Akraamo opiskelijoille

 

Luonnonvara-alan opinnot sisältävät paljon muutakin kuin luentojen kuuntelua ja raporttien kirjoittamista. Agrologien opintoihin pääset tutustumaan Alan agrologiksi -blogissa, Facebookissa Oamk agrologi / Akraamo -sivustolla sekä Instagramissa @oamk_agrologi. Opiskelijoiden arjen, opintojen, harjoitteluiden ja opinnäytetöiden lisäksi pääset kurkistamaan myös opintojen aikana sattuviin kommelluksiin. 

Tälle sivulle on koottu agrologien uratarinoita ja rekrypankki. Rekrypankkiin päivitetään agrologeille ja agrologiopiskelijoille avoimien työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi myös projekti- ja opinnäytetöiden aiheita. 

Sivulta löydät myös yhteystiedot tutkinto-, harjoittelu- ja opinnäytetyövastaaville. 

Agrologien uratarinoita

Agrologi AMK

Agrologi

"Ensin tuntui, etten ole lainkaan jyvällä"

Agrologi

Agrologiksi Oulun ammattikorkeakoulusta

Agrologi

Agrologiksi monimuotokoulutuksella

Agrologi YAMK

 width=

"Oli vähän mutkia matkassa"

Agrologi YAMK

Maaseudun kehittämisen YAMK-tutkinto avasi ovet

Agrologi YAMK

Uutta osaamista ja itseluottamusta 

Rekrypankki

 

Harjoittelu- ja työpaikat

 

Etsimme Kempeleen Hankkijan puutarhamyymälään kesätyöntekijöitä

 

Olisitko sinä Hankkijan tuleva puutarhan kesätyöntekijä? Etsimme kesäksi eri pituisiin, osa-aikaisiin työsuhteisiin työntekijöitä monipuolisiin työtehtäviin, kuten kassalle sekä kasvien hoitotöihin ja asiakaspalveluun. Tehtävässä menestyminen edellyttää vahvaa can do -asennetta sekä oma-aloitteista ja reipasta työotetta. Aikaisempaa kokemusta emme edellytä ja perehdytämme uudet työntekijät tehtäviin. Pyrimme huomioimaan vahvuutesi työtehtäviä suunniteltaessa, positiivinen asenne ja halu oppia ovat kaiken A ja O. Tarjoamme sinulle hyötyliikunnan ryydittämää ulkoelämää mahtavien asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Valittavilta henkilöiltä edellytämme valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin sekä mahdollisuutta aloittaa työt huhtikuussa.

 

Kiinnostuitko? Lisätietoja kesätöistä antaa myymäläpäällikkö Marjut Kauppinen puh. 010 76 84744 (arkisin klo 10-16 30.3. - 12.4.) tai  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tartu tilaisuuteen ja hae tehtävää viimeistään 5.2. mennessä. Tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä, joten toimi nopeasti.

 

 

Kesäharjoittelijoita Yara Kotkaniemen tutkimusasemalle

Me Yarassa tuotamme ratkaisuja kestävään maatalouteen ja ympäristönsuojeluun. Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa osallistumme globaalien haasteiden kuten ruoan ja luonnonvarojen riittävyyden sekä ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen kannattavasti ja vastuullisesti.

Tietoja yksiköstä

Yara Kotkaniemi on osa Yaran kansainvälistä organisaatiota ja sijaitsee Vihdissä, noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Alueella on peltoa noin 90 hehtaaria. Tutkimusasemalla tehdään pääasiassa lannoitukseen, mutta myös kasvinsuojeluun ja lajiketestaukseen liittyviä kenttäkokeita. Kokeiden ulkopuolelle jäävää peltoa viljellään hyvien viljelykäytäntöjen mukaisesti.

Yara Kotkaniemessä on avoinna useita kesätyöpaikkoja koetoiminnan ja maatilan tehtävissä. Tutkimusasemalla on mahdollista suorittaa maatila- tai erikoistumisharjoittelu tai muutoin vahvistaa ammatillista osaamista koetoiminnan ja maatalouden parissa.

