Akraamo opiskelijoille

 

Luonnonvara-alan opinnot sisältävät paljon muutakin kuin luentojen kuuntelua ja raporttien kirjoittamista. Agrologien opintoihin pääset tutustumaan Alan agrologiksi -blogissa, Facebookissa Oamk agrologi / Akraamo -sivustolla sekä Instagramissa @oamk_agrologi. Opiskelijoiden arjen, opintojen, harjoitteluiden ja opinnäytetöiden lisäksi pääset kurkistamaan myös opintojen aikana sattuviin kommelluksiin. 

Tälle sivulle on koottu agrologien uratarinoita ja rekrypankki. Rekrypankkiin päivitetään agrologeille ja agrologiopiskelijoille avoimien työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi myös projekti- ja opinnäytetöiden aiheita. 

Sivulta löydät myös yhteystiedot tutkinto-, harjoittelu- ja opinnäytetyövastaaville. 

Agrologien uratarinoita

Agrologi AMK

Agrologi

"Ensin tuntui, etten ole lainkaan jyvällä"

Agrologi

Agrologiksi Oulun ammattikorkeakoulusta

Agrologi

Agrologiksi monimuotokoulutuksella

Agrologi YAMK

 width=

"Oli vähän mutkia matkassa"

Agrologi YAMK

Maaseudun kehittämisen YAMK-tutkinto avasi ovet

Agrologi YAMK

Uutta osaamista ja itseluottamusta 

Rekrypankki

 

Harjoittelu- ja työpaikat

 


Kesätöihin lomittajaksi Nivalan lomatoimistoon

Nivalan kaupunki etsii lomittajia kesän 2022 ajalle osa-aikaisiin työsuhteisiin. Työt on mahdollista aloittaa heti ja työsuhteen kesto voidaan sopia tapauskohtaisesti toiveiden mukaan. Töitä on tarjolla ainakin toukokuusta elokuuhun. Lomituskohteita on tarjolla Nivalan, Ylivieskan ja Sievin alueella monenlaisilla tiloilla, kohteita on paljon perinteisistä parsi- ja asemalypsynavetoista robottitiloihin. Kohteet katsotaan osaamisen mukaan ja mahdollisia toiveita kuunnellen.


Tarjolla on mukava työyhteisö ja helposti lähestyttävät lomitusohjaajat. Työsuhde-etuina työntekijöille on esimerkiksi sähköpyörien lainausmahdollisuus sekä liikuntaedut. Työstä maksetaan tietenkin palkkaa, joka määräytyy osaamisen mukaan, minimipalkkaus on kuitenkin 11,69 €/h. Palkkalisiä kertyy usein mukavasti ilta-, yö-, lauantai- sekä sunnuntaityölisistä.


Mikäli kiinnostuit, ota reippaasti yhteyttä lomitusohjaaja Annukka Honkaseen, puh. 040 344 7263 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Nähhään töissä!

 

 


Leinolan Maito Oy etsii joukkoihinsa karjanhoitajaa!


Meillä on noin 200 lypsävää ja nuorkarja, joiden päivittäiset hoitotyöt kuuluvat työtehtäviisi. Käytössä on kolme Lely A4-lypsyrobottia, Lelyn järjestelmän tuntemisesta on etua, mutta sen oppii kyllä nopeasti. Työ on itsenäistä ja vastuullista, työpäivä on ysiosainen. Työkielenä on suomi. Palkkaus määräytyy kokemuksen ja osaamisen mukaan.
Tämä työpaikka on ainakin aluksi vuoden määräaikainen sijaisuus, on myös mahdollista että jatkoa seuraa.
Meillä on täällä mukava työporukka sekä tavoitteellinen ja kehityshaluinen ilmapiiri. Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä rohkeasti! Asuntoa ei ole tilalla, mutta se kyllä järjestyy tarvittaessa.


Vaala on luonnonkaunis ja rauhallinen paikka Oulun ja Kajaanin puolivälissä, tänne kannattaa tulla kauempaakin. Jos muutto mietityttää ja puolisollekin pitäisi olla töitä, työpaikkoja on avoinna muissakin yrityksissä.


