Rakennusmestaripulaa helpottava muuntokoulutus alkaa

Julkaistu: 4.4.2018 klo 12:27

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) aletaan ensimmäistä kertaa kouluttaa rakennusmestareita muuntokoulutuksella. Tavoitteena on helpottaa rakennusalan kasvavaa työvoimatarvetta. Oamk on saanut rakennusmestareiden muuntokoulutukseen 440 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Rakennusmestareista on jatkuva kysyntä. Lisäksi Pohjois-Suomessa on alkamassa isoja teollisuushankkeita, joihin tarvitaan ammattitaitoista työvoimaa, kuvailee työvoimatarvetta Oamkin rakennustekniikka-osaston tiimipäällikkö Antero Stenius.

Syksyllä alkavaan muuntokoulutukseen otetaan 30 opiskelijaa. Koulutuksessa suoritetaan rakennusmestarin AMK-tutkinto kahdessa vuodessa, kun normaalisti koulutus kestää 3,5 vuotta. Muuntokoulutukseen otetaan opiskelijoita, joilla on jo tekniikan alan korkeakoulututkinto tai opistoasteen insinööritutkinto tai teknikon tutkinto. Opiskelemaan voi myös päästä, jos hakijalla on riittävä määrä tekniikan alan opintoja.

Muuntokoulutuksen toivotaan houkuttelevan naisia miesvaltaiselle alalle. Rakennusmestarin työt sopivat Steniuksen mukaan loistavasti naisille. Rakennusmestareiden töihin kuuluu esimerkiksi rakennustyömaiden tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävät tai erilaisten rakennusprojektien hallinta.

Hakuaika koulutukseen päättyy 18.4. klo 15.00. Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa oamk.fi.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä

Tiimipäällikkö Antero Stenius, 050 568 0379, antero.stenius#oamk.fi (korvaa # -> @)
Ktki-johtaja Jyrki Röpelinen, 050 517 6759, jyrki.ropelinen#oamk.fi (korvaa # -> @)

Lisätietoja hakemisesta ja opiskelijavalinnasta:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 3838 442, marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)

www.oamk.fi/fi/koulutus/amk-tutkintoon-johtava-koulu...