kuvakorkeus:

Akraamo opiskelijoille

 

Luonnonvara-alan opinnot sisältävät paljon muutakin kuin luentojen kuuntelua ja raporttien kirjoittamista. Opintoihin pääset tutustumaan Alan agrologiksi -blogissa, Facebookissa Oamk agrologi / Akraamo -sivustolla sekä Instagramissa @oamk_agrologi. Opiskelijoiden arjen, opintojen, harjoitteluiden ja opinnäytetöiden lisäksi pääset kurkistamaan myös opintojen aikana sattuviin kommelluksiin. 

Tälle sivulle on koottu agrologien uratarinoita ja rekrypankki. Rekrypankkiin päivitetään avoimien työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi myös projekti- ja opinnäytetöiden aiheita. 

Sivulta löydät myös yhteystiedot tutkinto-, harjoittelu- ja opinnäytetyövastaaville. 

Agrologien uratarinoita

Agrologi

Agrologiksi Oulun ammattikorkeakoulusta

Agrologi

Agrologiksi monimuotokoulutuksella

Agrologi YAMK

Maaseudun kehittämisen YAMK-tutkinto avasi ovet

Agrologi YAMK

Uutta osaamista ja itseluottamusta 

Rekrypankki

 

Harjoittelu- ja työpaikat


Haemme Hankkija Oulu-Kempeleen puutarhaosastolle osa-aikaisiin ja määräaikaisiin työsuhteisiin:


MYYJIÄ
Työtehtäviin kuuluvat puutarhaosaston perustyöt; asiakaspalvelu, kasvien kauppakunnostus ja hoitotyöt, tavaran hyllyttäminen, hinnoittelu, esillepanot sekä kassatehtävät. Tehtävät ovat fyysisiä ulkotöitä.

Odotamme:
- asiakaspalvelutaitoa
- reipasta otetta ja positiivista asennetta työhön
- oma-aloitteisuutta
- yhteistyökykyä ja tiimihenkeä
Eduksi katsomme aiemman työkokemuksen puutarhakaupasta sekä asiakaspalvelutyöstä.

Työsuhteet ovat määrä- ja osa-aikaisia. Työt alkavat huhtikuussa 2022, tarkka päivä ja työaika sovitaan valittavien henkilöiden kanssa. 

Lisätietoja tehtävästä antaa arkisin 10-16 välillä myymäläpäällikkö Marjut Kauppinen puh. 010 76 84744 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tarjoamme sinulle monipuolisen kesätyön osaavassa ja innostuneessa porukassa. Työsuhteesi ajaksi saat ison yrityksen henkilöstöedut käyttöösi. Lisätietoja avoimista tehtävistä voit tiedustella lähimyymäläsi myymäläpäälliköltä. 

Ilmoituksessa mainitaan puutarhurin koulutus/alan tuntemus, mutta se ei ole välttämätön.  Asenne ratkaisee. Tarvitsemme reippaita, fyysisestä ulkotyöstä ja asiakaspalvelusta pitäviä työntekijöitä, jotka voisivat aloittaa työt huhtikuussa. Otamme joka kesä myös 1-2 harjoittelijaa. Harjoittelu on palkatonta, mutta se on paras kanava työllistyä Hankkijalle. Tarjoamme harjoittelijalle monipuoliset työtehtävät sekä hyvän ohjauksen.

Opiskelijat voivat myös lähettää hakemuksen ja CV:n myös sähköisesti osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä, joten lähetäthän hakemuksesi mitä pikemmin ja viimeistään 6.2.2022.


Lukessa haussa 150 harjoittelu- ja kausityöpaikkaa toimipaikoille ympäri Suomen!

Haluatko päästä kesällä tekemään töitä luonnonvarojen kestävän käytön parissa? Onko sinulla takana jo hieman opintoja ja haluaisit päästä soveltamaan oppejasi käytäntöön? Tule rakentamaan kestävää tulevaisuutta kanssamme! Haemme Lukeen yli 150 harjoittelijaa ja kausityöntekijää toimipaikoillemme ympäri Suomen. 