Työtehtävät

 • Erilaiset koetoimintaan liittyvät tehtävät
 • Maatilan käytännön työt

Edellytykset

 • Kiinnostusta koetoimintaa ja maatilan peltoviljelyä kohtaan
 • Koetoiminnan vaatima tarkkuus
 • Ruiskuttajan tutkinto on hyvä suorittaa ennen harjoittelun alkua
 • Työkokemus maatalouden työtehtävissä on eduksi, mutta ei pakollinen
 • Vähintään B-ajokortti

Tehtävät soveltuvat ensisijaisesti yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Lisätiedot

Työt alkavat sopimuksen mukaan huhti-toukokuussa ja päättyvät elo-syyskuussa. Tarjoamme sinulle tilaisuuden mukana erilaisissa koetoiminna ja peltoviljelyn työtehtävissä.

Hakemukset pyydämme lähettämään nettisivujemme kautta osoitteessa www.yara.com/careers 28.2.2023 mennessä. Kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä hakemusten käsittely ja haastattelut aloitetaan jo hakuaikana ja tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätietoja antaa

Tutkimusaseman esimies Juha Liespuu, puh. +358 50 369 9522


Luonnonmukaisen kasvintuotannon tarkastajan kurssi

 

Ruokavirasto järjestää seuraavan kurssin luomun kasvintuotannon tarkastajaksi toukokuussa 2023. Luomutarkastajana on mahdollista toimia freelancerina tai esim. ProAgrian kautta. Freelancer -tarkastajia on eripuolella Suomea vaihtelevasti. Mikäli toimii freelancerina omalla toiminimellä, on mahdollista saada tarkastajana toimimisesta itselleen päätoimisenkin tulonlähteen.

Alueellamme ja lähimaakunnissa on tarvetta uusille luomutarkastajille, osan jäädessä eläkkeelle tai vähentäessä luomutarkastushommia.

Ruokavirasto:

Koulutus Loimaalla 9.-11.5 lähiopetuksena.

Osallistujat koulutukseen valitaan hyväksytyn tuotantoehtotentin perusteella

Uusiin tuotantoehtoihin voit alkaa perehtyä, vaikka heti: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/

Ja niistä kasvintuotantoon liittyvät erityisesti:

 • yleiset
 • kasvintuotanto
 • keruutuotanto
 • valvonta

Luonnonmukaisen kasvintuotannon tarkastajan pätevyysvaatimukset lyhyesti:

 • maatalousalan ammattikoulutus, tai vähin­tään viiden vuoden käytännön kokemus maa­ta­lous­tuotannosta
 • vähintään 5 opintopistettä luonnonmukaisesta maataloustuotannosta
 • hyväksytty arvosana luonnonmukaisen maataloustuotannon tuotantovaatimusten tuntemuksessa (tuotanto-ohjetentti) ennen tarkastajakoulutukseen osallistumista
 • vähintään viisi (5) tarkastuskäyntiä yhdessä Ruokaviraston nimeämän kokeneen tarkastajan kanssa ennen itse­näisesti tehtyjä tarkastuskäyntejä. Ruokavirasto arvioi tarvittavien tarkastuskäyntien riittävyyttä.

Lisätietoa: 

Anna-Leena Vierimaa, asiantuntija

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harjoittelupaikka Oulun maaseutupalveluissa

Oulun maaseutupalvelut tarjoaa kahden kuukauden (2kk) mittaista harjoittelua aikavälillä 1.5.-31.8.2023 (tarkempi ajankohta sovitaan erikseen). Harjoitteluhakemuksen voi palauttaa sähköpostitse 15.2.2023 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja antaa Juha Heikkinen p. 040573 3149.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektisuunnittelija Canemure -hankkeeseen

Mahtava harjoittelumahdollisuus opintojensa loppuvaiheessa olevalle ilmasto- ja energiaosaajalle!

Työt alkavat 16.1.2023 tai sopimuksen mukaan myöhemmin tammikuussa 2023.