Yhteydenotot: yksityisviestillä Tapio Leinonen tai nolla viisi nolla 3052718.


Haemme Hankkijan Kempeleen viljavarastolle työntekijää.

Työtehtäviin kuuluu viljan vastaanotto ja viljan analysointi.

Työ on määräaikainen 15.8-14.10.2022, työaika 8:00-16:00.

 

Tarkemmat tiedot ja palkkatiedustelu:

Viljapäällikkö Heikki Tauriainen

puh. 0400491689

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


HZPC hakee harjoitus-/opinnäytetyöntekijää perunanviljelyn data-analyysi ja tiedonkeruusovelluksen kehitysprojektiin Suomeen.

  

HZPC:llä on käynnissä 3 vuotta kestänyt projekti, jossa kehitetään viljelijöiden datankeruun ja toiminnan optimointiin sekä lajikekohtaiseen neuvontaan erikoistunutta alustaratkaisua ja viljelijäsovellusta. Sovelluksen ensimmäistä kaupallista versiota testatataan myös Suomessa tulevan kesän 2022 aikana.

HZPC.n kesäharjoittelijaa keskittyy viljely-datan ja informaation keräämiseen perunan viljelijöiden tiloilta ko ’Decision Support System’ -appia käyttäen. Neuvontamallien optimoinnin ja algoritmien määrittelyn kannalta tärkeää tietoa on osittain saatavilla myös muiden alan organisaatioiden tietokannoista, mutta osa tiedoista ja tapahtumahistoriasta on myös viljelijöiden omissa muistiinpanoissa. Harjoitus-/opinnäytetyön toinen tehtävä on koota ao. mallien kannalta oleellista tietoa alustaan ao lähteistä, varmistaa ja osin siis tehdä näytteenottoa viljelijöiden pelloilla, mutta myös viedä muuta dataa sellaiseen formaattiin, jota kehitettävä applikaatio voi hyödyntää.

Edellytämme harjoittelijalta:

Kiinnostusta käytännön tiedonkeruu applikaation kehitystyöhön yhdessä viljelijöiden kanssa
Kykyä kommunikoida ja liikkua sujuvasti ao viljelijöiden parissa lähinnä Pohjois-Pohjanmaan alueella
Agro -alueen tuntemus, kiinnostus tai suuntautuminen opinnoissa on vahva etu tehtävän hoitamisessa
Englanninkielen tyydyttävä/hyvä kirjallinen taito on eduksi
Kiinnostuksesta Agritech data-sovelluksien kehittämiseksi on hyötyä

Muita projektiin liittyviä tietoja:

HZPC maksaa projektikorvausta harjoitelijalle HZPC:n käyttämän harjoittelijapalkkion määrittelemissä rajoissa.
Työssä tarvitaan omaa autoa, jonka käytöstä korvataan normaalin kilometrikorvauksen mukaisesti.
Projektin seuraava vaihe ajoittuu toukokuu-elokuu 2022 välille. Projektin tuloksia voidaan mahdollisesti hyödyntää, ja jatkoyhteistyöstä voidaan keskustella myös opinnäytetyön tekemiseksi jatkossa.
 

Yhteydenotot: Antti Hintikka, Projektipäällikkö, HZPC ’Decision Support System’ / Kantaperuna

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

+358 50 3633 299


 

 

Harjoitteluun luomutilalle

Kukkolankosken Luomu hakee alkukesäksi 2022 harjoittelijaa sekä peltoviljelyyn että lampaiden hoitoon. Peltoviljelyssä voit osallistua normaaleihin kevättöihin ja lampaiden hoidossa ruokintaan ja muihin lampolatöihin sekä laidunaitojen pystytykseen. Voit itse määritellä, mihin töihin haluat keskittyä harjoitteluaikana.

 

Tila sijaitsee Kukkolassa 17 km Torniosta pohjoiseen, valtatie 21:n varrella. Maksamme harjoittelijalle TES:n mukaista palkkaa. Harjoittelijalle yösija myös tarjolla. Lisätietoja antaa Jaana Väisänen 040 738 4924 (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

https://www.facebook.com/kukkolankosken

  


Nivalan Tervas Oy etsii kesätyöntekijää vasikkakasvattamoon Nivalaan.