Harjoittelijoita haetaan tänä vuonna esimerkiksi kasvihuonekaasumittausten ja ilmastovaikutusten, maaperätutkimuksen, kaupunkiekologian, puutarhatutkimuksen, tilastotuotannon, viestinnän, henkilöstöpalveluiden ja lakipalveluiden tehtäviin.

Harjoittelijoiden tehtävät liittyvät tutkimusprosessin eri vaiheisiin aineiston keruusta tulosten analysointiin ja dokumentointiin. Harjoittelupaikoissa voi suorittaa opintoihin kuuluvan harjoittelun tai harjoittelu voi liittyä opinnäytetyön tekemiseen. Palkkaamme harjoittelijoiksi henkilöitä, joiden tutkintoon johtavat opinnot ovat vielä kesken.

 

Harjoittelu- ja kausityöpaikkahaku on käynnissä 10.1.–31.1.2022

Lue lisää täältä


ProAgrian kesätyöt ovat nyt haettavissa

 

Kesätyöntekijä ProAgria Keskusten Liitto. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Etelä-Suomi. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Länsi-Suomi. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Etelä-Pohjanmaa. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Etelä-Savo. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Keski-Pohjanmaa. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Itä-Suomi ry. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake
Kesätyöntekijä ProAgria Oulu ry. Haku päättyy 31.01.2022 Lisätiedot ja hakulomake


Kasvintuotannon asiantuntija, ProAgria Oulu 

 

Tehtävässäsi toimit ProAgria Oulun Diginurmi-hankkeen projektipäällikkönä ja kasvintuotannon asiantuntijana Pohjois-Pohjanmaalla.

Vastaat työssäsi hankkeen käytännön toteutuksesta yhteistyössä asiantuntijatiimin, hankkeen osatoteuttajien ja kotieläintilojen kanssa. Hankkeen tavoitteena on tehostaa nurmentuotantoa maaseudulla toimivissa yrityksissä digitalisaation ja uuden maatalousteknologian avulla.

Arvostamme:
 -tehtävään soveltuvaa koulutusta, kuten ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkintoa
- kokemusta kasvintuotannon asiantuntijatehtävistä ja EU-tukiasioista
- asiakaslähtöistä ja aktiivista asennetta työhön ja uuden tiedon hankkimiseen
- hyviä organisointi- ja yhteistyötaitoja
- hanketyön tuntemusta


Tarjoamme:
- monipuolisen ja haastavan tehtäväkentän
- mahdollisuuden kehittyä ja kehittää
- ProAgrian laajan yhteistyöverkoston osaamisen ja tuen

Oletko sinä etsimämme tulevaisuuteen orientoitunut kasvintuotannon asiantuntija? Lähetäthän hakemuksesi palkkatoivomuksineen jo nyt (luemme hakemuksia aktiivisesti koko hakuajan aikana), mutta kuitenkin viimeistään 23.1.2022 mennessä. Työn alkaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa palvelupäällikkö Juha Sohlo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 058 5506


Haku päättyy 23. tammikuuta 2022, klo 23.59 (Europe/Helsinki) 
Työsuhteen tyyppi: Kokoaikainen, määräaikainen 31.10.2024 saakka

Hae paikkaa ProAgrian sivuilta


Haemme päätoimista tuntiopettajaa maatalousalalle Riverian Kiteen koulutusyksikköön.

Haemme päätoimista tuntiopettajaa maatalousalalle Riverian Kiteen koulutusyksikköön. Tehtävä on sijaisuus ja täytetään määräaikaisena ajalle 1.2. - 31.12.2022 tai sopimuksen mukaan.

 Edellytämme opetustoimen henkilöstön kelpoisuusasetuksen 986/1998 mukaista pätevyyttä. Kelpoisten hakijoiden puuttuessa tehtävään voidaan väliaikaisesti valita henkilö, jolla on tehtävän edellyttämä riittävä koulutus ja vahva käytännön ammattitaito.

