Työpajat

Teemakohtaisissa työpajoissa työstetään omaa liikeideaa nykyaikaisia työkaluja ja menetelmiä hyödyntäen valmentajien ohjaamina. Työpajoja järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin kello 16–19. Syksyn 2020 työpajat järjestetään etänä Zoomin avulla. Työpajat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille aiheista kiinnostuneille. 

Työpajojen aiheet ja aikataulut

 

Tapahtumat pidetään kello 16–19 välisenä aikana seuraavasti:

  • 16.00–16.30 mahdollinen aiheeseen liittyvä yritysvieras
  • 16.00–18.00 tutustuminen aiheeseen liittyviin materiaaleihin ja työkaluihin/menetelmiin
  • 18.00–19.00 työskentelytunti (aihe suhteessa omaan ideaan)

Syksy 2020

Ke 16.9. Etätyöpaja - Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys, eli itsensä työllistäminen laskutuspalveluyrityksen kautta, on vaihtoehto yrittäjyydelle ja palkkatyölle. Vierailevana luennoitsijana Op Kevytyrittäjä -palvelusta kehityspäällikkö Lassi Leppänen.

Zoom-osoite: https://oamk.zoom.us/j/62109358775

Ke 30.9. Etätyöpaja - Aloittavan yrittäjän taloudelliset laskelmat

Taloudelliset laskelmat ovat tärkeässä roolissa pohtiessasi yritysideaasi tai perustaessasi yrityksen. Kukaan ei vakuutu ideastasi, jos sinulla ei ole numeroita tukena. Työpajassa opit, miten lähdet miettimään hinnoittelua ja ansaintamallia sekä tutustut keskeisiin yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin laskelmiin. 

Zoom-osoite: https://oamk.zoom.us/j/65015454157

Ke 14.10. Etätyöpaja - Laki- ja sopimusasiat

Ennen kuin teet bisnestä, muista selvittää lakiasiat! Yrityksen perustamisen yhteydessä on paljon lainsäädäntöön ja tarvittaviin sopimuksiin liittyviä asioita. Sopimukset suojaavat yritystäsi erilaisten ongelmien varalta.

Avanto-työpajassa opit keskeisimmät laki- ja sopimusasiat aloittavan yrittäjän kannalta.

Zoom-osoite: https://oamk.zoom.us/j/61763849128

 

Ke 28.10. Etätyöpaja - Digitaalinen markkinointi

Digitaalinen markkinointi ja sen suunnittelu ovat iso osa yrityksen näkyvyyttä ja brändinhallintaa. Hyvä digimarkkinointi perustuu yrityksen liiketoiminnan tavoitteisiin ja sen viesti on räätälöity kohderyhmille.


Avanto-työpajassa paneudutaan sosiaalisen median kanaviin digimarkkinoinnin työkaluina. Opit, minkälaiset somesisällöt toimivat markkinoinnissa ja miten hyödynnät some-analytiikkaa sisältöjen suunnittelussa. Tule kuuntelemaan vinkit digimaailman saloihin!

 
Tapahtuman vieraana on Chocosomnian myyntimestari Jenna Antinmaa. Jenna kertoo suklaashopin diginäkyvyydestä some-kanavien avulla. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Ei ennakkoilmoittautumista.


Zoom osoite: https://oamk.zoom.us/j/67060130919

Ke 11.11. Etätyöpaja - Rahoitus

Yritystoiminnan alkuvaiheessa tarvitaan lähes aina rahaa. Huolellinen suunnittelu ja fiksu rahoituksen järjestäminen auttavat sinua eteenpäin!

Avanto-työpajassa käydään läpi keskeisimmät rahoituslähteet aloittavan yrittäjän kannalta. Työpajassa tutuksi tulevat erilaiset rahoituslähteet, muun muassa starttiraha, ELY, Business Finlandin rahoitus, joukkorahoitus ja pääomarahoitus. Pääset myös pohtimaan omaa rahoitusstrategiaa mahdolliselle yritysideallesi/yrityksellesi. Työpajassa käydään läpi myös tärkeimmät pankkiasiat aloittavan yrityksen kannalta.

Tässä työpajassa saat rahanarvoisia vinkkejä ja oppeja liikeideasi tai yrityksesi kehittämiseen.

 

Zoom-osoite: https://oamk.zoom.us/j/68894904492

Ti 1.12. klo 9-13 Etätyöpaja - Asiakasymmärrys (HUOM! POIKKEUKSELLINEN AJANKOHTA)

Myykö yrityksenne juuri sitä mitä asiakkaat tarvitsevat? Ymmärrä asiakastasi ja toimi tehokkaammin. Asiakasymmärrys on myynnin näkökulmasta katsottuna yksi yrityksen kriittisistä toiminnoista. 

Työpajassa käydään läpi käytännön työkaluja asiakasymmärryksen kehittämiseen.  Osallistujat mallintavat oman yrityksen ostopolun ja määrittelevät ostajapersoonia. 

Työpaja on Myyntiosaaminen kasvun keskiöön -hankkeen järjestämä. Tästä johtuen työpajaan tulee poikkeuksellisesti ilmoittautua linkin kautta: http://bit.ly/myskivalmennus2

 

Ke 9.12. Etätyöpaja - Sote-alan yrittäjyys

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä sosiaali-, terveys- tai hyvinvointialalla? Missä menee raja hyvinvointipalvelujen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen välillä? Ja mikä merkitys tällä erolla on? Avanto-työpajassa paneudutaan muutamaan sote- ja hyvinvointialan yritystoiminnan erityiskysymykseen.

Sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavia yrityksiä ja järjestöjä ohjataan erityislainsäädännöllä. 

Tule keskustelemaan ja pohtimaan, mikä merkitys tällä lainsäädännöllä on oman liikeideasi kannalta. Tai ehkä tarvitset tätä tietoa työskennellessäsi yksityis-/ järjestösektorilla, kun suunnittelette ja kehitätte palveluja. 

Monille yrittäjille julkinen sektori on keskeinen yhteistyökumppani ja palvelujen ostaja. Millaisia tapoja julkisella sektorilla on ostaa palveluja yksityissektorilta ja mitä vaateita nämä tuovat yrityksille/järjestöille?

Tervetuloa mukaan! Zoom: https://oamk.zoom.us/my/eijahautala