Oppiminen Online -palvelussa suoritettu jo 10 000 digitaalista osaamismerkkiä

Julkaistu: 27.2.2017 klo 13:40

Lauri Väisänen Pohjois-Karjalasta on yksi niistä sadoista opettajista, jotka ovat tehneet uusia taitojaan näkyväksi Oppiminen Online -palvelun digitaalisilla osaamismerkeillä. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk), Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ja Omnia Koulutuksen toteuttama Oppiminen Online on opettajille suunnattu palvelu, jossa kehitetään tieto- ja viestintäteknologian opetus- ja ohjauskäytäntöjä.

Lauri Väisäsellä oli kunnia olla osallistuja, joka sai täsmälleen 10 000. osaamismerkin. Merkkihakemuksessaan hän kuvaili blogien oppimiskäyttöä opiskelijoiden kanssa.

– Päädyin suorittamaan digitaalisia osaamismerkkejä ammatillisen opettajakorkeakoulun kautta. Koulutukseen osallistuminen oli mahtavaa, sillä sain hankittua uutta osaamista, hän kertoo.

Toteutuksesta on myös rakennettu peli, jossa kolme joukkuetta eri puolilla Suomea kisaa ja kannustaa kollegoitaan osaamisen kehittämiseen ja osaamismerkkien hakemiseen. Kisajoukkueiden lisäksi kuka tahansa ammatillisen koulutuksen kehittämisestä kiinnostunut voi laatia osaamismerkkihakemuksia oppiminenonline.com-palvelussa.

Oppiminen Online on innostanut kehittämään osaamista jo kahden vuoden ajan. Sen tulokset ovat ylittäneet kaikki tavoitteet. Palvelu on Opetushallituksen rahoittama, ja se on saanut tunnustusta yli valtakunnan rajojen.

– Meidän koulutusorganisaatiossamme käytetään nykyaikaan nähden liian vähän verkkoympäristöä hyödyksi. [Hyödyntämisen] mahdollisuuksia olisi koulutusorganisaatiossamme paljonkin, varsinkin kun opetus muuttuu entistä enemmän osaamisperusteiseksi, Lauri Väisänen toteaa.

Oppiminen Online on rakennettu kotimaiselle Open Badge Factory -alustalle. Sen kehittäjä Discendum Oy lahjoittaa 10 000. merkin saavuttaneelle Lauri Väisäselle 150 euron kouluttautumisstipendin.

Lisätietoja:

lehtori Kati Korento, 050 598 7878, kati.korento#oamk.fi (korvaa # -> @)

Oamk, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, oamk.fi
HAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, hamk.fi
Omnia Koulutus, omnia.fi


Kuva 1. Blogiklinikka / Blogger -osaamismerkki

Kuva 2. Oppiminen Online -etusivu