Tyttöjä innostetaan teknologian pariin toiminnallisella työpajalla

Julkaistu: 22.8.2017 klo 12:54 :: Ajankohtaista

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Koulutusavain Oy järjestävät Tyttöjen teknologiatyöpajan torstaina 24.8. kello 14.00–17.00. Työpajassa tytöille esitellään monipuolista teknologia-alaa sekä alalla työskentelevien naisten tarinoita.

Työpaja on osa Sinä osaat! Tytöt ja teknologia –ratkaisua, jolla Oulun ammattikorkeakoulu osallistuu Sitran Ratkaisu100-haastekilpailuun. Oamkin ja Koulutusavain Oy:n yhteisellä ratkaisulla halutaan tukea tyttöjen hakeutumista teknologia-alalle ja tätä kautta kasvattaa Oulun seudun sekä koko Suomen kilpailukykyä.

Suomalaiset tytöt kyllä osaavat, mutta he eivät hakeudu teknologia-alalle. Esimerkiksi PISA 2015 -tutkimuksen mukaan suomalaistytöt ovat luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita, mutta silti suomalaistytöt ovat OECD-maista vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja luonnontieteiden alalle, kertoo kehityspäällikkö Hanna Ylönen Oulun ammattikorkeakoulusta.

Ratkaisu, jota Oamk ja Koulutusavain kehittävät, on monikanavainen ekosysteemi, joka sisältää digitaalisia kohtaamispaikkoja tytöille ja heidän lähipiirilleen, koululle, vaikuttajille ja työelämälle. Sinä osaat! on ainoa pohjoissuomalainen tiimi kisan finaalissa, joka ratkeaa marraskuussa.

Median edustajat ovat tervetulleita mukaan työpajaan. Työpaja järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien kampuksella, Kotkantie 1, eKampus.  

Työpajan ohjelmassa on muun muassa

  • Mitä on tekniikka ja teknologia? - Keskustelua toiminnallisesti
  • Teknologia- ja tekniikan alalla opiskelevien ja työskentelevin naisten omia tarinoita?
  • Työpajoja, joissa tutustutaan eri aloihin toiminnallisuuden kautta (3D-tulostus, virtuaalilasit, virtuaalitila, painettava elektroniikka ja biosensorit, Sinä osaat! -applikaation testausta jne.)

Työpajan yhteistyössä on mukana myös Microsoft Education. Työpajaan on kutsuttu mukaan muutamia pilotoitavia luokkia Oulun alueelta.

Työpaja on jo täynnä ja julkaisemme tunnelmia pajasta myöhemmin sinäosaat-sivuilla ja some-kanavilla.

Lisätietoja:

kehityspäällikkö Hanna Ylönen, Oulun ammattikorkeakoulu, hanna.ylonen#oamk.fi (korvaa # -> @), 050 430 9238 ja
konsultti Eija Leinonen, Koulutusavain Oy, eija.leinonen#koulutusavain.fi (korvaa # -> @), 050 302 2662

Sinä osaat! www.sinaosaat.fi

Sitran Ratkaisu 100 –haastekilpailu: www.ratkaisu100.fi