Oulun ammattikorkeakoulun varainhankinta onnistui yli odotusten

Julkaistu: 27.12.2018 klo 08:00 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankinta on onnistunut yli odotusten. Oamk aloitti varainhankintakampanjan helmikuussa, kun poliisihallituksen myöntämä varainkeruulupa astui voimaan. Oamkin alkuperäinen varainhankintatavoite oli 500 000 €. Tavoite asetettiin maltilliseksi ottaen huomioon käytettävissä oleva keräysaika. Joulukuun lopussa keräyssumma on ylittänyt asetetun tavoitteen. Yhteenlaskettu lahjoitussumma on yli 669 000 €.

– Olemme erittäin tyytyväisiä varainhankintamme kokonaistulokseen. Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia varainhankintakampanjaamme osallistuneita, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Oamkin lahjoitukset on kerätty yrityksiltä, yhteisöiltä sekä yksityishenkilöiltä.

– Lahjoitusten määrä kertoo Oamkin merkityksestä alueemme elinkeinoelämälle. Tämä on hieno arvostuksen osoitus tekemästämme työstä. Olemme vuoden aikana tavanneet useita työelämän edustajia ja käyneet heidän kanssaan keskusteluita niin koulutuksen kuin työelämän muutoksesta. Korkeakouluilla on merkittävä rooli tulevaisuuden kilpailukyvyn kehittämisessä, rehtori Paaso kertoo.

Lahjoitukset käytetään Oamkin koulutuksen kehittämiseen. Lahjoitusvaroilla halutaan mahdollistaa uudenlaisten opetusympäristöjen sekä -metodien kehittäminen. Käytännössä tämä tarkoittaa investointeja laitteisiin, tiloihin sekä henkilöstön koulutukseen.

– Ammattikorkeakoulujen lakisääteisiin tehtäviin kuuluu myös alue- ja elinkeinoelämän kehittäminen. Haluamme kehittää koulutustamme vastaamaan tulevaisuuden työelämän tarpeita ja näin parantaa alueemme työllisyyttä. Tulevaisuuden oppimisympäristöt mahdollistavat koulutuksen lisäksi myös yritysten tuotekehityksen ja -testauksen, mikä vahvistaa uusien innovaatioiden syntyä sekä alueemme kilpailukykyä, rehtori Paaso kertoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee ammattikorkeakoulujen varainhankintaa vastinrahalla. Rahoitusta on varattu yhteensä 24 miljoonaa euroa, joka jaetaan ammattikorkeakoulujen kesken suhteessa kerättyihin lahjoituksiin. Yhteensä 22 ammattikorkeakoulua ovat tehneet varainhankintaa kuluvan vuoden aikana. Valtion vastinrahakausi päättyy 31.12.2018.

– Vaikka vastinrahakausi päättyy, jatkamme Oamkissa varainhankintaa keräyslupamme mukaisesti myös vuonna 2019. Tulevaisuuden rakentaminen edellyttää investointeja ja uskon, että alueemme työelämä haluaa olla mukana rakentamassa alueemme menestystä kanssamme, rehtori Paaso kertoo.

 

Lisätietoja

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)
Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/varainhankinta