Tervetuloa Sinä osaat – Tytöt ja teknologia –työpajaan Ohjataan yhdessä tapahtumaan 4.5.2018

Julkaistu: 13.4.2018 klo 10:16 :: Ajankohtaista

Järjestämme kolmannen Ohjataan yhdessä –seminaariin Oulussa perjantaina 4.5.2018 klo 8.30-15.00 aiheella Sukupuoli ohjauksessa ja opetuksessa. Tapahtuma järjestetään Hotelli Lasaretin Aurora-salissa (Kasarmintie 13b). Tervetuloa tilaisuuteen, jossa Pohjois-Pohjanmaan ohjaus- ja neuvontatyön ammattilaiset ja opettajat kohtaavat! Tapahtuma on tarkoitettu ohjaus-, neuvonta- ja opetustyötä tekeville.

Suomessa ammatit jakaantuvat kansainvälisesti vertailtuna erityisen räikeästi naisten ja miesten töihin. Jako on viime vuosina nuorissa ikäluokissa vain vahvistunut.

Tilaisuuden aamupäivässä puheenvuorot avaavat koulutuksen ja työelämän sukupuolen mukaista jakautumista tilastojen ja tutkimuksen näkökulmista. Pohdimme ja keskustelemme myös siitä, mihin kaikkeen työmarkkinoiden sukupuolen mukainen segregaatio yhteiskunnassa vaikuttaa. Iltapäivällä jakaudumme työpajoihin syventämään ymmärrystämme ohjaustyön ja opettajuuden merkityksestä segregaation purkamiseksi. Asiantuntijoiden ohjaamissa työpajoissa pohdimme, mitä itse voimme tehdä ja millaisia työkaluja on käytettävissä.

Tapahtuman aamupäivän osuutta voi seurata myös verkon välityksellä. Etäseuraajien ei tarvitse ilmoittautua linkin kautta tapahtumaan.

Liitteestä löydät tapahtuman ohjelman ja ilmoittautumislinkin. Tutustu ohjelmaan ennen ilmoittautumista, sillä ilmoittautumisen yhteydessä valitset sinua kiinnostavimman työpajan iltapäivän työskentelyyn. Työpajat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuus on maksuton ja tarjoamme aamu- ja iltapäiväkahvit. Tilaisuuteen mahtuu noin 140 osallistujaa. (Jos halukkaita osallistujia on enemmän, ilmoitamme varasijoille jääneille tilanteesta.)

Lisätietoa tapahtumasta, osallistumisesi peruutuksesta ja livestriimauksesta löydät tapahtumasivulta.  

Oamk järjestää tapahtumassa seuraavan työpajan:

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia - Asenteesta kii?
Asiantuntijat: Hanna Ylönen, Anna Kolehmainen, Leena Paaso ja Kaisa Orajärvi, Oulun ammattikorkeakoulu, Informaatioteknologia

Suomalaiset tytöt ovat uusimman PISA-tutkimuksen mukaan luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita. Kaikista OECD-maista he ovat kuitenkin vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan aloille ja he aliarvioivat osaamistaan. Toiminnallisessa työpajassa tarkastelemme vallitsevia asenteita ja pohdimme yhdessä ratkaisuja niiden muuttamiseksi. Lähdet työpajasta itse rakentamasi teknologinen ratkaisu mukanasi!

 

 Liitetiedostot
rivityyppi Nimi Koko
ohjelma_ohjataan_yhdessa_tapahtuma_4.5.2018.pdffileicon[.pdf] ohjelma_ohjataan_yhdessa_tapahtuma_4.5.2018.pdf 365 KB