Tarve työntekijälle on touko-syyskuulle. Työpäivät yksiosaisia.

Työnkuvaan kuuluu monipuolisesti vasikanhoitotyöt, koneiden (kurottajan, traktorin, pienkuormaajan ja kiskoruokkijan) käyttöä, osastoiden tyhjäyksiä, vasikoiden nupoutusta yms. hoito- ja lääkintätöitä.

Aiempaa kokemusta ei vaadita, reipasta otetta kylläkin, työhön perehdytetään.

Työntekijältä toivotaan oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja hyvää tiimityöskentelytaitoa.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Mika Lähdemäki/ 0405837689

Navetta/0400878241

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 Keskikosken tila Paavolasta hakee harjoittelijaa kasvukaudelle 2022

 

Tila sijaitsee Siikajoen varrella Paavolassa, Siikajoen kunnassa. Tilamme on pieni puutarhatila ja markkinointimme perustuu täysin suoramyyntiin.​ Viljelemme perunaa ja vihanneksia ilman väkilannoitteita ja torjunta-aineita. Viljelyssä käytämme kateviljelyä.

Myymme kasvattamaamme perunaa ja monenlaisia avomaavihanneksia torilla, markkinatapahtumissa ja Rekossa. Markkinoimme tuotteitamme myös kumppanuusmaatalousperiaatteella.

Harjoittelijan työnkuvaan kuuluu kaikki tilalla tehtävät työt kylvöstä sadonkorjuuseen ja kauppakunnostukseen.

Työ sijoittuu aikaväliin n. 15.5–30.9.2022. Harjoittelujakson pituus sopimuksen mukaan.

Laita vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen tuula.lievonen(at)keskikoskentila.fi 

Lisätietoja saat myös soittamalla puh.0407005741 Tuula tai keskikoskentila.fi


Harjoittelija tai maataloustyöntekijä 2 robotin maitotilalle Siikajoelle

Tarvitsemme harjoittelijaa tai maataloustyöntekijää 2 robotin maitotilalle Siikajoelle. Työtehtäviä on joustavasti ympäri vuoden. Voit tehdä töitä esim. osa-aikaisesti viikonloppuisin.

Työtehtäviin kuuluu eläinten hoitotyöt sekä erilaiset konetyöt; kasvinviljelytyöt, kyntö, äestys, kivien keruu, karjanlannan levitys ja säilörehun teossa erilaiset työt, niittomurskaus, laakasiilolla rehuntiivistys pyöräkoneella, säilörehun paalausta ja paalien ajoa kasaan. Lisäksi muita konetöitä kuten salaojien huuhtelut, vesakkomurskaajalla ojanlaitojen murskaustyö. Eläinten hoidossa tarvitsemme apua lähinnä eläinten siirtotyöhön, tarvittaessa appeen tekoon ja muihin avustaviin töihin eläinten hoidossa.

 

Ota rohkeasti yhteyttä! Kaikkiin työtehtäviin opastetaan.
Hilja Raappana

Revonlahdentie 1166

92320 Siikajoki

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Takalon tila

puh. 0400-299936 

 

 


Harjoittelijaksi maitotilalle Pelloon?

Koe Lapin kesä! Tule harjoittelijaksi maitotilallemme Länsi Lappiin. Tilamme on elinvoimainen lappilainen maidontuotannolla elävä maatila. 

Haemme harjoittelijaa koko kesän kestävään harjoitteluun. Työtehtävät ovat pääasiassa kotieläinten hoitotyötä, mutta myös peltopuolen työtehtäviä on. 

Maksamme harjoittelijalle palkan ja edullinen asunto järjestyy. 

 

Annan mielelläni lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimella 0400164783


Koulutuskeskus Brahe Ruukin luonto- ja hevoskeskus hakee harjoittelijaa Siikajoelle 

Harjoittelu voidaan räätälöidä opiskelijan mukaan ympäri vuoden, miten opiskelijalle parhaiten sopii. Harjoittelu voi olla perusharjoittelua maatilalla ja/tai hevoskeskuksella hevosten kanssa tai erikoistumisharjoittelu opiskelijoiden ohjauksessa. Tarjoamme harjoittelijalla asuntolapaikan ja ruoat (lukuun ottamatta heinäkuuta, jolloin keittiö on kiinni). 

