Moritz Simon Geist)  

15.00 Cases: Greener Creative Fields: Hans Antonsen/Theatre Green Book (NO/UK), Anne Puolanne/Ekosetti (FI)

15.45–16.00 Closing Day 1 

16.30–18.00 The Northern Dimension Partnership on Culture (NDPC): Creative Residency for Sustainability (Cultural Centre Valve, Hallituskatu 7)

18.00– Reception and performance at Cultural Centre Valve (Hallituskatu 7): Moritz Simon Geist: Tripods One

Perjantai 17.11.2023 The Foundations of Sustainable Development

08.30 Coffee and tea 

9.00 Opening Day 2, Orientation to Sustainability Sessions: Andrew Melchior (UK)

9.15 Cases: Scale of Sustainability: Sophia Alexandersson/ShareMusic (SE), Tunde Olatunji/Arts Arkade (UK)  

10.00 Sustainability Sessions: Small group discussions and co-design activity focusing on challenges with creating sustainable art and culture  

12.00 Lunch  

13.00–13.45 Panel Discussion: Funding talk – possibilities for sustainable digital future! Kai Huotari (EIT Culture and Creativity), Riikka Koivula (Creative Europe Desk Finland), Kaisa Rönkkö (Arts Promotion Centre Finland)

13.45–14.30 
Networking
Coffee and tea

14.30 Wrapping up Sustainability Sessions  

15.00–16.00 Closing Day 2

17.00 Lumo Light Festival Oulu  

Tilaisuus toteutetaan Oulussa järjestettävän Lumo-valofestivaalin rinnakkaistapahtumana. Valoteokset ja teosreitti julkistetaan marraskuun alussa.

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen mahtuu yhteensä 140 henkilöä. Ilmoittautuminen on sitova, ja mahdollisista peruuntumisista tulee ilmoittaa (pia.repo#taike.fi (korvaa # -> @)).

Ilmoittautuminen on nyt päättynyt. Jos olet vielä kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, lähetä sähköpostiviesti pia.repo#taike.fi (korvaa # -> @). Mukaan mahtuu vielä muutama osallistuja.

AVARA-tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta lounas Radisson Blun ravintola Toivossa on omakustanteinen (14,60 €). Lounasliput varataan ilmoittautumisen yhteydessä ja lunastetaan tapahtuman alkaessa Bistro Mesusta (Radisson Blu).

Huomaathan, että AVARA järjestetään lähitapahtumana Oulussa, eikä ohjelmaa striimata verkossa.  

Tapahtumapaikka on esteetön. Otathan yhteyttä, mikäli sinulla on erityisiä tuen tarpeita, joista tapahtumajärjestäjien on hyvä tietää.

Majoitustarjous 15.–17.11.2023

Hotelli: Radisson Blu (Hallituskatu 1, Oulu) 

Standard yhden hengen huone 130,38 € / vrk
Standard kahden hengen huone 151,24 € / vrk

Hintaan (sis. ALV) sisältyy runsas buffetaamiainen, asukassauna, kuntosalin käyttö ja langaton internetyhteys.  

Varaukset koodilla AVARA hotellin myyntipalvelusta +358 20 1234 730 tai sales.oulu#radissonblu.com (korvaa # -> @). Huoneet ovat varattavissa varauskoodia käyttäen 7.11. saakka tai niin kauan kuin kiintiössä huoneita riittää.

Huonevarauksilla on kuluton muutos- ja peruutusoikeus 7 vrk ennen saapumista.

Maksutapana käy käteinen, pankkikortti tai luottokortti. Varaukset on taattava luottokortilla varauksen yhteydessä.

Lisätietoja

Järjestäjät:

 • Oulun ammattikorkeakoulun Centre for Arts Innovation (S+T+ARTS Europe tukee tapahtumaa)
 • Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke (ESR+)

Yhteistyössä Luova Eurooppa -ohjelma.  

Yhteystiedot

Tuottaja Pia Repo, Luova verkko, Taiteen edistämiskeskus, +358 (0)295 330 857, pia.repo#taike.fi (korvaa # -> @)

Projektipäällikkö Julia Heikkinen, Oulun ammattikorkeakoulu, +358 (0)50 5288 897, julia.heikkinen#oamk.fi (korvaa # -> @)  

Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko on Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teeman koordinaatiohanke. Tavoitteenamme on auttaa ja innostaa luovien alojen ammattilaisia hakemaan ESR+-rahoitusta. Lisäksi tuemme rahoituksen saaneita hankkeita käytännön työssä. 

Oulun ammattikorkeakoulun Centre for Arts Innovation (CAI) perustettiin vuonna 2022 edistämään innovatiivisia ja poikkitieteellisiä kokeiluja uusien teknologioiden parissa. Tavoitteena on kehittää uusia käytäntöjä ja tapoja luoda taiteellista sisältöä.

CAI:n AVARA Art & Tech Festival ja AVARA Testbeds edistävät taide- ja teknologia-alan innovaatioiden kehittymistä ja tukevat uusien taidemuotojen ja taiteen kokemisen tapojen syntymistä. AVARA on osa Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Muita kulttuuritapahtumia Oulussa