Yritysten toimeksiannot opiskelijoille

Yrittäjä, onko sinulla ongelma ratkaistavaksi? Oamkin monialaiset opiskelijatiimit ratkovat yritysten, erilaisten organisaatioiden ja yleishyödyllisten yhdistysten toimeksiantoja. Yhteistyöstä opiskelijoidemme kanssa yritys saa uusia ja tuoreita näkökulmia.

Johdatus innovaatioihin ja yrittäjyyteen -opintojakson tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja yritysten antamien toimeksiantojen haasteisiin ja selvittää ratkaisujen liiketoiminnallisia näkökulmia. Opiskelijat työskentelevät tiimeissä ja tapaavat toimeksiantajia tai haastatellen heitä etänä verkon yli. Opintojakso järjestetään jatkuvana toteutuksena.

Opiskelijatiimi auttaa yrittäjää – osallistuminen on ilmaista

Opiskelijatiimit eri tutkinto-ohjelmista työskentelevät yrityksen antaman toimeksiannon parissa yhden opintojakson ajan. Opintojakson kesto on keskimäärin 8 viikkoa, ja laajuus on 5 opintopistettä. Osallistuminen ei maksa yrityksille mitään, ja opiskelijat tarvitsevat aikaasi vain 6 tunnin verran.

Innovaatio ja sen kehittäminen tiimityöllä

Monialaiset opiskelijatiimit aloittavat tutkimalla ja arvioimalla saatua ongelmaa sekä sen tarjoamia mahdollisuuksia että taustalla vaikuttavia tarpeita. Seuraavaksi opintojaksolla suunnitellaan, mallinnetaan ja testataan ongelmaan kehitettyä ratkaisua asiakaslähtöisesti. Lisäksi tiimit tutkivat, kuvaavat ja testaavat kehitetyn ratkaisun liiketoiminnallisia näkökulmia. Lopuksi tiimit esittelevät ratkaisuehdotukset toimeksiantajille.

Opiskelijat työskentelevät ohjatusti. Tiimin työskentelyn pohjalta syntyvä ratkaisuehdotus on esimerkiksi käyttäjillä halutussa toimintaympäristössä testattu ideapaperi, palvelukuvaus tai tuotteen prototyyppi. Liiketoiminnallinen tarkastelu ratkaisusta kuvaa ratkaisuehdotuksen toimivuutta ja hyödyllisyyttä yritykselle tai sen asiakkaalle. Halutessaan tiimeille ja toimeksiantajalle on tarjolla jatkopolku ratkaisun viemiseksi esimerkiksi valmiiksi tuotteeksi tai palveluksi.

Yrityksen haaste ja sen kuvaus

Yrityksen toimeksiannon haaste tai idea voi olla isompi kokonaisuus tai yksityiskohtainen ongelma. Haastetta kannattaa pohtia tarkkaan, jotta siitä muodostuu tiimille mielenkiintoinen ongelma ratkaistavaksi. Opiskelijatiimin kanssa on mahdollista kehittää jotain todella uutta. 

Löytyykö sinun yrityksestäsi tai organisaatiostasi haaste ratkaistavaksi opiskelijatiimillemme?

Yhteistyötä varten tarvitsemme seuraavat tiedot:

  1. Ongelma tai haaste mahdollisimman mielenkiintoisesti pohdittuna ja kuvattuna
  2. Yhteyshenkilö ja yhteystiedot
  3. Kehitetyn ratkaisun omistusoikeudet (IPR)
  4. Toimeksiantajan sitoutuminen maksimissaan 6 tunnin ajaksi noin 8 viikon mittaisen opintojaksolle.
  5. Täytä alla oleva lomake ja anna meidän opiskelijoidemme auttaa!

Lähetä toimeksiantosi

 

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.