Oamkin Sinä osaat! Tytöt ja teknologia –hanke esiintyy 16.3 Vauhtia naisten työuriin –tilaisuudessa Helsingissä

Julkaistu: 1.3.2018 klo 14:33 :: Ajankohtaista

Oulun ammattikorkeakoulun ja KoulutusAvain Oy:n Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke on kutsuttu pitämään alustusta Vauhtia naisten työuriin –keskustelutilaisuuteen Helsingin Eurooppasaliin Minna Canthin ja suomalaisen tasa-arvon päivän kynnyksellä pe 16.3. klo 14.30-16. Tilaisuudessa tiimin puheenvuoron käyttää ja paneeliin osallistuu Oamkin Leena Paaso.

Vauhtia naisten työuriin -Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1623826367707279/   

Naisten koulutustaso on Suomessa miehiä korkeampi. Työvoimasta lähes puolet on naisia. Silti naisten työuria edelleen leimaa osa-aikaisuus, määräaikaisuus ja pienipalkkaisuus. Suomalainen työelämä on vahvasti segregoitunut. Yli 90 prosenttia perhevapaista kasautuu naisille. Se heijastuu urakehitykseen, palkkaan, eläkkeeseen. Suomen 125 pörssiyrityksessä on 9 naista johtajana. Se on kaikkien aikojen ennätys.

Suomi on periaatteessa tasa-arvon mallimaa, mutta miksi muutos on niin hidasta? Onko kyse rakenteista vai asenteista? Mitä politiikalla voidaan tehdä muutoksen vauhdittamiseksi?

Mukana tilaisuudessa MEP Henna Virkkunen, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeen Leena Paaso ja kansanedustaja Juhana Vartiainen. Tilaisuuden avaa puhemies Paula Risikko.

Vauhtia naisten työuriin -Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1623826367707279/   

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia: www.sinaosaat.fi