 

Koulun maatilalla on peltoa (suurin osa nurmella) 66 ha, asianmukainen konekanta, yrittäjävetoinen 50 lypsylehmän pihattonavetta ja metsää reilu 100 ha. Hevoskeskuksella on 40 hevosta (koulun omia ratsuja ja asiakkaiden ravihevosia), 100 x 30 maneesi, ratsastuskenttä, maastoesterata, ravirata, hiittisuora ja metsäreittejä. Ravihevosten valmennuksesta vastaa yrittäjä. Lisää Ruukista www.brahe.fi/luonnonvara-alat ja @brahe_ruukin_luontojahevoskesk. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: 

Riikka Pajuvesa-Korkala 

040 8343 404

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 


Sikakiva kesätyö Utajärvellä!  

Haemme kesäsesongin ajaksi harjoittelijaa tai kesätyöntekijää sikalaamme Utajärvelle. Kesäsesonkimme alkaa huhtikuun puolessa välissä ja päättyy syyskuun lopussa. Tarkempi työjakson pituus ja sijoittuminen sovitaan yhdessä työntekijän kanssa.

Tilallamme on 300 emakkoa ja 4 vakituista työntekijää, joista yksi siirtyy kesäksi kasvinviljelyn pariin. Olemme nykyaikainen, alati kehittyvä tila ja tuotamme laadukkaita antibioottivapaita porsaita Atria perhetila-konseptin alla. Haettavan henkilön työtehtäviin kuuluu eläinten hoito, ruokinta ja eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen. Perehdytämme sinut kaikkiin työtehtäviin. Painotamme reipasta asennetta ja kykyä tulla toimeen muiden ihmisten kanssa. Mikäli olet luotettava, oma-aloitteinen etkä pelkää fyysistä työtä, voisit olla etsimämme henkilö! Tilalla on nykyaikaiset sosiaali-, pukeutumis- ja peseytymistilat. Työkielinä suomi ja rallienglanti. Palkkaus TES mukaan. Avustamme tarvittaessa asunnon etsinnässä. 

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai perinteisellä tekstiviestillä (ei WhatsApp) numerosta 0443134851.

 Arttu Laitinen

Aprakka Oy

Utajärvi


Harjoittelijaksi Linnunradan tilalle 

Linnunradan tila viljelee öljyhamppua (Finola) Tyrnävällä ja jalostaa ravintorikkaita hamppuelintarvikkeita ruuanlaittoon ja leivontaan sekä valmistaa luonnon kosmetiikkaa. Tilalla kasvatetaan alpakoita, joiden kanssa tehdään eläinavusteista toimintaa. Tilalla tuotetaan myös alpakanvillaa. Tutustu tilan toimintaan: www.linnunradantila.fi

Harjoittelun aikana pääsee tilalla tekemään monipuolisia tehtäviä kuten eläinavusteisia palveluja, hampunviljelyä, tuotekehitystä, -valmistusta ja markkinointia sekä kahvilatoimintaa ja asiakaspalvelua.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 


 

Haemme harjoittelijaa tilallemme
MTY Luukisen tila on Limingassa Kiiskilänkylässä.  Meillä on 40-paikkainen nykyaikainen parsinavetta ja nuoriso samassa tilassa. Peltoa n 80ha. Apua tarvitsemme sekä navetta- että peltotöissä. Harjoittelun aloitus sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opinnäyte- ja projektitöiden aiheet

 

Raahen maaseutusuunnitelman päivitys

 

Lähde kehittämään Raahen kaupungille uutta maaseutusuunnitelmaa! Maaseutusuunnitelmassa määritellään maaseutumaisten alueiden ja kylien kehittämisen tavoitteet ja annetaan toimenpide-ehdotuksia tavoitteiden saavuttamiseksi. Suunnitelmalla luodaan puitteet maaseudun sekä maaseudun kylien ja asuinalueiden suunnitelmalliselle kehittämiselle tuleville vuosille. Edellinen maaseutusuunnitelma löytyy täältä.

