Oulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa koulutetaan pohjoissaamenkielisiä opettajia

Julkaistu: 9.1.2019 klo 10:38 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa (Amok) alkaa syksyllä ainutlaatuinen pohjoissaamenkielisten opettajien koulutus. Koulutus järjestetään yhteistyössä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa. Saamenkielisistä opettajista on huutava pula koko maassa ja koko saamelaisalueella.

 –Järjestämme opettajankoulutuksen ensimmäistä kertaa pohjoissaamen kielellä. Sisällöt eivät ole pelkästään käännöksiä suomenkielisestä opetussuunnitelmasta, vaan koulutuksen pohjana on saamelaispedagogiikka sekä paikallinen saamelaiskulttuuri. Olemme erityisesti kiinnostuneita perinteisestä oppimisesta sekä osaamisesta saamelaiskulttuurissa. Tämän takia koulutus on myös osaamisperustaista eli opiskelijan aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, Tomi Guttorm kertoo.

Opettajan pedagogisista opinnoista saa laaja-alaisen pedagogisen kelpoisuuden opettajan tehtäviin. Hakijoilta edellytetään pääsääntöisesti soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä vähintään kolmen vuoden käytännön työkokemusta tutkintoa vastaavalta alalta. Opetus on pohjoissaameksi, joten edellytyksenä on myös hyvä pohjoissaamen suullinen ja kirjallinen kielitaito.

Opinnot alkavat lähiopetuksena Inarissa 6.–7.9.2019. Lähipäivien jälkeen työskentely pohjautuu reaaliaikaisiin webinaareihin.  Aloituspaikkoja koulutukseen on 10.

Hakuaika koulutukseen on 8.–29.1.2019.

Lisätietoja:

Tomi Guttorm, yliopettaja
tomi.guttorm#oamk.fi (korvaa # -> @)
+358 50 5926 805

Samuel Valkeapää
samuel.valkeapaa#sogsakk.fi (korvaa # -> @)
+358 40 4876886

www.oamk.fi/oahpaheaddjin