 

Tarkoitus

Tehtävän tarkoituksena on edistää ja aktivoida ilmastonmuutosta hillitseviä toimia kunnissa, organisaatioissa ja asukkaiden valinnoissa Pohjois-Pohjanmaan alueella. Canemure-hankkeen tavoitteena on tukea alueita ilmastotyössä ja edistää ilmastonmuutosta hillitseviä toimia. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan kuntien ja toimijoiden kanssa.

Tehtävät

Projektisuunnittelija osallistuu osana hanketiimiä hankkeen toteuttamiseen. Hän osallistuu Pohjois-Pohjanmaalle laaditun tiekartan ilmastotoimien aktivointiin ja toteutukseen sekä toteutuneiden ilmastotoimien arviointiin. Lisäksi hän on mukana ilmastotiekartan päivitystyössä sekä päästövähennysskenaarioiden laadinnassa Pohjois-Pohjanmaan kunnille yhteistyössä kuntien kanssa.

Odotukset

Edellytämme tehtävään valittavalta vähintään soveltuvan alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon loppuvaiheessa olevia opintoja, erityisosaamista vähähiilisyydestä ja ilmastonmuutoksen hillinnän keinoista sekä energiaosaamista. Hyvät vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot auttavat tehtävän hoitamisessa.

Työsuhde

Projektisuunnittelijan tehtävä on kokoaikainen 6 kk tai osa-aikainen (50 %) 12 kk. Työsuhteen kesto sovitaan tehtävään valittavan henkilön kanssa. Palkkaus on Sivistystyönantajien Yksityisen opetusalan TESsin mukainen.

Hakeminen

Haethan tehtävää jättämällä hakemuksen ja CV:si Canemure-hankkeen projektipäällikkö Ritva Imppolalle 10.1.2023 klo mennessä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Ritva Imppola, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse ajalla 2.-10.1.2023, p. 040 548 4024.

TKI-tiimipäällikkö Satu Välijärvi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse ajalla 19.-22.12.2022 ja 4.-10.1.2023, p. 040 486 3577. 


Datasense hakee harjoittelijaa

Harjoittelutyö / projekti / kesätyö 1.4 – 15.10.2023

Nimike: Tutkimusavustaja

osallistuminen hiilenkierron tutkimusprojektiin kenttätyöntekijänä
hiilenkierron todentamismittaukset kammiojärjestelmällä
mittausdatan käsittely pilvipalvelussa
raportointi
Työskentely tapahtuu pääasiassa ulkona nurmiviljelmillä ja osin verkossa.

 

Palkka henkilön kokemuksen mukaan. Alk. 17.50 €/h. Kilometrikorvaukset ja päivärahat

Työaika noin 80-100 h / kk.

 

Edellytykset

kiinnostus hiiliviljelyä ja ympäristöasioita kohtaan
valmius matkustaa kotimaassa
sujuva suomen kielitaito
tarkkuus ja täsmällisyys
ajokortti ja auton käyttömahdollisuus
maatalouden tuntemus eduksi
riittävä fyysinen kunto liikkumiseen maastossa
Informaatioteknologian perusteet – taulukkolaskenta, pilvipalvelut, MS Office
Python osaaminen hyödyksi, mutta ei välttämätön
 

Datasense Oy perehdyttää työtehtäviin maalis- huhtikuun 2023 aikana.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


Leinolan Maito Oy etsii joukkoihinsa karjanhoitajaa!


Meillä on noin 200 lypsävää ja nuorkarja, joiden päivittäiset hoitotyöt kuuluvat työtehtäviisi. Käytössä on kolme Lely A4-lypsyrobottia, Lelyn järjestelmän tuntemisesta on etua, mutta sen oppii kyllä nopeasti. Työ on itsenäistä ja vastuullista, työpäivä on ysiosainen. Työkielenä on suomi. Palkkaus määräytyy kokemuksen ja osaamisen mukaan.
Tämä työpaikka on ainakin aluksi vuoden määräaikainen sijaisuus, on myös mahdollista että jatkoa seuraa.
Meillä on täällä mukava työporukka sekä tavoitteellinen ja kehityshaluinen ilmapiiri. Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä rohkeasti! Asuntoa ei ole tilalla, mutta se kyllä järjestyy tarvittaessa.


