Oamkin vetovoima säilyi yhteishaussa

Julkaistu: 28.3.2018 klo 18:49

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi keskiviikkona 28.3. klo 15. Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) haki yhteensä 5 005 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja syksyllä alkavaan koulutukseen on yhteensä 1 580. Jokaista aloituspaikkaa kohti oli 3,17 ensisijaista hakijaa, mikä on saman verran viime kevääseen verrattuna. Hakijamääriin voi vielä tarkistusten jälkeen tulla muutoksia.

Hakijamäärältään suosituin koulutus oli liiketalous, jonka 230 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 558 ensisijaista hakijaa. Yhteensä liiketalouteen oli 1646 hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli ensihoito, johon oli yli 15 ensisijaista hakijaa ja yhteensä lähes 44 hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia koulutuksia olivat fysioterapia- ja toimintaterapiakoulutukset. Kummassakin oli yli yhdeksän ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista vetovoimaisin oli ensimmäistä kertaa haussa ollut Master´s Degree in Education Entrepreneurship, johon oli lähes neljä ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Vieraskielisen koulutuksen valintakokeet järjestetään huhtikuussa ja suomenkielisen koulutuksen touko-kesäkuussa. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan viimeistään 28.6.2018 Opintopolku-palvelussa.

Lisätietoja Oamkin opiskelijavalinnasta:

Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio
marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)
puh. 050 3838 442