Maaseutusuunnitelma voidaan toteuttaa joko opinnäytetyönä (15 op) tai henkilökohtaisena projektina (3–15 op) yksilö- tai parityönä. 

Mikäli maaseudun kehittämistyö yhdessä Raahen kaupungin kanssa kiinnostaa, ota yhteyttä opinnäytetyövastaavaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Prikka kiertoon -hankkeen toiminnan ilmastovaikutusten arviointi

 

Prikka kiertoon -hanke tarjoaa tukea, työtä sekä toivoa, ja kehittää samalla hävikkiruuan hyödyntämisen keskitettyä mallia Oulussa. Kiertotalouden logistiikkakeskuksessa sykkii lämmin sydän. Prikka kiertoon on työllisyyden, osallisuuden ja kiertotalouden kehittämishanke.

Hankkeen logistiikkakeskus ottaa vastaan päivittäin n. 1000–2000 kg hävikkiä, joka lajitellaan ja jaetaan eteenpäin ruoka-aputoimijoille. 

Opinnäytetyössä tekijä arvioi mm. toiminnan ilmastovaikutuksia.

Lisätietoa hankkeesta: https://www.hdl.fi/prikka-kiertoon/

Lisätietoa opinnäytetyöaiheesta: 

Riitta Palovuori

Projektikoordinaattori

050 4756366

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 


Tulevaisuuden maitoyrittäjän tähtivalmennus

 

Tulevaisuuden maitoyrittäjän tähtivalmennus on uusille yrittäjille ja maitoyrittäjän uralle tähtääville suunnattu kokonaisuus. Pienryhminä toteutettava valmennus antaa rohkeutta ja tukea ottaa yrittäjyyden ohjat omiin käsiin ja vastata yrityksen päätöksenteosta. Kokeneet tähtivalmentaja-mentorit jakavat oman kokemuksensa ja yrittäjäosaamisensa pienryhmissä keskustelun ja käytännön esimerkkien avulla. Yhdessä mentoreiden, alan parhaiden asiantuntijoiden ja toisten hiljattain aloittaneiden yrittäjien kanssa päästään rakentamaan omaa yrittäjäpolkua.

Mikäli lähdet mukaan Maitoyrittäjät ry:n tarjoamaan tähtivalmennukseen, voit saada sen sisällytettyä henkilökohtaisiin projektiopintoihin. 

Lue lisää


Lähde kehittämään maitotilan lypsykäytäntöjä yhdessä maidontuotannon asiantuntijan kanssa

 

ProAgrian maidontuotannon asiantuntija on pyytänyt apuamme lypsykäytäntöjen kehittämiseen. Kyseessä on pieni projektityö (3-5 op), joka edellyttää tiedonhankintaa kansainvälisistä lähteistä. Projektissa pääset tekemään yhteistyötä ProAgrian asiantuntijan kanssa ja kehittämään omaa maidontuotannon osaamistasi.

 

Ota yhteyttä Hannaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin räätälöidään sinulle sopiva henkilökohtainen projekti.


Hyötykäyttösuunnitelma marjatilalle

Suunnitelma voidaan toteuttaa joko henkilökohtaisina projektiopintoina tai opinnäytetyönä. Kyseessä on yhtenäisen alueen (6 ha) ns. tulevaisuuden hyötykäyttösuunnitelma (mahd. matkailumahdollisuudet). Suunnitelma sisältää kestävän kehityksen näkökulman ja ympäristöarvot, mukaanlukien piha- ja metsäsuunnitelman. Tila on mm. marjatila, jota on viljelty 20 vuotta (n. 200 kpl mustaherukkapensaita, puutarhavadelmia, mansikoita (enimmillään 2000 kpl), omenapuita). Lisäksi mänty- ja kuusimetsää 2ha sekä 2ha pakettipeltoa, joka kasvaa kauttaaltaan nuorta koivua. Tila sijaitsee Kiimingin Tirinkylässä ja rajoittuu Kiiminkijokeen.

Työstä maksetaan palkkio.

Yhteydenotot:  Ensio Sieppi, 050 598 7722