Lue lisää


Sikakiva kesätyö Utajärvellä!  

Haemme kesäsesongin ajaksi harjoittelijaa tai kesätyöntekijää sikalaamme Utajärvelle. Kesäsesonkimme alkaa huhtikuun puolessa välissä ja päättyy syyskuun lopussa. Tarkempi työjakson pituus ja sijoittuminen sovitaan yhdessä työntekijän kanssa.

Tilallamme on 300 emakkoa ja 4 vakituista työntekijää, joista yksi siirtyy kesäksi kasvinviljelyn pariin. Olemme nykyaikainen, alati kehittyvä tila ja tuotamme laadukkaita antibioottivapaita porsaita Atria perhetila-konseptin alla. Haettavan henkilön työtehtäviin kuuluu eläinten hoito, ruokinta ja eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen. Perehdytämme sinut kaikkiin työtehtäviin. Painotamme reipasta asennetta ja kykyä tulla toimeen muiden ihmisten kanssa. Mikäli olet luotettava, oma-aloitteinen etkä pelkää fyysistä työtä, voisit olla etsimämme henkilö! Tilalla on nykyaikaiset sosiaali-, pukeutumis- ja peseytymistilat. Työkielinä suomi ja rallienglanti. Palkkaus TES mukaan. Avustamme tarvittaessa asunnon etsinnässä. 

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai perinteisellä tekstiviestillä (ei WhatsApp) numerosta 0443134851.

 Arttu Laitinen

Aprakka Oy

Utajärvi


Osaamisella tehoa – luomutuotannon koulutushanke hakee projektityöntekijää

 

Osaamisella tehoa – luomutuotannon koulutushankkeen tavoitteena on kehittää kannattavaa ja luomumarkkinoiden tarpeita vastaavaa luomutuotantoa Pohjois-Pohjanmaalla. Hanke parantaa luomutuotanto-osaamista koulutusten avulla ja luo verkostoja, jotka edistävät hyviä tuotantotapoja. Kun luomuviljelyosaaminen kasvaa, lisääntyy luomutuotteiden määrä. Hankkeen hallinnoija on ProAgria Oulu, ja Oamk on osatoteuttajana. Rahoittajana on Euroopan maaseuturahasto. Hanke alkoi 2019 ja jatkuu vuoden 2022 lokakuulle. Lisätietoja hankkeesta: https://www.proagriaoulu.fi/fi/osaamisella-tehoa/

Hankkeeseen haetaan osa-aikaista projektityöntekijää.

Työn kesto on kokonaisuudessaan viisi kuukautta. Tehtävä alkaa helmikuun alusta ja jatkuu kesä-elokuulle 2022 koko- tai osa-aikaisena – sopimuksen ja työtehtävien mukaan.

Työtehtäviin kuuluu projektipäällikön ohjauksessa:

 • hankkeen kotimaan ja ulkomaan retken suunnittelu ja järjestelyt
 • luomutuotannon koulutusten suunnittelu ja järjestelyt
 • materiaalien tuottaminen hankkeen kohderyhmälle

Hakijalta odotetaan luomutuotannon tuntemusta sekä riittäviä vuorovaikutus-, viestintä- ja organisointitaitoja. Ulkomaanmatkan järjestelyissä tarvitaan myös englannin kielen osaamista.

Lähetä hakemuksesi 18.1.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Laita viestiin yhteystietosi, vapaamuotoinen hakemuksesi tehtävään sekä CV. Lisätietoa Paula Syriltä.


HZPC hakee harjoitus-/opinnäytetyöntekijää perunanviljelyn data-analyysi ja tiedonkeruusovelluksen kehitysprojektiin.

HZPC Holland B.V. https://www.hzpc.com on yksi maailman johtavista perunajalostajista, toimii 97 maassa, jolla on iso perunan tutkimukseen keskittynyt tutkimusyksikkö Hollannin Metslawierissä.

