Oulun ammattikorkeakoulun Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeelle merkittävä rahoitus

Julkaistu: 19.9.2018 klo 16:30

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke on saanut 482 000 euroa rahoitusta. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi Euroopan sosiaalirahaston kansainvälisen haun rahoituksen keskiviikkona 19.9.2018. 

Oamk toteuttaa hankkeen yhdessä KoulutusAvain Oy:n kanssa. Hankkeen kansainvälinen partneri on belgialainen Technisch Heilig-Hartinstituut. Sinä osaat! -hanke kannustaa tyttöjä teknologia-aloille järjestämällä muun muassa työelämään tutustumisjaksoja sekä teknologiatyöpajoja. Hanke tuottaa myös koulutusta sekä erilaista materiaalia opettajille ja ohjaajille.

Tavoitteena on tuoda tekniikan aloja tutummaksi tytöille ja kasvattaa tyttöjen luottamusta omaan osaamiseensa. Suomalaistytöt ovat PISA 2015 -tutkimuksen mukana luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita, mutta tyttöjen luottamus omaan osaamiseensa tiedeaineissa on heikkoa.

­– Olemme todella iloisia rahoituspäätöksestä. Suomalaiset työmarkkinat ovat yllättävän segregoituneita edelleen, vaikka olemme muutoin tasa-arvossa edistyneitä. Haluamme hankkeella rohkaista tyttöjä hakeutumaan teknologia-aloille, kertoo projektipäällikkö Kaisa Orajärvi Oulun ammattikorkeakoulusta.

Kolmivuotisen hankkeen kokonaiskustannukset Suomessa on noin 600 000 euroa.

Sinä osaat! – tiimi oli mukana Sitran Ratkaisu 100 –kilpailussa viime vuonna. Tiimi oli ainut pohjoissuomalainen finaaliin päässyt tiimi. Kilpailussa haettiin ratkaisuja siihen, miten ihmisten osaamista ja kykyjä voitaisiin tunnistaa ja hyödyntää paremmin maailmassa, jossa sekä tieto että ihmiset liikkuvat aiempaa enemmän myös eri maissa.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kaisa Orajärvi, 050 5176 758, kaisa.orajarvi#oamk.fi (korvaa # -> @)

www.sinaosaat.fi