Hailuoto tutuksi virtuaalimatkailulla

Julkaistu: 25.1.2013 klo 09:10 ::

Tiedotteen kuva
Virtuaalimaailmassa inforuudut opastavat matkailijaa Hailuodon nähtävyyksistä.

Virtuaalimatkailun sisältöpilotti (VirMa) on Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) hallinnoima kehittämishanke, jossa toteutetaan 3D-avusteinen virtuaalimaailmatuotanto Hailuodosta. Tuotannossa mallinnetaan valmiista kuva-aineistosta muun muassa lauttamatka Hailuotoon sekä Marjaniemen matkailualue. – Virtuaalimaailma tuo esiin Hailuodon ainutlaatuista luontoa ja kansallismaisemaa, tuottaja Anna Timonen kertoo.

Virtuaalimatkailu tarkoittaa virtuaalista liikkumista paikasta toiseen tietokoneella mallinnetussa virtuaalimaailmassa. Valmiissa mallissa voi liikkua itsenäisesti retkeilypoluilla tai vanhassa kalastajakylässä. Myös tutustuminen Hailuodon vanhan majakan näkymiin on mahdollista vaikkapa kotikoneelta. Virtuaalimaailmassa käyttäjä saa lisätietoa kohteista maisemaan ilmestyviltä inforuuduilta.

Virtuaalimalli julkaistaan huhtikuun 2013 loppuun mennessä. Oamkin pilottituotannon lisäksi tavoitteena on saada aikaan toimiva palvelumalli, joka tuo esiin maakunnan matkailupalveluja sekä tuottaa laadukasta sisältöä teknisiin ympäristöihin.

Matkakohteen sisältöön voi tutustua muun muassa Internetin kautta sekä ilmaisella iPad-sovelluksella. Myös Oamkin 3D-virtuaalilaboratorio Cavea hyödynnetään matkailusisältöpilotin esityksessä. Lähes 13-metriselle kuvapinnalle luodaan ympäristö, jossa voi tehdä todentuntuisia havaintoja.

Matkailupilottiin liittyvän sisällön kuvaamisen ja mallintamisen toteuttaa oululainen Stormbit Oy. Hailuodon kunta osallistuu hankkeen rahoitukseen. Hanketta on myös osarahoitettu Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta.

Lisätietoja

Jussi Kangasoja, projektipäällikkö, 050 574 2667, jussi.kangasoja#oamk.fi (korvaa # -> @)
Anna Timonen, tuottaja, käsikirjoitus, 050 375 2978, anna.timonen#oamk.fi (korvaa # -> @)
Minna Karttunen, matkailuneuvoja, 040 576 9800, hailuototourism#hailuoto.fi (korvaa # -> @)