Oulun Osuuspankilta 200 000 euron lahjoitus Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan

Julkaistu: 13.4.2018 klo 14:05

Oulun Osuuspankki on päättänyt lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan 200 000 euroa.

Oulun ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli ammattitaitoisen työvoiman kouluttajana Pohjois-Suomessa. Valmistuvat opiskelijat vahvistavat osaamisellaan alueen yritysten menestystä.

– Oulun Osuuspankki näkee tärkeäksi, että alueella on menestyvä ja vetovoimainen ammattikorkeakoulu. Korkeatasoinen ammattiopetus ja sen yhteydessä suoritettava lopputyö tarjoavat monelle yritykselle ja yhteisölle ensimmäisen kokemuksen tutkimustyöstä. Lopputyö tarjoaa työnantajille mahdollisuuden tutustua tuleviin ammattilaisiin ja tarvittaessa palkata heidät, kertoo Oulun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström.

Oulun Osuuspankissa on vuosittain Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoita työharjoittelussa ja suorittamassa lopputyötään. Myös monet pankin työntekijöistä ovat Oamkin kouluttamia ammattilaisia.

– Kokemuksemme heidän taidoistaan ovat olleet erinomaiset. Ilman Oulun ammattikorkeakoulua uusien työntekijöiden palkkaaminen pankkiimme olisi huomattavasti vaikeampaa, Sahlström toteaa.

­– Oulun Osuuspankki on vahva alueellinen pankki. Alueellisuus korostuu myös ammattikorkeakoulun perustehtävässä. Lahjoitus vahvistaa Oulun ammattikorkeakoulun mahdollisuuksia koulutuksen sisällölliseen kehittämiseen ja on osoitus Oulun Osuuspankin ja Oamkin hyvin toimivasta yhteistyöstä, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan 2.2.2018. Varainhankintakampanjamme teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja hyödyntää tieteen sovellutuksia tulevaisuuden innovaatioiden kehittämiseen.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen ja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan tietylle koulutusalalle. 

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.

Lisätietoja:

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)
Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)  
Oulun Osuuspankki, hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström, 040 7449 655, petri.sahlstrom#op.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/varainhankinta

Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso (vas.), Oulun Osuuspankin hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Rajala ja Oulun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström Kotkantien kampuksella.