ICT-alan koulutukset vahvistivat suosiotaan kevään yhteishaussa

Julkaistu: 3.4.2019 klo 16:45 :: Tiedotteet medialle

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi keskiviikkona 3.4. klo 15. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) 1 541 aloituspaikkaa haki 4 677 ensisijaista hakijaa. Jokaista aloituspaikkaa kohti oli reilut kolme ensisijaista hakijaa. Hakijamääriin voi vielä tarkistusten jälkeen tulla muutoksia.

Hakijamäärältään suosituin koulutus oli jälleen liiketalous, jonka 230 aloituspaikkaa tavoitteli 568 ensisijaista hakijaa. Yhteensä liiketalouteen oli 1 719 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi reilut neljä prosenttia.

Vetovoimaisin koulutus oli ensihoito, johon oli lähes 16 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Yhteensä ensihoidossa oli yli 42 hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia koulutuksia olivat fysioterapia- ja terveydenhoitajakoulutukset, joihin molempiin oli yli 10 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. 

Viime kevään yhteishakuun verrattuna ICT-alan koulutukset vahvistivat suosiotaan. Tieto- ja viestintätekniikan hakijamäärä kasvoi viidenneksellä ja tietojenkäsittelyn lähes kahdeksan prosenttia.

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista vetovoimaisin oli ensimmäistä kertaa haussa ollut Laajavastuinen asiantuntijasairaanhoitaja. Koulutukseen haki lähes kolme hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Ammattikorkeakoulututkintojen valintakokeet järjestetään vieraskielisessä koulutuksessa huhtikuussa ja suomenkielisessä koulutuksessa touko-kesäkuussa.

Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan viimeistään 28.6.2019 Opintopolku-palvelussa.

Lisätietoja Oamkin opiskelijavalinnasta:

Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio
050 3838 442
marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)