Vaala on luonnonkaunis ja rauhallinen paikka Oulun ja Kajaanin puolivälissä, tänne kannattaa tulla kauempaakin. Jos muutto mietityttää ja puolisollekin pitäisi olla töitä, työpaikkoja on avoinna muissakin yrityksissä.


Yhteydenotot: yksityisviestillä Tapio Leinonen tai nolla viisi nolla 3052718.

  


Harjoittelija tai maataloustyöntekijä 2 robotin maitotilalle Siikajoelle

Tarvitsemme harjoittelijaa tai maataloustyöntekijää 2 robotin maitotilalle Siikajoelle. Työtehtäviä on joustavasti ympäri vuoden. Voit tehdä töitä esim. osa-aikaisesti viikonloppuisin.

Työtehtäviin kuuluu eläinten hoitotyöt sekä erilaiset konetyöt; kasvinviljelytyöt, kyntö, äestys, kivien keruu, karjanlannan levitys ja säilörehun teossa erilaiset työt, niittomurskaus, laakasiilolla rehuntiivistys pyöräkoneella, säilörehun paalausta ja paalien ajoa kasaan. Lisäksi muita konetöitä kuten salaojien huuhtelut, vesakkomurskaajalla ojanlaitojen murskaustyö. Eläinten hoidossa tarvitsemme apua lähinnä eläinten siirtotyöhön, tarvittaessa appeen tekoon ja muihin avustaviin töihin eläinten hoidossa.

 

Ota rohkeasti yhteyttä! Kaikkiin työtehtäviin opastetaan.
Hilja Raappana

Revonlahdentie 1166

92320 Siikajoki

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Takalon tila

puh. 0400-299936 

 

 


Harjoittelijaksi maitotilalle Pelloon?

Koe Lapin kesä! Tule harjoittelijaksi maitotilallemme Länsi Lappiin. Tilamme on elinvoimainen lappilainen maidontuotannolla elävä maatila. 

Haemme harjoittelijaa koko kesän kestävään harjoitteluun. Työtehtävät ovat pääasiassa kotieläinten hoitotyötä, mutta myös peltopuolen työtehtäviä on. 

Maksamme harjoittelijalle palkan ja edullinen asunto järjestyy. 

 

Annan mielelläni lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimella 0400164783

 


Harjoittelijaksi Linnunradan tilalle 

Linnunradan tila viljelee öljyhamppua (Finola) Tyrnävällä ja jalostaa ravintorikkaita hamppuelintarvikkeita ruuanlaittoon ja leivontaan sekä valmistaa luonnon kosmetiikkaa. Tilalla kasvatetaan alpakoita, joiden kanssa tehdään eläinavusteista toimintaa. Tilalla tuotetaan myös alpakanvillaa. Tutustu tilan toimintaan: www.linnunradantila.fi

Harjoittelun aikana pääsee tilalla tekemään monipuolisia tehtäviä kuten eläinavusteisia palveluja, hampunviljelyä, tuotekehitystä, -valmistusta ja markkinointia sekä kahvilatoimintaa ja asiakaspalvelua.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 


Haemme harjoittelijaa tilallemme
MTY Luukisen tila on Limingassa Kiiskilänkylässä.  Meillä on 40-paikkainen nykyaikainen parsinavetta ja nuoriso samassa tilassa. Peltoa n 80ha. Apua tarvitsemme sekä navetta- että peltotöissä. Harjoittelun aloitus sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opinnäyte- ja projektitöiden aiheet

Opinnäytetyöaihe – Levitoi hanke 

Levitoi-hanke tarjoaa agrologiopiskelijalle mahdollisuuden tehdä opinnäytetyön kenttäkokeena. Opiskelijan kanssa täsmennetään aihetta opiskelijan mielenkiinnon mukaan.  

