Oamk aloittaa talotekniikan työvoimakoulutuksen

Julkaistu: 3.11.2017 klo 14:44

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) aloittaa joulukuussa työvoimakoulutuksena toteutettavan talotekniikan kaksivuotisen muuntokoulutuksen. Kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla on vähintään ammattikorkeakoulutasoinen insinööritutkinto tai kandidaatin tutkinto soveltuvalta tekniikan alalta. Koulutukseen valitaan yhteensä 16 opiskelijaa. Koulutukseen haetaan Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston sähköisen haun kautta 3.–13.11.

Työvoimakoulutuksen lisäksi Oamkissa on parhaillaan käynnissä haku talotekniikan muuntokoulutukseen, johon voivat hakea kaikki insinööritutkinnon tai tekniikan kandidaatin tutkinnon suorittaneet. Hakuaika päättyy 15.11. kello 15.00. Koulutukseen valitaan vähintään 10 opiskelijaa, ja se käynnistyy tammikuun alussa.

Koulutuksessa keskitytään sisäilmasto-, ilmastointi-, lämmitys- ja jäähdytystekniikkaan sekä vesihuoltoon ja kiinteistöautomaatioon. Keskeisiä sisältöjä ovat muun muassa sisäilmaston hallinta, rakennuksen lämmitystehon ja -energian tarpeen selvittäminen sekä käyttö- ja ylläpito-osaaminen. Koulutuksesta valmistuneet osaavat toteuttaa terveellisiä ja viihtyisiä asuin- ja työympäristöjä ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan teknologian keinoin. Suunnittelu- ja konsultointialan toimialajärjestö SKOLin selvityksen mukaan talotekniikka-alaa uhkaa suunnittelijapula.

Lisätietoa koulutuksista saa Oamkin verkkosivuilta: oamk.fi/hakijalle


Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä:

tutkintovastaava Pirjo Partanen, 040 1415168, pirjo.partanen#oamk.fi (korvaa # -> @)

Lisätietoja hakemisesta ja opiskelijavalinnasta:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)