HZPC:llä on käynnissä 3 vuotta kestänyt projekti, jossa kehitetään viljelijöiden datankeruun ja toiminnan optimointiin sekä lajikekohtaiseen neuvontaan erikoistunutta alustaratkaisua sekä viljelijäsovellusta. Sovelluksen ensimmäisiä versiota on testattu myös Suomessa kahden viime vuoden aikana.

HZPC hakee kehitysprojektiin harjoittelijaa viljely -datan ja informaation keräämiseen. Neuvontamallien optimoinnin ja algoritmien määrittelyn kannalta tärkeää tietoa on osittain saatavilla alan organisaatioiden tietokannoista, mutta osa tiedoista ja tapahtumahistoriasta on myös viljelijöiden omissa muistiinpanoissa. Harjoitus-/opinnäytetyön tehtävä projektin tässä vaiheessa on koota ao. mallien kannalta oleellista tietoa alustaan ao lähteistä, viedä dataa sellaiseen formaattiin, jota kehitettävä applikaatio voi hyödyntää ja toisessa vaiheessa osallistua viljelijäsuosituksien pohjana toimivan datan mallinnukseen.

Edellytämme harjoittelijalta:

 • Data-analyysin ja/tai tietojenkäsittelyn opintoja
 • Kiinnostusta käytännön tiedonkeruu applikaation kehitystyöhön
 • Kykyä kommunikoida ja liikkua sujuvasti ao viljelijöiden parissa lähinnä Pohjois-Pohjanmaan alueella
 • Agro -alueen tuntemus, kiinnostus tai suuntautuminen opinnoissa on vahva etu tehtävän hoitamisessa
 • Sujuvaa englanninkielen taitoa ja kiinnostusta toimia osana kansainvälisen kehitystiimin työtä

Muita projektiin liittyviä tietoja

 • HZPC maksaa pientä projektikorvausta harjoitelijalle HZPC:n käyttämän harjoittelijapalkkion määrittelemissä rajoissa.
 • Työssä tarvitaan omaa autoa, jonka käytöstä korvataan normaalin kilometrikorvauksen mukaisesti.
 • Projektin seuraava vaihe ajoittuu tammikuu-syyskuu 2022 välille.
 • Hakemukset 24.1.2022 mennessä.

 

Yhteydenotot

Antti Hintikka

Projektipäällikkö, Decision Support System

HZPC Holland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

+358 50 3633 299

 


Maataloustyöntekijä ja harjoittelija Lakasen tilalle Sieviin

Työpaikkoja maatalouden parissa tarjolla! Ei yhdelle, vaan peräti kahdelle työntekijälle.

Pitkäaikaisen työntekijämme vaihdettua alaa, tarvitsemme vakituiseen työsuhteeseen monipuolista maatalouden yleismiestä/naista. Pääosa töistä on kasvukaudella traktorin ja pyöräkuormaajan ajoa, pienissä määrin myös kaivinkoneen ajoa.

Sesonkien ulkopuolella tehdään rakennustöitä, normaalia maatilan kunnossapitoa, koneiden huoltoa ja korjauksia. Myös navetassa saatat joutua pienissä määrin käymään apuna tilanteen hetkellisesti niin vaatiessa mutta se ei ole päätyö. 

Odotamme sinulta oma-aloitteisuutta, nykyaikaisten maatalouskoneiden käyttötaitoa ja teknistä osaamista. Kasvukaudella tilanteen niin vaatiessa et katso kelloa, ja katoa työmaalta kesken. Osaat kysyä tarvittaessa apua, ja toimia rauhallisesti mutta tehokkaasti. 

Mitä me annamme? Tarjoamme kilpailukykyisen palkkauksen, sesonkien ulkopuolella erittäin joustavat työajat, mahdollisuuden oppia ja kehittyä lisää alan ammattilaisena hyvässä työympäristössä.

Toisena tarjolla kesätyöpaikka sulan maan ajalle kesälle 2022, sopii hyvin maatalousharjoittelijalle tai muuten hieman alalla sisässä olevalle. Osaamisen mukaan voidaan painottaa joko pelto- tai eläinpuolta.