Valittavia teemoja on kolme: Junkkarin kylvölannoitinkokeet (Kauhava), Sampo-Rosenlewin puimurinalustaratkaisukokeet (Jämsä) tai Nokian älyrenkaat traktorissa (Oulu) 

Kaikki vaihtoehdot empiirisiä kenttäkokeita (koesuunnittelu, toteutus mittauksineen, tulosten laskenta ja raportointi) 

Toteutumisaika: Vuoden 2023 kasvukauden aikana. Koesuunnittelu alkaa maaliskuussa 2023, johon opiskelija osallistuu yhdessä hankeväen kanssa 

Lisätietoja Otto Läspältä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Tulevaisuuden maitoyrittäjän tähtivalmennus

 

Maitoyrittäjät ry ja HKScan yhdistävät voimansa nuorten maatalousyrittäjien koulutuksessa! Jatkossa Maitoyrittäjien Tähtivalmennus ja HKScanin Next Generation-koulutusohjelma toteutetaan yhteistyönä. Yhteisvalmennus on suunnattu uusille hiljattain aloittaneille kotieläinyrittäjille tai yrittäjän uralle tähtääville nuorille. Pienryhminä toteutettava valmennus antaa rohkeutta ja tukea ottaa yrittäjyyden ohjat omiin käsiin ja vastata yrityksen päätöksenteosta. Kokeneet tähtivalmentaja-mentorit jakavat oman kokemuksensa ja yrittäjäosaamisensa pienryhmissä keskustelun ja käytännön esimerkkien avulla. Yhdessä mentoreiden, alan parhaiden asiantuntijoiden ja toisten hiljattain aloittaneiden yrittäjien kanssa päästään rakentamaan omaa yrittäjäpolkua.

Maaliskuussa 2023 alkavan valmennuksen haku on käynnistynyt ja se päättyy 30.1.2023. Valmennuksessa pureudutaan yrittäjyyteen sekä yrityksen strategiseen ja taloudelliseen johtamiseen sekä kehittämiseen. Lisäksi siinä käsitellään niin oman itsensä kuin yrityksen henkilöstön johtamista sekä tarjotaan nuorille yrittäjille rohkaisua ja tukea yrittäjyyden alussa.

Mikäli lähdet mukaan Maitoyrittäjät ry:n tarjoamaan tähtivalmennukseen, voit saada sen sisällytettyä henkilökohtaisiin projektiopintoihin.

 

Tarkempaa tietoa valmennuksesta

Valmennukseen ilmoittautuminen ja varausmaksun maksaminen

Maitoyrittäjien verkkosivu


 Lähde kehittämään maitotilan lypsykäytäntöjä yhdessä maidontuotannon asiantuntijan kanssa

 

ProAgrian maidontuotannon asiantuntija on pyytänyt apuamme lypsykäytäntöjen kehittämiseen. Kyseessä on pieni projektityö (3-5 op), joka edellyttää tiedonhankintaa kansainvälisistä lähteistä. Projektissa pääset tekemään yhteistyötä ProAgrian asiantuntijan kanssa ja kehittämään omaa maidontuotannon osaamistasi.

 

Ota yhteyttä Hannaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin räätälöidään sinulle sopiva henkilökohtainen projekti.


Hyötykäyttösuunnitelma marjatilalle

Suunnitelma voidaan toteuttaa joko henkilökohtaisina projektiopintoina tai opinnäytetyönä. Kyseessä on yhtenäisen alueen (6 ha) ns. tulevaisuuden hyötykäyttösuunnitelma (mahd. matkailumahdollisuudet). Suunnitelma sisältää kestävän kehityksen näkökulman ja ympäristöarvot, mukaanlukien piha- ja metsäsuunnitelman. Tila on mm. marjatila, jota on viljelty 20 vuotta (n. 200 kpl mustaherukkapensaita, puutarhavadelmia, mansikoita (enimmillään 2000 kpl), omenapuita). Lisäksi mänty- ja kuusimetsää 2ha sekä 2ha pakettipeltoa, joka kasvaa kauttaaltaan nuorta koivua. Tila sijaitsee Kiimingin Tirinkylässä ja rajoittuu Kiiminkijokeen.

Työstä maksetaan palkkio.

Yhteydenotot:  Ensio Sieppi, 050 598 7722