Dr Professor's Thesis of Evil -elokuva sai rahoitusta Suomen elokuvasäätiöltä, AVEKilta ja faneiltaan

Julkaistu: 13.6.2011 klo 15:27 ::

Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation animaatioelokuva Dr Professor's Thesis Of Evil on saanut tuotantotukea Suomen elokuvasäätiöltä, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKilta sekä yleisöltä. Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) juuri valmistuneiden Vidgrenin ja Laation opinnäytetyönään aloittama, pitkään talkootyöllä toteutetun kunnianhimoinen projekti on kasvanut ammattilaistuotannoksi, johon uskovat niin fanit kuin ammattilaisetkin. Syksyllä 2011 julkaistavan superpahis-aiheisen satiirisen animaatioelokuvan levitys tapahtuu internetissä ja interaktiivisena mobiiliversiona.

Dr Professor's Thesis Of Evil on ensimmäinen päälevityskanavanaan internetiä ja mobiililaitteita hyödyntävä elokuva, jota Suomen elokuvasäätiö on tukenut. –Elokuvasäätiön myöntämä tuotantotuki osoittaa, että internet tulee yleistymään elokuvien levityskanavana, toteaa elokuvan tuottaja Vidgren. Säätiön myöntämä summa on 50 000 euroa.

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin myöntämän 18 000 euron suuruisen DigiDemo-tuen avulla elokuvasta toteutetaan interaktiivinen mobiilialustalla toimiva virtuaalimaailma. Dr Professor's Thesis of Evil -elokuvan narratiivia syventävä mobiiliversio sisältää elokuvan lisäksi muun muassa pelillisiä ominaisuuksia, tuotanto-oppaita ja muuta lisämateriaalia. Interaktiivinen visuaalisen kerronnan teos luodaan iOS-mobiilialustalle Applen mobiililaitteille. AVEK myöntää DigiDemo-tukea digitaalisiin päätelaitteisiin soveltuvien kulttuurisisältöisten hankkeiden tuotekehitykseen.

Fanien osuus elokuvien rahoituksessa tulee yleistymään. Elokuvaprojektille on syntynyt jo kansainvälinen fani- ja tukijajoukko. Elokuva on yksi ensimmäisistä suomalaisista elokuvaprojekteista, joka on menestyksellisesti saanut läpi yleisörahoitus–kampanjan (crowd funding). Huhtikuussa päättyneessä Indiegogo-sivuston kautta toteutetussa kampanjassa elokuva sai faneiltaan tavoitellut 8 000 dollaria. Varat käytetään englanninkielisten ammattilaisääninäyttelijöiden palkkoihin.

Pohjoinen elokuva- ja mediasäätiö POEM on ollut merkittävässä roolissa tuotannon kasvamisessa ammattimaiseksi tuotannoksi. POEM on antanut tuotannolle neuvontaa ja projektirahoitusta sekä menestyksellisesti auttanut viemään projektia eteenpäin. –POEMista on lähdetty avarin mielin antamaan tukea nuorille tekijöille ja ensimmäisenä tuettu rahoitusta, jonka avulla myös muut rahoittajat on saatu hankkeeseen mukaan, kiittelee Vidgren. POEM Säätiö on audiovisuaalisten tuotantojen resurssikeskus, joka tarjoaa alueelle elokuva- ja AV-alaa kehittäviä palveluja.

Dr Professor's Thesis of Evil -elokuvan takana oleva lahjakas ja innovatiivinen tekijätiimi on kehittänyt projektia varten Motion Novel -tekniikan, joka yhdistää korkealaatuista valokuvaa, 3D-grafiikkaa ja animaatiota teokseksi, jota voidaan kuvailla liikkuvaksi sarjakuvaksi. Elokuvaa ja sen visuaalisuutta ovat kehuneet useat ammattilaiset niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tuotanto on lajissaan ensimmäisiä Suomessa niin toteutuksensa sekä genrensä puolesta.

Tällä hetkellä käynnissä on elokuvan jälkituotanto, joka käsittää kuvankäsittelyä, 3D-mallintamista, animointia, äänisuunnittelua ja musiikin sävellystyötä. Elokuvaprojektille etsitään parhaillaan kansainvälisiä ja kotimaisia yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja painolaatuiset valokuvat

Katja-Maaria Kilponen, 040 763 7515, katja-maaria#thesisofevil.com (korvaa # -> @)

Suomen elokuvasäätiön tuotantotukipäätös

www.ses.fi/dokumentit/Tuotannon%20tukipäätökset%203_2011.pdf

Dr Professor's Thesis of Evil Suomen Elokuvasäätiön verkkosivuilla

www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=1210 Avekin päätös www.kopiosto.fi/avek/digidemo/paatokset/fi_FI/digide...

Indiegogo-sivuston yleisörahoituskampanja

www.indiegogo.com/Dr-Professors-Thesis-of-Evil

Pohjoinen elokuva- ja mediasäätiö Poem Filmikaari-hankewww.poem.fi/ www.poem.fi/projektit/filmikaari.html

Projektipäällikkö Anne Laurila, 044 703 7523, anne.laurila#poem.fi (korvaa # -> @)

Dr Professor's Thesis of Evil -elokuvan kotisivut ja Facebook-fanisivu

www.thesisofevil.com
www.facebook.com/ThesisOfEvil