Millainen tila olemme?

Peltoa ensi kesänä on viljelyssä noin 300ha, pellot ovat luomutuotannossa. Viljaa ja palkokasveja yhteensä n.160ha ja nurmea 140ha.

Kaikki peltotyöt tehdään omalla porukalla, ja urakoidaankin vähän muille tiloille siinä joutessaan.

Ensi kesälle on muiden töiden ohella tulossa vähän hallin ja laakasiilon tekoa, että pääsee vähän rakentamisenkin makuun jos tahtoo.

Navetassa ammuu noin 135 lypsylehmää, ja maitoa ne heruttelee reippaan 12000kg keskituotoksen verran. Näitä mammoja lypselee kaksi fullwood merliä.

Meillä pyörii tontilla pari työntekijää, joten myös vertaistukea viheliäisen työnantajan moittimiseen löytyy.

Kalusto on suhteellisen tuoretta, ja myös pyritään pitämään kunnossa ja siistinä. Tilaa ja osaamista pyritään kehittämään jatkuvasti myös jatkossa, ja pyrimme olemaan mukana kehityksessä jatkuvasti.

 

Sijainti Sievi, asunnon hankkimisessa avustetaan.

Kesätyöntekijälle majoitus löytyy.

Palkkaus: 

Harjoittelija: Tessin mukainen 

Vakituinen: Osaamisen mukaan

 

Otapa yhteyttä messengerillä tai puhelimella jos kiinnostaa.

050-5416499 / Antti Kangas, taikka 040-7347680 / Jenika

Ilmoitus näkyvissä: 31.2.2022 


Työharjoitteluun Tyrnävän yhteistoiminta-alueelle?

Tyrnävän yhteistoiminta-alueelle haetaan harjoittelijaa kahden (2) kuukauden ajalle kesällä 2022. Työpaikka sijaitsee Tyrnävän maataloustoimistossa.

Tyrnävän yhteistoiminta-alueella käsitellään kuuden kunnan maaseutuhallinnon asiat. (Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä) Työ on toimistotyötä, maaseutuhallintoon liittyvien hakemuksien vastaanottamista ja käsittelyä sekä asiakaspalvelua.

Harjoitteluaika on sovittavissa kesä-elokuulle.

Vapaamuotoiset hakemukset ja lisätiedot s-postilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 4.2.2022 mennessä.


Harjoittelijaksi Linnunradan tilalle 

Linnunradan tila viljelee öljyhamppua (Finola) Tyrnävällä ja jalostaa ravintorikkaita hamppuelintarvikkeita ruuanlaittoon ja leivontaan sekä valmistaa luonnon kosmetiikkaa. Tilalla kasvatetaan alpakoita, joiden kanssa tehdään eläinavusteista toimintaa. Tilalla tuotetaan myös alpakanvillaa. Tutustu tilan toimintaan: www.linnunradantila.fi

Harjoittelun aikana pääsee tilalla tekemään monipuolisia tehtäviä kuten eläinavusteisia palveluja, hampunviljelyä, tuotekehitystä, -valmistusta ja markkinointia sekä kahvilatoimintaa ja asiakaspalvelua.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


Osa-aikainen maaseutusihteerin sijaisuus

Puolangan maaseutuhallinnon yksikkö hakee osa-aikaista (50%) maaseutusihteerin sijaista vuodeksi. Sijaisuus alkaa kevättalvella 2022. Haemme tehtävään vastavalmistunutta agrologia tai valmistumassa olevaa agrologiopiskelijaa, jolla on kokemusta maaseutuhallinnon tehtävistä. Kainuun alueen tuntemus on myös eduksi. 

Yhteydenotot:  Puolangan kunnan hallintojohtaja Henri Pätsi (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 6551714) 


 Harjoittelija tai maataloustyöntekijä 2 robotin maitotilalle Siikajoelle

Tarvitsemme harjoittelijaa tai maataloustyöntekijää 2 robotin maitotilalle Siikajoelle. Työtehtäviä on joustavasti ympäri vuoden. Voit tehdä töitä esim. osa-aikaisesti viikonloppuisin.

Työtehtäviin kuuluu eläinten hoitotyöt sekä erilaiset konetyöt; kasvinviljelytyöt, kyntö, äestys, kivien keruu, karjanlannan levitys ja säilörehun teossa erilaiset työt, niittomurskaus, laakasiilolla rehuntiivistys pyöräkoneella, säilörehun paalausta ja paalien ajoa kasaan. Lisäksi muita konetöitä kuten salaojien huuhtelut, vesakkomurskaajalla ojanlaitojen murskaustyö. Eläinten hoidossa tarvitsemme apua lähinnä eläinten siirtotyöhön, tarvittaessa appeen tekoon ja muihin avustaviin töihin eläinten hoidossa.

 

Ota rohkeasti yhteyttä! Kaikkiin työtehtäviin opastetaan.
Hilja Raappana

Revonlahdentie 1166

92320 Siikajoki

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Takalon tila

puh. 0400-299936 


Haemme harjoittelijaa tilallemme
MTY Luukisen tila on Limingassa Kiiskilänkylässä.  Meillä on 40-paikkainen nykyaikainen parsinavetta ja nuoriso samassa tilassa. Peltoa n 80ha. Apua tarvitsemme sekä navetta- että peltotöissä. Harjoittelun aloitus sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opinnäyte- ja projektitöiden aiheet

 

 

Haemme viljelyn ympäristöasioista kiinnostuneita agrologiopiskelijoita auttamaan sähköisen työkalun, Ympäristökioskin, testauksessa ja kehitystyössä. Erityisesti toivomme mukaan kehitystyöhön opiskelijoita, joilla itsellä tai lähipiirillä on viljelyssä olevia peltoalueita. Ympäristökioski toimii netissä, joten sen etäkäyttö on mahdollista.   

Tilatietojen tallennus (ml. karttatarkastelu) sovellukseen, lohkokohtaisten ympäristönhoitotoimenpiteiden valinta ja niiden perustelu, testaustulosten raportointi ja kehitysehdotusten laatiminen (mm. kehitteillä olevaan käyttöliittymään) on keskeinen osa henkilökohtaisia projektiopintoja, josta sinulla on mahdollisuus saada 3 opintopistettä. Testaus- ja kehitystyö liittyy Oamkilla toteutettavaan Ympäristöviisas viljelijä -hankkeeseen.

Projektiopinnot tulisi suorittaa 1.2.-31.5.2022 välisenä aikana.

Kysy lisää Virpiltä osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 


Markkinointitutkimus dronetoiminnasta

Annetaan toimeksianto opiskelijatyönä toteutettavasta kaupallista dronetoimintaa koskeva markkinointitutkimus. Työ on mahdollista tehdä joko opinnäytetyönä tai henkilökohtaisina projektiopintoina. 

Tällä hetkellä on laajasti tarjolla yrityksiä, jotka tekevät kiinteistö- ja maisemakuvausta. Suunnitteilla on yritys, joka edellisistä poiketen tarjoaisi esim. luonnonvara-, energia-,  infrarakennus/suunnittelu tai teollisuusalan toimijoille sekä kunnille ja kaupungeille kuvaamispalvelua dronella erikoiskameroita hyödyntäen.

 

Tutkimuksessa olisi hyvä selvittää:

-Onko palvelulle tarvetta vai onko eri sektoreiden toimijat  ja yritykset hankkineet omat laitteet ja kouluttaneet henkilökuntaa.

-Minkälaista kameratekniikkaa palveluntarjoalla tulisi olla, jotta palvelu vastaisi heidän tarpeitaan? 

-Minkälaista dronella suoritettavaa ilmakuvauspalvelua tarvitaan?

-Kuinka isolla alueella toimijan pitäisi toimia jotta se olisi palvelun ostajalle tarpeellinen palvelu?

-Millä toimialueilla palveluja tarvitaan?  

-Onko vastaavaa palvelua jo riittävästi yritysten saatavilla?

-Mihin aikaan vuodesta palvelulle oli tarvetta?

 Lisätietoa saat toimeksiantajalta:  Kari Ahonen p. 050 5946100 ja lehtori Mikko Posiolta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 

Tulevaisuuden maitoyrittäjän tähtivalmennus

 

Tulevaisuuden maitoyrittäjän tähtivalmennus on uusille yrittäjille ja maitoyrittäjän uralle tähtääville suunnattu kokonaisuus. Pienryhminä toteutettava valmennus antaa rohkeutta ja tukea ottaa yrittäjyyden ohjat omiin käsiin ja vastata yrityksen päätöksenteosta. Kokeneet tähtivalmentaja-mentorit jakavat oman kokemuksensa ja yrittäjäosaamisensa pienryhmissä keskustelun ja käytännön esimerkkien avulla. Yhdessä mentoreiden, alan parhaiden asiantuntijoiden ja toisten hiljattain aloittaneiden yrittäjien kanssa päästään rakentamaan omaa yrittäjäpolkua.

Mikäli lähdet mukaan Maitoyrittäjät ry:n tarjoamaan tähtivalmennukseen, voit saada sen sisällytettyä henkilökohtaisiin projektiopintoihin. 

Lue lisää


Lähde kehittämään maitotilan lypsykäytäntöjä yhdessä maidontuotannon asiantuntijan kanssa

 

ProAgrian maidontuotannon asiantuntija on pyytänyt apuamme lypsykäytäntöjen kehittämiseen. Kyseessä on pieni projektityö (3-5 op), joka edellyttää tiedonhankintaa kansainvälisistä lähteistä. Projektissa pääset tekemään yhteistyötä ProAgrian asiantuntijan kanssa ja kehittämään omaa maidontuotannon osaamistasi.

 

Ota yhteyttä Hannaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin räätälöidään sinulle sopiva henkilökohtainen projekti.


Lähde mukaan kehittämään ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi eli ”Ota ruma ruuanpoikanen omaksi” 

VTT tarjoaa yhteistyöprojektia agrologiopiskelijoille. Projektissa pääset innovoimaan ja kehittämään ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi ja hävikkiruoan hyödyntämiseksi. Projektin laajuus voidaan määrittää tarpeidesi mukaan. Tarvetta on pienille projekteille (3 op) lokakuun aikana, mutta myös laajemmalle kehittämistyölle, joka jatkuu keväälle 2022. Lue tästä lisätietoa VTT:n projekteista.

 

Ota yhteyttä mahdollisimman pian Hannaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., mikäli kiinnostuit projektista. Kehitellään aihepiiristä sinulle sopiva kokonaisuus.


Hyötykäyttösuunnitelma marjatilalle

Suunnitelma voidaan toteuttaa joko henkilökohtaisina projektiopintoina tai opinnäytetyönä. Kyseessä on yhtenäisen alueen (6 ha) ns. tulevaisuuden hyötykäyttösuunnitelma (mahd. matkailumahdollisuudet). Suunnitelma sisältää kestävän kehityksen näkökulman ja ympäristöarvot, mukaanlukien piha- ja metsäsuunnitelman. Tila on mm. marjatila, jota on viljelty 20 vuotta (n. 200 kpl mustaherukkapensaita, puutarhavadelmia, mansikoita (enimmillään 2000 kpl), omenapuita). Lisäksi mänty- ja kuusimetsää 2ha sekä 2ha pakettipeltoa, joka kasvaa kauttaaltaan nuorta koivua. Tila sijaitsee Kiimingin Tirinkylässä ja rajoittuu Kiiminkijokeen.

Työstä maksetaan palkkio.

Yhteydenotot:  Ensio Sieppi, 050 598 7722 


 

Jos kiinnostuit ota yhteyttä Joni Kosmoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050-4352034